Henkilökultti

tiistai, toukokuu 30, 2006

Päivitystahtini on hidastunut deadlinejen kasautuessa. Jännittävää. Jotenkin mulla on sellainen olo, että aina kun raksii jotain pois to-do(34).txt:stä, niin tulee mieleen kaksi uutta asiaa listan päähän. Onneksi on jo ymmärtänyt tietyllä tasolla sen, etteivät hommat ainakaan tekemällä lopu.

Lähetin hahmoni viime viikonloppuna päivän myöhässä luvatusta. Kummalista miten sitä ottaa painetta siitä, että ne pitäisi lähettää juuri oikeana päivänä. Onhan hahmoja mukava kirjoittaa, kun se on tavallaan vaihtelua kaikkeen muuhun kirjoittamiseen, mutta toisaalta tuntuu hyvältä saada niitä joskus valmiiksikin.

Olen ajatellut kirjan kirjoittamista, kun olisi niin paljon sanottavaa. Kuka sitäkin toisaalta sitten jaksaisi lukea? Parempi, että korjailen vain niitä artikkeleitani ja opettelen kirjoittamaan ensin.

Antimainostoimisto pitäisi perustaa muutamaa ensi vuoden hommaa varten. Palaamme tähän teemaan varmaan kesän jälkeen, mutta minua saa toki lähestyä aiheen tiimoilta rahoitusmielessä.

Puolustushallinnon tehtävissä työskentelevä tuttuni Tero oli julkaissut Kalevan Vieraskynässä artikkelin Ranskan mellakoista ja taustoittanut sitä viime vuoden ranskankokemuksilla. Loistavaa! Ja onhan armeijan nimissä kirjoittaminen lehteen nyt vaan siistiä.

Minulle tehtiin tarjous, josta ei voi kieltäytyä, mutta kieltäydyin silti. Kaipa minä nyt sitten omistan ruumiini tutkimukselle, sopivaa korvausta vastaan. Sielunihan se jo veikin.

Broidi oli maalaillut todella ihkuja tauluja. Pitäisi kärkkyä, jos niitä saisi omallekin seinälle.

sunnuntai, toukokuu 28, 2006

Lipponen on taas jutellut Hesariin:

"Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen katsoo, että Suomen kantoja mahdolliseen Nato-jäsenyyteen ei ole syytä kertoa ennen eduskuntavaaleja. Lipponen torjuu muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen esittämän vaatimuksen siitä, että puolueet paljastaisivat Nato-kantansa ennen vaaleja.

Lipponen perustelee kantaansa Kaleva-lehden haastattelussa sillä, että "turvallisuuspolitiikka on liian suuri asia, että se pantaisiin palloteltavaksi kyllä tai ei -tyyliin". Hän varoittelee, että asialle voidaan tehdä vahinkoa vaatimalla yksiselitteisiä kantoja tilanteessa, jossa niitä ei puolueilla ole.

Lipposen mukaan on vielä paljon selvitettävää ennen kuin jäsenyyteen voidaan ottaa kantaa. Seuraavan turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä jäsenyyttä voidaan pohtia tarkemmin.

Lipponen perää poliitikoilta enemmän asiapuhetta ja Suomen tulevaisuuden linjauksia henkilöhaukkumisen sijasta. Demokratian toteutumisen kannalta on vaarana, että vaaleihin mennään nyt tärkeässä asiassa niin sanotusti sammutetuin lyhdyin." -HS

Siis luinko ihan oikein? Asiakysymyksiin ei saa ottaa kantaa, mutta silti vaaleihin ei saa mennä sammutetuin lyhdyin? Mielestäni demokratiaan kuuluu se, että puolueet kertovat millaista politiikkaa ne haluavat ajaa. Vain näin äänestäjät voivat valita heille mieleisen edustajan ajamaan heille mieluisaa politiikkaa.

Minusta Lipposen kolme ekaa kappaletta tuossa ovat demokratian vastaisia. Millä perusteella demos tekee päätöksensä, jos sille ei kerrota miten sen ääntä käytetään?

lauantai, toukokuu 27, 2006

Kiitos Hanna
After you die...
the Beetlejuice Waiting RoomAfter death, you will end up in an overcrowded waiting room sitting beside Beetlejuice. You've been given the number 736 076 827 378 919 023, but they are currently serving number 3. Good Luck.
Take this quiz at QuizGalaxy.com

perjantai, toukokuu 26, 2006

Loordi hallitsee mediaa - kaverihan näyttää kommenttien mukaan aika paljon multa! En ole ainakaan toistaiseksi joutunut kuitenkaan välttelemään toimittajia (paitsi vähän eräitä päätoimittajia).

Humalaisille faneille, joita Suomessa tuntuu riittävän, olevan vastannut samoin kuin tähänkin asti kaikille minun ja HIMin yhteyksiä tiedustelleille: "Rock'n roll Forever". Suosio on ollut taattu.

Olauksen näkemys viisuvoitosta. Vihjeettömille lisävihjeeksi, että Loordi, kavereiden kesken pelkkä Loordi, on myös toiminut aktiivisesti K.I.S.S. nimisen laulu ja soitinyhtyeen faniklubin (KISS Army Finland) nokkaukkona. Kyseinen länsimainen pop-ikoniyhtye tunnetaan myös mm. Gene Simmonsista.

Teräsbetonin musiikkivideota kuvataan sunnuntaina. Jos olet Harmaasuden näköinen eikä susilista tavoita, niin voit yrittää vaikka minun kauttani selvittää mitä ihmettä tai vielä paremmin ottamalla suoraan yhteyttä Johannekseen. Ja kun tämä nyt kuuluttelulinjalle meni: myös Ropecon etsii työntekijöitä.

Engrish.com pelasti taas päivän. Kiinasta koreakaupan ikkunasta: Marx, jumalan suosikkikahvi. Kiitos Nina tästä.

maanantai, toukokuu 22, 2006

Oho, mustahan on tullut kuuluisa.

Nojuu, kohta minun 15min ovat jo kuluneet. Kiitos Kim tästä.

Mutta, toisin kuin alakuvan vasemmistojohtaja H, en taida olla sivari. Nojuu, hyvään tarkoitukseen silti.

sunnuntai, toukokuu 21, 2006

Uskoni ihmiskunnan luovuuteen on parantunut. Ei, en puhu Loordista tai Vanhasesta, vaan Googlesta. Miten kekseliäitä ihmiset ovatkaan. Tai koita itse hakusanoilla Ultimate UFO conspiracy". Samalla palautuu usko nettikauppaan.

Watching the game, having an internet. Untrue.

"Hard rock, hallelujah" lauloi ympäri asuinaluettamme juossut alaston kalju iso mies.

Onhan se hyvä, että nämä kansalliset traumat puretaan hirviömuodossa. Ja että jokin koskettaa yhteistä. Ja että taas yhdestä alakulttuurista on tullut valtavirtaa.

Tänään pusu hirviöille.

keskiviikko, toukokuu 17, 2006

http://megafoni.kulma.net/index.php?art=345 voittaa päivän uutinen palkinnon.

"

Perustulo ja prekariaatti ?seminaari on peruttu.


Väärinkäsitysten vuoksi Perustulo ja prekariaatti ?seminaaria ei järjestetä. Vihreällä liitolla tai Helsingin Vihreillä ei ole mitään tekemistä Prekariaatti.orgin kanssa, eivätkä nämä tahot ole olleet järjestämässä kyseenomaista seminaaria.

Terveisin,
Seminaarin koollekutsujat

Verkkolehti Megafoni pahoittelee sekaannusta.
"

Kukaan ei keskustellut mistään, eikä ainakaan luvannut mitään, emme edes tienneet ketä ne olivat, enkä minä, tai edes kukaan mun kaveri, ollut paikalla.

Kyllä puolueessa toimiminen on sitten mukavaa. Saa rohkeasti keskustella ajankohtaisista asioista ja kyseenalaistaa. Lehdistö kertoo sitten asiat paitsi objektiivisesti, myös ymmärtävään sävyyn.

Ja paitsi että ajetut asiat etenevät nopeasti, myös kaikille osallistujille jää hyvä mieli.

Tässä alkuperäinen, joskin täysin virheellinen, ilmoitus seminaarista.

tiistai, toukokuu 16, 2006

Nyt meinasi lentää kahvit monitorille. Kyllä te sitten osaatte:
(I almoust wetted my pants. Hey, you guys sure know how to do your job:)

"US officials argue that the rule of President Chavez is eroding democracy and human rights in Venezuela and that he is working to undermine American influence in the region."

maanantai, toukokuu 15, 2006

Uudenmaan verovirasto vs. Juho 1-1. Ottelu menee jatkoajalle.

sunnuntai, toukokuu 14, 2006

Ropessa kuultua: "Juho: kaunis katsoa, mutta ikävä kuunnella." En tiedä miten päin tuon nyt ottaisi, joten päätin huumorilla.

Samaan aikaan toisaalla: teatteriryhmä Tämän päivän voitetut esitti improvisaationäytelmän HYY:n eläimet. Kivaa oli. Olen joku kissan sukuinen eläin.

Jos vielä tänään kirjoittaisi vähän.

lauantai, toukokuu 13, 2006

Tämänkaltaiset entryt taitavat olla yleisiä, silloin kun kirjoittaa.

Olen jo päässyt siihen luovaan tilaan, että tuntuu ihan luontevalta kuvailla tekstissä miksi on hyvä idea ryöstää paikallinen kebab-jointti saadakseen rahaa ostaa sirkkaa viikonlopuksi. Joojoo, larpinkirjoittaminen on avartavaa, uskokaa pois.

Edelliseen entryyn liittyen myös tämä auttaa:

http://www.ufofinland.org/

Huomaa myös sivuilta löytyvä kattava kirjallisuusluettelo

Saksan tieteen toivoa Erich von Dänikenin kirjoittamaa Jumalien paluuta arvostellaan kyseisellä sivulla:

"Kirjan alussa kerrotaan valtavasta tuhosta jossa melkein kaikki Maan päällä tuhoutuu ja vain muutama ihminen selviytyy kuin ihmeen kaupalla. Syytä ei kerrota tai tiedetä, mutta luultavammin kyseessä on valtava Maahan törmännyt meteori. Katastrofin jälkeen kaikki alkaa taas alusta. Ne muutamat ihmiset, jotka selviytyivät hengissä saavat lapsia, jotka taas saavat lapsia jne.

"Uudet ihmiset" löytävät aina välillä esineitä, jotka kertovat menneistä ajoista, mutta he luonnollisestikaan eivät ymmärrä lainkaan mihin niitä on tarvittu Joskus he löytävät paperipaloja, joissa on jotakin tekstiä. Yhdessä paperissa puhutaan esim. jostakin "Hiroshiman pommista" ja "uuden ajan" oppineet yrittävät parhaansa mukaan ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Useiden vuosien ponnistelujen jälkeen he uskovat saaneensa selville mitä teksti tarkoittaa. "Pommi" -sana oli helpoin ja selvisi ensin. Paljon vaikeampi oli sana "Hiroshima" joka ilmeisesti koostui kahdesta eri sanasta eli "Hiro" ja "shima". Vähitellen oppineet tulivat siihen tulokseen, että sanalla "Hiro" tarkoitettiinkin "Hero" (=sankari) ja sana "shima" taas oli aivan selvästi "Kiina" -sanan muunnelma tai väärinkirjoitus. Eli saatiin lopuksi selville, että "Hiroshiman pommilla" tarkoitettiin "Täällä räjähti kiinalainen sankari".

Yllä olevalla kertomuksella Däniken ajaa tietysti takaa sitä, että me nykyajan ihmiset olemme samassa asemassa kuin edellä mainitun kertomuksen ihmiset. Eli löydämme esineitä, joista meillä ei ole hajuakaan miten ne on tehty tai miksi, tai kuka ne on tehnyt. Myös löydetyt kirjoitukset sisältävät asioita, joita me emme ymmärrä vaikka miten yrittäisimme. "


Däniken oli oikeassa! Amazonin Stonehedge on tästä kiistaton todiste.

Tässä Suomen ev.lut. kirkon näkemys aiheeseen.

Samoilla linjoilla on myös Skepsis

Ja kun tämä nyt tähän meni. Suomen Ultra

Sekä Paranet.fi(sic)

Hesari raportoi:

"Amazonin sademetsästä Brasiliasta on löydetty Stonehengen kaltainen, jopa 2 000 vuotta vanha rakennelma. Arkeologien mukaan rakennelmaa on käytetty astrologisten havaintojen tekemiseen.

Rakennelma on tehty 127:stä kolmen metrin korkuisesta graniittilohkareesta. Lohkareet on aseteltu ympyrämuotoon aukiolle, kuten Englannin kuuluisassa Stonehengessa.

"Vain yhteisö, jolla on monimutkainen kulttuuri, on voinut rakentaa tällaisen monumentin", arkeologi Mariana Petry Gabral kertoi O Globo -sanomalehdelle.

Gabralin arvioi, että rakennelmaa on luultavasti käytetty tähtien tarkkailuun. Lohkareet on nimittäin aseteltu sen mukaan, miten auringonvalo lankeaa talvipäivän seisauksen aikana.

Rakennelman tarkkaa ikää ei tiedetä, se on kuitenkin peräisin ajalta ennen eurooppalaisten saapumista. Keramiikkalöytöjen perusteella "Amazonin Stonehenge" on rakennettu 500?2 000 vuotta sitten.
STT?AFP"

Astrologiseen havainnointiin ja tähtien tarkkailuun? Uskoo ken tahtoo. Iä-iä.

Jos tämä entry meni ohi, niin kehotan, mielenterveydenkin uhalla, tutustumaan englantilaisen diletantin, Lovecraftin, tuotantoon. Tuo ääni. Ikkuna. Käsi. Ei...

Missä olit kun Helsingin yliopisto myytiin?

Camoon, joku raja kaupallisuudelle yliopistoissakin?

perjantai, toukokuu 12, 2006

Yle otsikoi perustuslaista osuvasti: "Vanhanen: Vastustajien argumentit vanhentuneita". Menin ihan vanhasenaikaiseen.

Talvi ei tullutkaan, vaan sen sijaan: viikonloppu! Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen en lähdekään Hannan kanssa Yläneelle vaan jään kirjoittelemaan hahmoja sunnuntaiseen deadlineen asti. Mitäpä sitä muutakaan osaisi tehdä kuin istua ruudun ääressä. Toisaalta, homman kasaantumisesta voi syyttää oikeastaan vain kalenterin yllättävää täydentymistä. Pari opiskelujuttua pitäisi vielä vääntää ja sitten niitä konferenssipapereita hioa ensi viikolla. Voi jatkaa sitä ruudun edessä istumista.

Mitähän sitä tekisi kesällä, kun käsillä olevat hommat vähenevät radikaalisti? Jätän tämän tehtävän harjoitukseksi seuraavalle kerralle.

keskiviikko, toukokuu 10, 2006

Julkaisen kulttuuriministeri Tanja Karpelan (kesk.) nuorille osoittaman puheenvuoron.

"
Kulttuuriministeri Tanja Karpela:
NUORIEN TURHAUTUMISTA ON EHKÄISTÄVÄ VAIKUTUSVALMIUKSIA PARANTAMALLA

Vappuna tapahtuneet tuhotyöt EuroMayDay:n mielenosoituksessa ja viime viikonloppuna makasiineilla ovat erittäin tuomittavia ja valitettavia. Näiden tuhotöiden perusteella ei kuitenkaan voi leimata nuoria yleisesti. On syytä myös tutkia mitä tuhotöiden takana on ja vasta sitten pohtia niiden ehkäisytoimenpiteitä.

Vaikka tutkimukset ovat kesken, puhe nuorten turhautuneisuudesta kielii siitä, että on ryhmiä, jotka eivät koe voivansa vaikuttaa. Vaikuttamiselle on reunaehtonsa, jotka aiheuttavat turhautumista. Globaalien muutosten edessä turhautuvat myös poliitikot. Kenenkään ei tulisi olettaa vaikuttamisen olevan helppoa tai vaivatonta. Toisaalta siihen tulee antaa yhteiskunnan ja julkisten yhteisöjen puolelta valmiuksia.

Monet tämän päivän nuoret ovat kasvaneet kouluissa, joissa politiikkaa on usein vältetty ottamatta huomioon sitä, että politiikka on välttämätöntä. Demokraattista yhteiskuntaa ei ole ilman puolueita ja järjestelmää. Politiikka on välttämätöntä, jos ihmisten erilaisia intressejä pyritään yhteensovittamaan. Kouluissa on tarpeen antaa valmiuksia vaikuttamiseen sekä tutustua vaikuttamiskanaviin ja -tapoihin. Maaliskuun alussa voimaan tullut nuorisolaki velvoittaa kuntia järjestämään nuorille osallistumismahdollisuuksia heitä koskevien asioiden käsittelyyn ja kuulemiseen. Tällaistä vuoropuhelua on syvennettävä."

Arvoisa ministeri,

Olemme samaa mieltä väkivallasta. Mielestäni ihmiset (eivät vain nuoret) ovat kuitenkin turhautuneita, koska eivät faktisesti voi vaikuttaa heitä koskeviin asioihin. He elävät maailmassa, jossa todellisia vaihtoehtoja vallitsevalle ei enää juuri ole.

Poliittinen järjestelmä on jo aikaa sitten taipunut palvelemaan ennen kaikkea etunsa saavuttaneita. Ne, joiden asiat ovat huonosti, eivät saa ääntään kuuluville.

Minä en puhu tilastoista, minä puhun nyt siitä miten koen asioiden lähipiirissäni olevan. Pätkötyöt, työttömyys, uupuminen ja mielenterveyden ongelmat ovat arkipäiväisiä. Velkaa ei uskalleta ottaa, koska tulevaisuus vaikuttaa jatkuvasti epävarmemmalta ja varmoja asioita on yhä vähemmän.

Yleinen puhe nuorten kivasta osallistamisesta on tyhjää. Nuorilla on kyllä jo valmiudet, ketään ei vain kiinnosta heidän mielipiteensä. Otan kaksi esimerkkiä, joiden avulla voisitte osoittaa miten ihmiset voisivat vaikuttaa heitä koskeviin asioihin:

1) Opintorahaa ei ole korotettu neljääntoista vuoteen, jonka aikana sen ostovoimasta on hävinnyt miltei puolet. Opiskelijoiden ei kuitenkaan haluta tekevän töitä vaan opiskelevan täysipäiväisesti.

Ylivoimaisesti suurin osa opiskelijoista kokee, että nykyinen opintorahan taso ei ole riittävä. Miksi heitä ei kuulla, vaan osoitetaan tilastoon ja naureskellaan muutamien golf-osakkeille?

Samaan aikaan maan hallitus "takaa suomalaisen omistuksen" poistamalla superrikkailta varallisuusveron. Eivät nuoret ole tyhmiä, kyllä he ymmärtävät tämän viestin: rahat opintorahan nostoon olisivat, mutta rahat tulisi mieluummin ohjata kaikkein eniten omistaville. Ei tässä ole kysymys vaikuttamisen reunaehtojen hyväksymisestä, tälläista ei vain voi mitenkään hyväksyä.

Arvoisa ministeri: miten voin antaa ääneni siten, että tämänkaltaista ei tapahdu ensi vaalikaudella? Ja oletteko todella sitä mieltä, että asiaan ei edes kannata yrittää vaikuttaa vaalien välillä?

2) Ehdoton enemmistö suomalaisista vastustaa sitä, että _eduskunta_ ottaa Suomen perustuslain yläpuolelle Euroopan perustuslain. Euroopan perustuslain, joka on jo hylätty äänestyksessä kahdessa maassa. Euroopan perustuslain, joka kaatuisi, jos se tuotaisiin äänestykseen.

Miksi emme saa sanoa mielipidettämme tästä laista? Miksi eduskunta halveksii kansaa, ylittää valtuutensa ja eikä tuo lakia kansanäänestykseen?

En tiedä onko kysymys valmiuksista vai tahdosta, mutta haluan kysyä: Arvoisa ministeri, miksi meitä ei kuulla?

tiistai, toukokuu 09, 2006

Kouluavustaja H. oli antanut tietoa pahantekeväisyyskonsertista.

http://www.raakku.com/

"Laulu- ja soitinyhtye Raakku on kuolema- ja tuomiometallityylistä musiikkia
soittava vastikään täyteen kokoonsa kasvanut orkesteri."

maanantai, toukokuu 08, 2006

Mä sanoin 4.5. Euroopan perustuslaista.

> Mä kun jo luulin, että jonkun demarinkin mielestä
> hyvinvointi tarkoittaa muutakin kuin rahan kasaamista niille,
> joilla muutenkin on liikaa.

Mä vedän ton pois. Olin väärässä.

"Halonen sanoi Eurooppalaisen Suomen seminaarissa pitävänsä epärealistisena, että perustuslaillisen sopimuksen hylänneet maat koetettaisiin pakottaa hyväksymään sopimus ratifioimalla se mahdollisimman monessa jäsenmaassa." -Yle

Ai tää blogi ei ole neljäs maailmanmahti?

Tavalliset tulipaloepäilyt kuvissa.

http://wilhelmi.livejournal.com/13438.html?#cutid1

sunnuntai, toukokuu 07, 2006

Remember, remember the fifth of November,
gunpowder, treason and plot,
I see no reason why gunpowder treason
should ever be forgot.

What did YOU do?

lauantai, toukokuu 06, 2006

Makasiinit paloivat. Tai no, jostain syystä arvaan, että poltettiin. Ei tänne varmaan uskalla kirjoittaa missä on eilen liikkunut, kun on taas seurannut mitä esimerkiksi Ilta-Sanomat on tässä kirjoitellut aktivismista.

Tavallaan symppaan enemmän kuolemantuomion saaneen talovanhuksen symbolista polttohautausta, kuin anarkistien tuhotyötä. Varsinkin kun talo olisi tosiaan revitty paloiksi ensi maanantaina. Sinällään toiminnan ongelmathan liittyvät valtavaan tulipaloon kaupungin keskustassa, ihmisten terveyden uhkaamiseen ja epäekologisiin toimintatapoihin. Toisaalta, eipä sitä keskusta-autoiluakaan vielä parissa päivässä ole lopetettu kirjoituksestani huolimatta.

In memorian makasiinit. HS-kuvakoosteesta saa hyviä taustakuvia työpöydälle.

torstai, toukokuu 04, 2006

Liikaa politiikkaa. Totta kai se on, että sitä olen tässä taas miettinyt. Tai tavallaan sitä, miten sitä jotenkin kokee maailmassa olevan virheen niin merkittäväksi. Ehkä olen vain syntynyt väärään aikakauteen tai sitten tiedostan liian selkeästi ongelman suuruuden ja asioiden muuttamisen vaikeuden.

Töissä melko kiireistä ja opiskeludeadlinet ovat ajoittuneet tähän hahmodeadlinejen väliin. Onneksi olen taas oppinut paljon uutta.

Huomenna Puotilaan mittailemaan.

Kaupungeissa ilma alkaa olla jo niin heikkoa, että hengittäminen on välillä hankalaa. Silti pää-asiallista syytä eli yksityisautoilua kaupungeissa ei haluta rajoittaa tai oikeasti edes vähentää (esim. ruuhkamaksuilla tai kävelykeskustalla tai ihan millä tahansa. Se on kuulemma "poliittisesti epätarkoituksenmukaista".

Jos ei asialle ala kohta tapahtua jotain, niin menetän uskoni kunnallispolitiikkaan. Muistan kiittää oikeistoa sitten kun alan tarvita töihin mennessä hengityssuojaimen, vain jotta eräät saisivat autoilla keskustassa. Jossain haja-asutusalueilla, kuten Vantaa ja Espoo, autoilu saattaa olla perusteltua (esim. julkisen liikenteen puuttumisen takia), mutta keskustassa ajelua on ihan oikeasti pakko vähentää.

No, osataan sitä mokailla toveripuolueessakin:" Sosiaalidemokraattinen puolue kannattaa Euroopan unionin perustuslaillisen sopimuksen ratifiointia.
Sdp:n puoluehallituksen torstaisen kannanoton mukaan sopimuksen hyväksyminen turvaa paremmin EU:n perustehtävät, rauhan ja vakauden ja mahdollistaa unionin kansalaisten hyvinvoinnin lisäämisen." -HS. Mä kun jo luulin, että jonkun demarinkin mielestä hyvinvointi tarkoittaa muutakin kuin rahan kasaamista niille, joilla muutenkin on liikaa.

keskiviikko, toukokuu 03, 2006

Ajatusten Vantaanjoki on taas virrannut ja olen ihan haltioissani omasta erinomaisuudestani. Mistä nämä kaikki ns. mahtavat ideat oikein kumpuavat? Ja mitenhän (kaikki) ihmiset eivät silti pidä mua ihan sietämättömänä mulkkuna. Tai sitten en vaan huomaa. Hmm, kiinnostava ajatus. Ripaus vainoharhaisuutta taitaisi edelleen nostaa osakkeitani omissa silmissäni.

Nojuu, Penalle saunaan.

tiistai, toukokuu 02, 2006

Makasiineista pitäisi varmaan jotain kirjoitella, mutta toisaalta luotan siihen, että lukijani osaavat suodattaa valtamedian valheet. Laitetaan varmuudeksi etten tietenkään hyväksy väkivaltaa ja prekariaatin asioiden edistämisen keinoista nyt voidaan aina keskustella, mutta tilapäisyyden ongelmasta olen samaa mieltä.

Minusta oli kuvaavaa se, että suuremmaksi ongelmaksi koettiin purettavien talojen lähellä oleva tulipalo, kuin tuhansien ja taas tuhansien naamioituneiden mielenosoittajien kokoontuminen Esplanadille seuraamaan kuinka jotkut merimiehet nostureineen pesivät kostean misun ja laittoivat sille lakin päähän. Ihme ettei koko porukkaa tai ainakin KY:n ylioppilaskunnan edustajia pidätetty moisen mellakan johtamisesta.

Mutta jottei nyt ihan epäpoliittiseksi menisi vapun jälkeenkään, niin on pakko raportoida eräs poliittinen keskustelu. Se liittyi erään ylioppilaskuntani kymmenen vuotta sitten nimeämään Mannerheim saliin (tai Lahtari-saliin, kuten sitä piireissä nimitetään). Kysyttiin, että miksi eräs edustamani punavihreä opiskelijaaporukka niin näkee punaista aina kun siitä puhutaan. "Te haluisitte niinku vaihtaa sen nimen johonkin Che Guevara -saliin, kun sekin niinku ampui toisinajattelijoita." Mannerheimhan on paitsi sotasankari, niin myös pelastanut Suomen valtion ei vain yksi, kaksi vaan peräti kolme kertaa. Hänen kaltaisensa pojan kansan urhokkaan nimi sopiikin aivan loistavasti edistyneen ylioppilaskuntamme yhteen merkittävämpään saliin.

Vastasin, että koen kyllä nimen hiukan kiusalliseksi. Myönnän miehen ansiot Suurten suomalaisten kisassa (jonka top kympissä olivat kovaa valuuttaa paitsi sotarikokset, niin myös aseellisten oikeistovallankaappausten hautominen ja toteutus).

Jos nyt pitäisi jotain kritiikkiä esittää, niin voisi vaikkaa aloittaa miehen historiasta Venäjän armeijassa sekä itsenäistymisen jälkeen suojeluskuntien palveluksessa. Siitä voisi jatkaa sitten tarkastelua Mannerheimin roolista sisällissodan toistaiseksi selvittämättömissä rikoksissa ja sodanjälkeisten vankileirien toteutuksessa. Samantien voisi tutkia Saksan-sympatiat toisen maailmansodan aikana ja mieluusti selvittää sotasyyllisyyden lisäksi mitä ylipäällikkö tarkalleen ottaen tiesi, tai olisi pitänyt tietää, Pietarin naisista ja lapsista, miehitettyjen alueiden puhdistuksista, sotavankien sekä kotimaisten aseistakieltäytyjien kohtalosta. Sotarikosten jälkeen voisi vielä varmistaa, ettei miestä voisi edes epäillä rikoksista ihmisyyttä vastaan. Ainiin, ei niitä silloin oltu vielä keksitty. Ja sehän oli sotaa, ei siellä ihmishenki ollut kuulkaas poijaat minkään arvoinen.

Että, niinku, voisitte lakata noi epärealistiset nimenvaihtopuheet. Ei kaikesta viitsi aina tehdä poliittista ja pikkuasioista nipottaa. Kyllä näin merkittävä mies ansaitsee varauksettoman ja pyhän kunnioituksemme. Voisimme vaikka ottaa lakin pois aina astuessamme hänen pyhään temppeliinsä ja lauleskella bonuksena saksalaisen Maamme-nimisen keskinkertaisen juomalaulun.

Päivän ihku-suomennos: suloinen (lovely) selitys. Ei ole enää tieteenfilosofiakaan isojen, rumien rekka-äijien laji, kun rupeaa tuollaisiakin termejä ilmestymään.

maanantai, toukokuu 01, 2006

Kimillä olikin tämä wappu kuvina.

Vappu Mussulla. Mantalle emme venyneet, mutta luulen, että saimme junassa juuri sopivan määrän juhlaan liittyvää klaustrofobiaa.

Nelikymppinen hevimies tiedusteli junassa olenko menossa Carloksen keikalle. Kuten arvasittekin, passasin tällä kertaa Santanan-palvonnan.