Henkilökultti

sunnuntai, marraskuu 30, 2003

Noin, vuosi internetissä. Mielenkiintoista on ollut ja monet asiat ovat kerinneet tässä jo muuttumaankin. Lukijamääräni ovat kasvaneet tasaisesti, mikä lienee ainakin hiukan pelottavaa. On mukava nähdä olevansa kiinostava tutkimuskohde. Lisäsisältöpyyntöjä ei ole tullut, joten enempää seksiä ei sitten kuitenkaan taida teille asti tihkua.

Niin, SYL-liittokokous oli. Minä olin varautunut kaikkeen, mutta silti kokouksien ja kähminnän määrä onnistui yllättämään. Laskin istuneen eilisillasta taaksepäin lasketusta 48 tunnista 29 kokouksessa (plus valmistelut). Tuohon voisi halutessaan laskea vielä tunnin Alter egon vuosikokouksessa, mutta koska se oli niin rauhallista, leppoisaa ja sujuvaa, niin sitä ei varmaan tarvitse laskea. Eikä yksikään Oululainen kokoomusteekkari tullut vaatimaan äänestystä siitä lukeeko suunnitelmassa nuori vai opiskelija tai siitä pitääkö kaikkiin yhteiskuntaosion kappaleiseen sanan "tarvittaessa". Jenni K. saatiin läpi SYL:in hallitukseen, joten reissu ei missään mielessä ollut turha. Siviilipalveluksen pituuteen SYL ei ensi vuonna edellisvuodesta poiketen saa ottaa mitään kantaa, koska se kuulemma "ei liity mitenkään opiskelijoihin tai opiskelijaelämään". Haloo.

HYY demokratiassa on monia virheitä, mutta oli mukava huomata, että muuhun maahan verrattuna arvomaailma sentään on suhteellisen järkevä moneen muuhun paikkaan (kuten Ouluun) verrattuna. Broilerikoneiston määrä vaikutti aika ahdistavalta, joskin monet ihmiset vaikuttivat silti ajoittain lähes inhimillisiltä.

torstai, marraskuu 27, 2003

Lauantaina tulee sitten vuosi bloggeria täyteen. Koska vuosittain on aina tarvetta jonkinlaisille tilinpäätöksille, niin tässä tulee jotain sinne suuntaan. Monet asiat ovat edenneet vuodessa: tulevaisuus näyttää selvemmältä ja ehkäpä ruusuisemmalta kuin viime vuonna. Monia hyviä asioita on tapahtunut lähipiirissä ja muutenkin. Passiivin loppu toukokuussa hiukan mietityttää, samoin mahdollinen vaihtoonlähtö. Niitä asioita ehtii kuitenkin miettiä rauhassa vielä tuonnempana.

Lähitulevaisuudessa näyttää pää-asiassa olevan kasa tenttejä, jonka jälkeen on joululoma tarpeeseen. Tenttisuman jälkeen tietää myös kuinka ahtaalta kevät näyttää: toistaiseksi se vaikuttaa nimittäin melko väljältä.

Ensi viikonloppuna on SYL-liittokokous. Kyseinen absurdi huvinäytelmä seurataan joka vuosi ja tänä vuonna olen yksi HYY:n kolmestakymmenestä kahdesta edustajasta (eli edustan tuhatta yliopiston opiskelijaa) ja yksi sitvasin kolmesta edustajasta. Työryhmistä annan panokseni talouspolitiikkaan ja yhteiskuntaan. Jos pitää ajatuksesta kolmesta sadasta ylpeästä opiskelijapoliitikosta pienessä hotellissa setvimässä äänestysjärjestyksiä yötä päivää ja ajatuksesta noin 16 tunnin kokouksessa istumisesta kahden päivän aikana (nytkin on jo istuttu varmaan lähemmäs kymmenen tuntia valmistautumassa), niin SYL on varmaan ihan oikea paikka. Odotan puuduttavaa, kiinnostavaa ja ainakin opettavaista viikonloppua. Jäi tuo Suolin vuosikokous väliin opiskelukiireiden takia, niin byrokratia tulee sitten takaisin koston kanssa.

Ruusun ja ristin suosio yllätti pelinjohdon ja tuplasimme pelin. Siltä näyttää pahasti siltä, että halukkaista ei saada kovin suurta prosenttia mukaan. Jos et ilmoittautunut vielä, niin http://alttal.greywolves.org tai http://tuukka.greywolves.org/alttal .

lauantai, marraskuu 22, 2003

Heh, tämä vanha juttu löytyi tänään. "Microsoft fires worker over weblog"
http://seattlepi.nwsource.com/business/146115_blogger30.html

Blogini täyttää näköjään ensi viikonkuluttua yksi vuotta. Jes.

tiistai, marraskuu 18, 2003

Onion: Mom finds out about blog.
http://www.theonion.com/3944/news3.html

Miten tämä muistuttikin omaa elämääni? Seksiä taitaa olla vähemmän, kaipaisitteko lukijat sitä?

Kuulin olevani usein kiireinen, erityisesti blogissani. Se on haitallista, koska se ei varsinaisesti stimuloi ajattelemaan asioita ja lisäksi aina kiireelliset ihmiset ovat jotenkin ärsyttäviä. Lupaan yrittää parantaa tapani.

maanantai, marraskuu 17, 2003

Tämäpä yllätys:

( http://quizilla.com/users/donarepa/quizzes/Which%20Mythological%20Form%20Are%20You%3F/ )

"Which Mythological Form Are You?" - Results:

You are Form 0, Phoenix:

The Eternal. "And The Phoenix's cycle had reached zenith, so he consumed himself in fire. He emerged from his own ashes, to be forever immortal." Some examples of the Phoenix Form are Quetzalcoatl (Aztec), Shiva (Indian), and Ra-Atum (Egyptian). The Phoenix is associated with the concept of life, the number 0, and the element of fire. His sign is the eclipsed sun. As a member of Form 0, you are a determined individual. You tend to keep your sense of optomism, even through tough times and have a positive outlook on most situations. You have a way of looking at going through life as a journey that you can constantly learn from. Phoenixes are the best friends to have because they cheer people up easily.

sunnuntai, marraskuu 16, 2003

Näitä toivottiin, mutta olen ollut kiireinen. Tässä joka tapauksessa raapustukseni Foucaultin valitusta tuotannosta. Nauttikaa tai älkää. Kommentit äärimmäisen tervetulleita. Vastuuta en ota mistään, ainakaan tulkinnan oikeellisuudesta.

Essee historian käytöstä (8 sivua)
http://kyyppari.hkkk.fi/~k73285/histkayt.html

Osa kirjasta Tarkkailla ja rangaista (2 sivua)
http://kyyppari.hkkk.fi/~k73285/tarkjaran.html

Nietzsche, genealogia ja historia (2 sivua)
http://kyyppari.hkkk.fi/~k73285/nietzgene.html

Osa kirjasta Seksuaalisuuden historia (2 sivua)
http://kyyppari.hkkk.fi/~k73285/seksuaali.html

Kirjoitus Mitä on valistus? (2 sivua)
http://kyyppari.hkkk.fi/~k73285/mitavali.html

keskiviikko, marraskuu 12, 2003

Tämä viikko on alkanut aika sutjakasti. Tänään kauppakorkea pitää Arena-päivän, joka tarkoittaa sitä, että kaikki tunnit on peruttu ja että koulu on täynnä yritysten ständejä ja luentosalit täynnä yritysesittelyitä. Ei sinne voisi mennä ilman pukua kuitenkaan keräämään karkkeja, joten tänään pysyn kaukana kauppakorkeasta.

Filosofian laitoksella alkaa tänään jälkimmäinen proseminaarini. Ensimmäisenä on vuorossa Camusin absurdi. En oikein tiedä mitä siitä sanoisin, mutta harkitsin ryntääväni sisään ja alkamaan puhumaan tiukan loogisesti absurdin käsitteestä ja sen mahdollistavasta joukkovastarinnasta. Luulen, kuitenkin että epäuskoiset katseet ja kollektiivinen nauru olisivat siinä tapauksessa pikantti vasta-argumentti. Miten absurdista sitten voi puhua ei-absurdilla kielellä? En tiedä. Vaikeasti varmaan. Luulen, että absurdi kuuluu samalla tavalla elämään, jota rationaalisuus ei tavoita kuin vaikkapa outous tai mielenvikaisuus. Keskeneräisyyden takia niistä en saata mitään sanoa. Niin alkuperäisiä ja valitettavan välttämättömiä kuin kumpikin varmaan ovatkin.

Pidin kuitenkin Camusin loppuvaiheen teeseistä enemmän kuin alkuvaiheen, sillä ne vetosivat minussa johonkin. Nimittäin vastustamisen välttämättömyyteen ja vallan epäterveiden piirteiden korostamiseen. "Kapinoin, olemme siis olemassa" kiteyttä Camus loppuvaiheen erään metafyysisen teesinsä. Siihen ei tarvitsekaan enää mitään lisätä.

sunnuntai, marraskuu 09, 2003

This page was intentionally left blank.

perjantai, marraskuu 07, 2003

Hyy:n inhottavin osuus eli hallitusneuvottelut ensi vuoden hallituksesta lienevät käynnistymässä/käynnistyneet. En suoraan sanoen oikein jaksa aina ymmärtää sitä nimenomaista perinnettä ihme säätöineen. En siis ole hallitusneuvottelijana mukana enkä muutenkaan pidä itseäni erityisen tietoisena neuvottelujen säädöstä, joten en voi pitää itseäni tässä informoituna. Luulisi, että sekä ainejärjestöt että osakunnat ymmärtäisivät, että suurin ryhmä käynnistää hallitusneuvottelut aivan kuten oikeassakin maailmassa. Aivan rehellisesti voin sanoa, että jos Maailmanpyörä päätyy vaalivoiton jälkeen kokonaan oppositioon sen takia, että se uhkasi näiden kahden valtaa, niin tiedossa on aika railakkaat oppositiovuodet.

Onhan se ikävä, että ainejärjestöt ja osakunnat ovat viime vuosikymmenen alkupuolella päässeet keskenään aina sopimaan hallituksen avainpaikat jo ennen vaaleja. Tänä vuonna vuorottelujärjestyksessä oli sitten ainejärjestöjen puheenjohtajuus, mutta äänestäjät sotkivat kaiken pistämällä paikkajaon edarissa uusiksi. Kiitos kaikille äänestäjille siitä. Ja ainejärjestöjä ja osakuntia äänestäneitä kiitän siitä, että ovat osallistuneet äänestyksiin: se on mielestäni erittäin arvokasta ja tärkeää. Mutta jos molempien järjestöjen huipulla keskitetään neuvottelut yhteisneuvottelijoihin ja sovitaan paikat jo ennen vaaleja, niin mielestäni se on demokratian vastaista. Haluan minäkin nähdä oman laitokseni opiskelijoita avainpaikoilla, mutta en hinnalla millä hyvänsä. Teillä ainejärjestöläisillä ja osakuntalaisilla lukijoillani on enemmän mahdollisuuksia puuttua tuohon: ottakaa selvää oman eliittinne touhuista ja selvittäkää neuvottelijoillenne hiukan mitä jäsendemokratiaan kuuluu ja mitä ei.

torstai, marraskuu 06, 2003

Viimeisiä vaalientryjäni:

Vaalivoitto Maailmanpyörälle (hyvi ja sitvas)!

Itse jäin hiukan harmittavasti tosin kolmen äänen päähän edustajistopaikasta napaten varapaikan. Eipä silti mitään 27 ääntä on näissä vaaleissa todella kova luku ensi kertalaiselle ehdokkaalle, joten kiitos paljon luottamuksesta kaikille minua äänestäneille! Olette ihania! Varapaikkakaan ei sitä paitsi ole mitenkään paha paikka, varsinkin kun se on noin korkealla. (minulle arvotaan onko se 2.-4. varapaikka tasaäänin.) Ainakaan viime vuosina kaikki edustajat eivät ole päässeet paikalle, jolloin varaedustajat saavat mölistä minkä kerkiävät.

Jos nyt haluaa spekuloida (ja minähän haluan!), niin koko vaalirenkaan voitto osakunnista oli täysin teidän minua äänestäneiden ansiota, koska ääniero oli lopulta vain 18 ääntä. Tuo suurimman ryhmän muuttuminen maailmanpyöräksi (siis vihreät ja vasemmisto) lienee suurempi muutos kuin mitä minä yksin edustajistossa voin tehdä. Onkin mielenkiintoista seurata mitä nyt tapahtuu. Hiukan murehdin sitä, kun jäin noin lähelle, mutta eihän sille mitään voi. Monella muulla listalla tuo 27 ääntä olisi riittänyt. Jos vaikka olisin demari, olisin noilla äänillä edustajistossa. Onneksi en ole demari.

Samalla vaalit palauttivat välillä hiukan rapistunutta uskoani demokratiaan ja vaikuttamiseen, mikä oli hienoa. Te rakkaat äänestäjät sitä palautitte, joten vielä kerran suurkiitos äänestämisestä ja vaikuttamisesta! Nyt teen parhaani ollakseni tuon luottamuksen arvoinen!

Tulokset:
http://www.helsinki.fi/hyy/tulos03.txt

Jännittävä trivia: kahdentoista eniten ääniä saaneesta sitvasin ehdokkaasta kaksi on miehiä. Vihreillä tosin on vain yksi (ja sekin varapaikalla).

sunnuntai, marraskuu 02, 2003

Kaivelin noita Foucault-juttujani html-muotoon, mutta en ainakaan toistaiseksi saanut aikaan niiden heittoa internetiin. Tässä lähipäivinä ne tänne tulevat kuitenkin. Eilen Meiran synttäribileet Ruskeasuolla, mukavaa oli.