Henkilökultti

maanantai, heinäkuu 27, 2009

Everything counts / in large amounts


Käytiin Räävelissä (nyttemmin Tallinna, pian Hellinna tai Talsinki). Sitä ei aina muista miten lähellä ja silti miten erilainen paikka se on. Perusturistisettiä, erityisesti Wanassa.

Vvenäjänkielistä rokkia ja Puhdistusta fanittanut levymyyjä iski kiinni. Italialaisessa kahvilassa paikan omistaja muisti kertoa miten lojaali mies Berlusconi onkaan pitäessään italialaisten puolta. Kateellisten kommunistien mustamaalauskampanjoihin ei kannattaisi kunnon ihmisten uskoa laisinkaan.

Pubikierros ajautui paikkaan nimeltä DM. Hämyisässä retroluolassa soitettiin koko ilta pelkkiä Depeche moden livetaltiointeja videolla varustettuna. Seinässä oli bändien allekirjoituksia ja vessa oli unisex. Vaihdettuamme baaria kävi yllättäen ilmi, että senkin nimi oli DM ja sekin soitti pelkkiä Depeche moden livetaltiointeja. All I ever wanted, all I ever needed.

En aamulla pystynyt laittamaan kokemuksiani täysin nautitun alkoholin piikkiin. Ota sitten noista pikkuserkuista selvää. Suomessakin tosin voisi olla yksi tuollainen luola.

keskiviikko, heinäkuu 15, 2009

Kesälomaa vietetty huolella ja työasiat on kiitettävästi häivytetty mielestä. Sääkin on suosinut. Tänään Kokkolan suuntaan ja viikonloppuna sitten takaisin pk-seudulle.

Uutisista ovat vaalirahoitukseen liittyvät asiat olleet kovasti tapetilla. Totesin, ettei sivusta huuteleminen enää riitä, vaan on tarvetta koota koko sotku yhdeksi paketiksi kirjaan tai muuhun yhtenäiseen tekstiin. Siinä eräänlainen puolueperustaisen demokratian sairaskertomus. Samalla voi vähän puntaroida laajemmasta mittakaavasta kuka tarkalleen ottaen edustaa ketä sekä millä luottamuksella.

Syssymmällä sitten.

keskiviikko, heinäkuu 01, 2009

Ainiin, Asan AKL-tukilevy Via Karelia on parasta ikinä. Hanki.

Ponnettomana sain suossa houreen
Pertin viinil verenpaine nousee
Maata taskut täyn porsket ja aseit
Tajunnan tankkei, paatoksen panssaripasei
Ympäril jyrisee ilman unilääkkeit
Sätkivii jäsenii, pätkivii päätteit
Kaks nelosen yllättävän elosen
Rullaa pitkin telaketjuja fetakelojen
Sotilas jääpuikot viiksistään hierasi
Hengitys kulkee, mut jäi kirvelee sieraimiin
Älkää! Ei me tunneta nälkää
Ja mielemme valvottu vainoharhaseks
Tulikorsus salaliittoi aprikoiden
Poika kapitoiden systeemeit järjellä patikoiden
On turha tehdä sopimuksii kelmien kaa
Rupeet ajattelee, ne vie sut telkien taa
Maita ei tuomita hallussapidost
Siit pölyttyväst kilost raipati mies
Ku ei vaihtoehtona väkivaltainen kumous
Vuotaa ruumiiden runous kainalot hies

kertosäe:
Aseita ja amfetamiinia
Karhuryhmälle rauhottavia
Odotellaan komennuksia
Taivaanrantaan parhaat päällä

Täst paskast vaikerran
Ku sain kerran melkein sen verran selkoo
Et nää herrat velkoo vaan Herran pelkoo
Rauhannobeli masseilla hiihtoliitto maksaa
Ne sisupastillit joil suomipoika jaksaa
Lisää - Yksilötapauksii, - Erillisii sotii
Ei yksilönvapauksii vaan perilliset rotiin
Siks et kotimaahan synty listii puolest ristilipun
Väkivaltios lusin nistikrusifiksin
Tääl on vahdis tarkkoja patriarkkoja
Harkkoin valkost kultaa, natsimarkkoja
Suomen pankista porskeita vangeille
Rypälepommeilla Borch-keittoo hangeille
Peräkammareist tietokonepeleihin
Pahaa pakoon, rahaa takoo puolpakol ne meihin
Kostovoimaa lääketuotteina luottotukareihin
Kyyneleet luoteina luokkatovereihin

Jos sitä lomansa kunniaksi kirjoittelisi vähän. Aika monta asiaa mielessä näin kesäloman kunniaksi. Ajattelin taas lomalla selvitä mahdollisimman vähällä suunnitelmilla ja suorittamisella. Tänä vuonna täytyy katsoa jaksanko ulkomaailmaan heinäkuussa - ja jos kyllä niin minnepäin. Joutsenokin kutsuisi.

Ensi talvesta lienee tulossa aika pitkä, koska siellä häämöttää aika monta isoa iltatyömaata. Noin ihan väikkärin väännöstä alkaen. Niihin tartutaan kuitenkin oikeasti vasta elokuussa. Moni asia jo syksyn osalta on lisäksi jotenkin aika paljon ilmassa (alkaen duunista ja työn suorittamismaasta), mutta se nyt ei varsinaisesti ole mitenkään uutta.

Olen suunnitellut kuukautta paria Lontoossa LSEssä tutkijavaihdossa. Yksi suunnitelma oli mennä sinne syyskuusta marraskuuhun, mutta luulen etten saa asioita siihen mennessä tarpeeksi järjestykseen - vaan täytyy mennä ensi vuoden alussa. Muita matkakohteita syksyllä ovat Ruotsi ja Norja sekä toivottavasti vuodenvaihteessa Yhdysvallat pari kertaa (Arizona ja Hawaiji).

Politiikassakin tapahtuu. Paavo valittiin Vassin puheenjohtajaksi, Dan Vas:nuorten puheenjohtajaksi ja Riikka Vas:nuorten pääsihteeriksi. Ihan nappiin molemmat valinnat kokoamaan vasemmistolaista agendaa kaduilla ja kabineteissa.

Eurovaaleissa vasemmisto romahti Suomessa ja pienemmässä mittakaavassa myös Euroopassa. Samaan aikaan, kun kapitalistinen tai ainakin uusliberaali talouspolitiikka sekä sen sovellus julkiselle puolelle (New Public Management) ovat ideologisessa haaksirikossa talousuutisten pommituksessa.

Nyt kaikille vasemmistossa on myös ilmeistä, että talouskriisi ei vielä riittä. Homma pitää laittaa pelaamaan ja Neuvostoliitolla vasemmistoa ei enää ensi eduskuntavaaleissa pitäisi pystyä hakkaamaan. Media tosin koko ajan väittää puolueen olevan sisäisessä hajaannustilassa, mikä on ainakin minusta aikamoinen väite juuri vaalitappion nyt ajaessa homman raiteilleen.

Demarit huusivat vaaleissa lisää työtä - vaikka juuri työ hinnalla millä hyvänsä on suuri ongelma: toisilla sitä ei ole, toiset eivät omallaan elä samalla kuin kolmannet hamuavat työtä organisatiorisen promotoitumisen hengessä enemmän kuin mielensä kestää. Työttömyys- ja mielenterveystilastot alkuvuodelta ovat hurjat ja syksyllä rämähtänee työttömyys todella päälle. Vastaus ei löydy vain tai ei edes ensisijaisesti työn jakamisesta, vaan myös työelämän organisoimisessa uudelleen. Varsin harva nykymenoa työpaikalta katsonut voi olla nimittäin kovin tyytyväinen siihen millä tavalla ihmiselämää käytetään tehottomasti ja siekailematta hyväksi varsin monessa eri paikassa. Poliittisista voisi kirjoitella enemmänkin, kun olen niistä paljon pohtinut. Tämä riittäköön nyt tässä vaiheessa.

Chillaillaan siis kesä kun vielä voidaan. Puisto kutsuu.