Henkilökultti

tiistai, huhtikuu 29, 2003

Wine on nimensä mukainen ohjelma. Totesin eilen nörtteilleeni noin yksitoista tuntia putkeen, mitä ei olekaan sattunut varmaan noin viiteen vuoteen, ennen kuin sain tuon Debianin pyörittämään Baldurs Gatea. Rock silti.

Mustan lipun hahmoni ovat valmiit ja laitan ne jakoon viimeistään vappuaattona.

lauantai, huhtikuu 26, 2003

Loppukiri Mustan lipun kanssa - viimeisten hahmojen viimeistelyt pitäisi väännellä tänä viikonloppuna. Pitäisi onnistua huomisiltaan mennessä. Hahmoja laittelen mailitse nyt ja sitten ensi viikon gm-kokouksen jälkeen loput. Hyvältä näyttää.

Luin lomallani pitkästä aikaa fantasiakirjallisuutta Alterationsin herättämänä. Alvinin viides oli kohtalainen 8+ ja Deverreyn saagan ensimmäinen osa välistä huvittava 9+. Sen lisäksi luin Carrén Panaman räätälin, joka oli ihan oikea romaani.

Olen pelaillut paljon tietokoneroolipeli Baldurs Gatea (ensimmäinen osa) Tupakalla. Totesin, että kai minun pitää viritellä ja pyytää peli lainaksi, jotta saan tehtyä jotain tälle harmilliselle puutteellisuuden tunteelle. Internet tiesi kertoa, että jos en ole pelannut BG:ta en ole elänyt - ja minä niin kovasti haluaisin. Yritän sitä sitten kun hahmot ovat kasassa.

VIlkkumaa onnistui nähtävästi kiteyttämään perusnegatiivista vasemmistolaisretoriikkaani: "Sanon viimeisen sanani ja se on ei"

torstai, huhtikuu 24, 2003

Huomenna päättyy kolmanneksi viimeinen kurssi ja ensi viikolla menevät sitten melkein loputkin. Kesätyötä en saanut ja taisin lopettaa hakemisenkin pääkaupunkiseudulta. Olisi sitten hiukan pitempi loma ensimmäistä kertaa varmaan viiteen vuoteen.

Proseminaarini sai kehuja ja proffa alkoi ehdotella graduaiheita ja työnsi Suppesin matskua. Otin vapauden tulkita sen hyväksi merkiksi.

Mustan liput hahmot ovat loppusuoralla - runosuoni on todella kukkinut ainakin jossain taidehahmoissa. Uskottavat, halukkaat ja ilmoittumattomat sissijohtajat voivat muuten mahdollisesti saada paikan. Kysykää.

Vaatteet Taivaan mandaattiin on hankittu. Kerrankin ajoissa. Odotan hahmoa innolla. Että ei Roni sitten mitään paineita.

Hannan sisko tulee viikonloppuna kyläilemään. Hip.

Mitä ne filosofit opiskelevat?

Laitoin viimeistelemättömän, joskin lopullisen proseminaariesitelmäni tuonne. Pääosin kiitetty, joskin välttämättä ei. No, kirjoitin, mitä kirjoitin.

http://www.pcuf.fi/~deltax/prosemma.rtf

Oliko ikävä?

Jaa. Kirjoitin pitkät pätkät HYY:n edarivaalista, lomastani, haukuin Suomen istuvan hallituksen ja erään "päättyneen sodan". Bloggeri hävitti kaiken, joten käyn joitain asioita uudestaan lyhyesti läpi.

HYY:n edarivaalit tulevat marraskuussa. Lienen ehdolla. Jos tiedät punavihreitä sortoa vastustavia ääniharavia, joita kannattaisi kysyä Sitvasin listalle, niin kerro toki siitä minulle.

Istuva hallitus on sontaa ja vielä ihan vääristä puolueista. Erityisesti eräs epäkompetentti kiintiökulttuuriministeri.

Sota ei ole loppu, vaikka joku amerikalainen niin taisi väittääkin.

Itärajan lämmin kutsu, jäin kaipaukseen. Kiuru laulaa, pihlaja soi.

perjantai, huhtikuu 18, 2003

Loma! Suuntaan Hämeenkosken proppileirin jälkeen suoraan Hannan kanssa Joutsenoon. Sivistykseen pariin palautuminen käynnistyy joskus viikon päästä.

Hauskaa paskaa!

tiistai, huhtikuu 15, 2003

Varoitus: seuraava tekstinpätkä ei välttämättä sovellu kaikille yleisöille.

Piinaviikko näköjään jatkuu. Tämäkin kaikki vain siksi, että fiktiivisen kanonisoitu juutalaisjannu meni ratsastamaan aasillaan jossain to be muslimimaassa joskus vuonna yksi ja kaksi. Kohta siitä tulikin jo kingi, jopa kaikkien ihmisten sellainen. Sitä ennen se jossain vaiheessa tapettiin ja sen faija savetti sen.

Meilläkin kävi viikonloppuna tulevia ammattikoululaisteinejä heiluttamassa jotain varpuja ovella. Onneksi Lauralla oli antaa niille karkkeja, ties mitä olisivat muuten bommailleet oviin ja ikkunoihin. Luettiin lisäksi perinnekirjasta jänniä perinteitä.

Ilmeisesti jossain Suomen vähemmistökirkoissa nuo varvut on ihan kirkossakin noiduttu, kun ne ovat symboloineet vähän kuin palmunlehviä (sick). Sen jälkeen pyhillä vitsoilla on sunnuntaisin peloteltu paitsi lähiympäristön maanviljelöitä, niin myös elukkaparkoja. Ihan kuin sekään ei vielä olisi ollut tarpeeksi, mutta sitten joku Suomen valtauskonnon edustaja huomasi, että humoristisella sidekick -vähemmistöllä on kiva perinne ja eräällä toisella vähemmistöllä, ruotsalaisilla, on toinen kiva perinne. Ne kun pukeutuivat pääsiäisenä noita-asuun. Eipä aikaakaan kuin nämä luovasti yhdistettyä saatiin kiva uusi perinne, jonka avulla voidaan nauraa kahdelle vähemmistölle samaan aikaan - lapsiparoilla hassut noitavaatteet päälle, vähän jotain varpua metsästä mukaan ja siihen jotain silkkistä tai muuten vaan epäekologista paperia ympärille ja vaatimaan rahaa naapureilta ja mummoilta. Eläköön hauskat perinteet - miksi keksiä uusia, kun voi käyttää innovatiivisesti kulttuurirakenteemme kollektiivisia painautumia hyödyksi.

Onkohan käsitykseni väärä? Laittakaa mailia, jos teillä on parempia hypoteeseja tästä nimenomaisesta ruttaantumisesta.

Kohta tulee onneksi pääsiäinen ja loma - loppuupa sitten taas tämäkin kärsimys vapautumiseen.

Onpa ilmoja pidellyt. Niin kaunis aamu, että tekisi mieli mennä ulos nälvimään rullaluistelijoita ja varastamaan pikkulasten hattarat. Jopa pahanpelkääjät saavat tänään iloita.

maanantai, huhtikuu 14, 2003

Sain proseminaarini ensimmäisen betaversion valmiiksi. Hätätilassa minulla olisi häpyä palauttaa tuokin, mutta katson sitä nyt vielä huomisen läpi jos saisin jonkun kuningasidean. Hiphiphuraa!

lauantai, huhtikuu 12, 2003

Totesin tänään saavuttaneeni uuden asteen vieraantumisessani.

Tunsin hetkittäistä iloa keväästä sekä katoavan paratiisin banaalista menosta. Länsimaisen sivistyksen syöksykierre tai maailman epäoikeudenmukaisuus eivät saaneet hetkeksi otetta kun katselin jalankulkijamuurahaisten menoa Unioninkadulla. Ilmeisesti elämästäni on muodostumassa solipsistisen ontologian eskatologinen korkea veisu.

Me menetetyn maailman asukit voimme sentään vielä iloita hetken ennen maailmanloppua. Mikä olisikaan parempi tapa kuin paeta työläissotilaan arkea historian uudeksielämiseen ja katkeraan taisteluun vääjäämättömyyttä vastaan. Emme me tarvitse uutta uskontoa, jumalat ovat jo palanneet, mutta kukaan ei muista uskoa. Valmistautukaa uskolliset sillä kevät tulee. Eikä enää mikään ole niinkuin ennen.

Hegel oli maailman suurin valehtelija. Mutta se ei oikeastaan liity päivän aiheeseen tai mihinkään muuhunkaan yhtään mitenkään.

Olen ollut kirjoittelemassa proseminaariani eikä homma ole oikein edennyt. Kohta sen tosin alkaa olla pakko edetä, koska se pitää palauttaa keskiviikkoaamuna. Liiallinen itsekritiikki estää kirjoittamasta kaikkea mitä haluaisin sanoa ja jo nyt olen asennoitunut siihen, ettei tuosta taida ajanpuutteen takia tulla kovin kummoista. Mietin juuri, että pitäisikö laittaa kesä siihen, että tekisi toisesta semmasta sellaisen kuin tosissaan haluaisi ja rykäisisi sen sitten saman tien kandin tutkielmaksi. Tämä alkaa kesätyöhaun tökkiessä kuullostaa yhä paremmalta idealta. Rahaa on ja vaikkei olisikaan, niin voisi ottaa lainaa. Huraa kulutusjuhla.

torstai, huhtikuu 10, 2003

Minusta on kuulemma tullut poliittinen. Toivottavasti se ei vähennä kiinnostavuuttani tehden minusta täysin epäsosiaalista. Ehkä se on joku vieraantumiseni outo sivuvaikutus.

Viimeisenä päivänä koulutuksessa keskusteltiin HYY:n omistamien ja osaomistamien yritysten toimintaympäristöstä.

Note to self: Myy Kilroy Travels

keskiviikko, huhtikuu 09, 2003

Tänään yle yllätti: "EU-komissio: Suomen lisättävä tuloeroja". Pitäisikö minun sittenkin alkaa harkita EU-kantaani varovaisesta kyllästä johonkin tuomitsevampaan suuntaan?

Kurkku on ollut kipeä nyt maanantaista lähtien, mikä syö kovasti voimaa. HYY järjestää viiden tunnin "Business School" -koulutuksia, jotka ainakin tähän mennessä ovat olleet melko turhia. Ehkä se johtuu siitä, että olen ollut kohta neljä ja puoli vuotta ihan oikeassa "business schoolissa".

Bonuksena prosemmaan on viikko aikaa - aihealueen olen vihdoin saanut rajattua, mutta ensi viikonlopusta saattaa silti tulla aika tiukka. Kun nyt pitkien päivien jälkeen saa vielä ranskanesseensä laadittua ja aloitettua lukemisen perjantain tenttiin, niin elämä alkaa taas kummasti voittaa. Saas nähdä miten blogi taas päivittynee.

tiistai, huhtikuu 08, 2003

http://www.saunalahti.fi/~antha/adressi/

maanantai, huhtikuu 07, 2003

Ihme etten minä keksinyt tätä: The Dullest Blog in the World.

"Leaving some things lying around,April 4:

I noticed that there were a few things lying around here and there. I decided to leave them where they were.
105 comments"

http://www.wibsite.com/wiblog/dull/

http://english.aljazeera.net

sunnuntai, huhtikuu 06, 2003

Faerun oli kolmas bofferipelini (Erynbar III, 1997, Crion Ic 2000? ja nyt). Näin kolmannen kerran jälkeen olen menettänyt uskoni siihen, että pystyisin pääsemään sisään bofferipelin tunnelmaan. Olen varmaan tottunut vain toisenlaiseen peliin.

Itse peli oli sangen lyhyt, mikä oli noin hyisissä olosuhteissa ymmärrettävää. Kaksi leiriä kalisteli miekkojaan ja sitten ärkit hyökkäsivät ja ne teurastettiin. Olimme kyllä hiukan alakynnessä lukumääräisesti, stateissa ja ennenkaikkea hyökkäys- ja parannusmagian osalta, mutta toistaalta eipä kukaan ollut reilua tappelua luvannutkaan. Nähdäkseni meillä ei juurikaan olisi missään tapauksessa olisi ollut mahdollisuuksia ajaa hyviksiä pakosalle. Hyvä ja tunnelmallinen tappelu silti.

Mielestäni on lisäksi aika mielenkiintoista olla laskematta itseensä kohdistuvia osumia. Tähän tosin nähdäkseni syyllistyivät välillä myös örkit. Toisaalta ehkäpä koko ongelma johtuu muutenkin systeemipelaamisesta ja sen voi sivuuttaa eläytymällä paremmin. Ihan hyvä.

perjantai, huhtikuu 04, 2003

Keskusta, SDP ja RKP. Vihdoinkin taas marginaalissa.

Ihan mukavaa oli, vaikka talvi tekikin epätoivotun encoren. Huomenna pitäisi mennä boffereilla mätkyttelemään ja minulla on hiukan asenneongelmaa tuon pelin kanssa - ehkäpä parannun ja kykenen ihan hyvään pelisuoritukseen. Jostain pitäisi tosin huomiseksi löytää kaikki vaatteet ja aseet jousta lukuunottamatta, mutta eiköhän se onnistu.

En ole rantannut sodasta viikkoon. Yrjö Puska, maailmantuska.

Projektini muuttaa itseäni epävarmemmaksi ja vieraantuneemmaksi näyttävät etenevän hyvää vauhtia. Osaan jo suhtautua 90% Suomen väestöstä yliolkaisen kyynisesti. Seuraavassa vaiheessa uskoni edistykseen varmaan loppuu - maltan tuskin odottaa sitä aamua. Ilmeisesti olen myös onnistunut nostamaan ärsytyskerrointani, mistä tuskin on ainakaan haittaa. Olen myös onnistunut Kannunvalajien lehtisen kanssa edistämään kiitettävästi filosofimyyttiä.

Uskoni talousjärjestelmään on ollut koetuksella jo vuosikausia, mutta taistelu riistoa ja globaalin talouden maailmanpaloa ei ole edennyt ainakaan toistaiseksi tarpeellisella nopeudella. Toivottavasti hölmöys saadaan pysäytettyä ennen kuin on liian myöhäistä.

Tänään ajattelin julistaa sodan tyhmyyttä vastaan.(The war against stupidity, le Lutte contre la stupidité). Tyhmyys yhdistettynä ulkopolitiikkaan aiheuttaa maailmalla valtavan määrän inhimillistä kärsimystä ja pelkoa. Se mahdollistaa höynäyttämisen, riiston ja sekavan sotaretoriikan. Tyhmyys ei ole yhdenkään kansa- tai uskontokunnan erityisoikeus, mutta toiset ovat siinä huomattavasti muita edellä.

Sotani ensimmäisessä vaiheessa nimeän hölmöyden akselin, johon kuuluvan Yhdysvallat ja Iso-Britannia. Hölmöyden akseliin kuuluvat maat tukevat avoimesti hölmöyttä harjoittavia ryhmiä ja pyrkivät horjuttamaan maailmanrauhaa kilpavarustelun avulla. Ensi iskut tyhmyyttä vastaan voidaan kohdistaa näihin maihin.

keskiviikko, huhtikuu 02, 2003

Minulle on huomauteltu siitä, että leimaan blogissani polittisia vastustajiani. Teenpä siis poikkeuksen ja kehun muutamaa tahoa liittyen huomiseen mielenosoitukseen (Senaatintori klo 16.00, eduskuntatalo 16.30, kaikki sinne).

KansY järjesti tänään ensimmäiset bandistalkoot osallistuakseen huomiseen mielenosoitukseen. Teekkarit ratkaisivat bussien tukkeutumisongelman tilaamalla Otaniemeen muutaman bussivuoron lisää, jotta liikkuminen eduskuntatalolle onnistuu. Mikkelistä, Turusta ja Tampereelta on myös tulossa porukkaa ilmaisemaan mielipiteensä Sailaksen paperista.

Jopa Kauppakorkean ylioppilaskunta lupasi osallistua mielenosoitukseen, eikä edes tarvitse laulaa Maamme-laulua mielenosoituksen päätteeksi. HYY antoi luvan käyttää valkolakkia mielenosoituksessa, mitä ei myöskään ole tapahtunut muutamaan vuoteen. Ainejärjestöt Kumpulasta Viikkiin, käpistelijöistä lääkäreihin ovat mukana sanomassa sanasen. Osakunnat ovat liikenteessä. Matemaatikkojen kuoro ilmeisesti osallistuu ohjelman esittämiseen.

Toivottavasti huomenna on hyvä sää. Silloin nähdään. Koko opintotuki lainaksi? Ei kiitos.