Henkilökultti

perjantai, maaliskuu 30, 2007

Hanna ja Juho eroaa. Ei siitä täällä sen enempää.

torstai, maaliskuu 29, 2007

Paha olla. En voi silti kyllä kirjoittaa näistä aiheista tänne.

Kiitos tästä Markus. Have you ever been a member of a communist party?

(Kuvan henkilö en ole muuten minä.)

Näin pari viikkoa sitten unta, jossa Juha Mieto sanoi: "Minuu ei pysäytä enää mikää, ei eres Keskustapuolue". Pistin sen vaalistressin piikkiin.

tiistai, maaliskuu 27, 2007

Edelleen kipeänä, joskin olen varovaisen optimistinen, että tämä olisi paranemaan päin. Kun nyt malttaisi lepäillä vielä.

Heidegger muuten aukeaa kuumetokkurassa kummalla tavalla, kun täälläolokin tulee sulkeistettua. Ehkä siinä filosofian todellinen perinne: karteesiolainen metodikin lähtee ruumiista irtoamisen kokemuksista ja hyvyyden salaperäisistä voimista.

Muista esillä olevista asioista en koe kyllä voivani tänne kirjoittellakaan.

sunnuntai, maaliskuu 25, 2007

Siis aivan kaikin puolin aivan hirveä olo.

Sen kunniaksi autan vähän Matti-parkaa. Suomen seuraava hallitus, Kauhujen yö, olkaapa hyvät.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk)
Ulkoasiainministeri Paula Lehtomäki (kesk)
Kauppa- ja teollisuusministeri, omistajahallinto Paavo Väyrynen (kesk)
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mari Kiviniemi (kesk)
Tiede- ja teknologiaministeri Mauri Pekkarinen (kesk)
Maa- ja metsätalousministeri Anu Vehviläinen (kesk)
Puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk)

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok)
Työministeri Jyri Häkämiesi (kok)
Oikeusministeri Jan Vapaavuori (kok) (Jaskari olisi myös kova)
Sisämininisteri Sari Sarkomaa (kok)
Opetus- ja kulttuuriministeri Eija Riitta Korhola (kok)
Sosiaali-, terveysministeri Paula Risikko (kok)
Alue- ja kuntaministeri Marja Tiura (kok)

Peruspalveluministeri Päivi Räsänen (kd)
Liikenne- ja viestintäministeri Bjarne Kallis (kd)

Ympäristöministeri Stefan Wallin (rkp)
Toinen valtiovarainministeri Astrid Thors (rkp)

Puhemiehistö
1. Puhemies Sauli Niinistö (kok) (pressasta seuraava, ensi vaalit mielessä)
2. Puhemies Johannes Koskinen (sdp)
3. Puhemies Tanja Saarela (kesk)

Ainiin, huomenna alkavat neuvottelut. Ehkä, siis ehkä, vihreät pystyvät lohkaisemaan kaksi paikkaa: ympäristöministeriön ja täydellisessä maailmassa Liikenne- ja viestintäministeriön (Cronberg ja Kasvi). Tosin opetusministeriökin voisi olla mahdollinen, mutta katsotaan nyt.

Vai vihrut hallitukseen, jännittävää miten käy. Lähinnä tuntuu siltä, että kaikki vasemmistolaiset tuntuvat toivovan, etteivät sinne menisi, mutta vihrut itse ovat paljon maltillisemmalla kannalla asiassa. Ehkä toiveeseen olla menemättä sinne sisältyy siis varsin paljon toiveajattelua. Ja toisaalta ainakin mulla vaikuttaa se, että varsin samanmielisiä kavereita vastaan on aina ikävää tehdä oppositiopolitiikkaa...

Näin jotain vassin kannatusnumeroita: niiden mukaan vasemmiston nuoret ehdokkaat melkein puolitoistakertaistivat äänimäärät ja läpikin meni useampi. Takkiin tuli sitten suunnilleen kaikissa muissa vanhemmissa äänestäjäryhmissä. Antaa aihetta ajatteluun - ja jos ei muuta, niin tämä ainakin antaa osviittaa minne suuntaan hommaa kannattaa kehittää.

lauantai, maaliskuu 24, 2007

Rotta kaatui, oli mukavaa. Olen tässä enemmän tai vähemmän vakavissani miettinyt omaa motivaatiota larpata tai järjestellä larppeja. Työmäärä kun ei ole siinä missään suhteessa uuden luomisen mukavaan tunteeseen tai hyviin hetkiin. Toisaalta taas eilen kyllä muisti, miksi larppien järjestäminen on mukavaa: ne ihmiset, ne ihmiset. Ootte ihqui.

En tosin tiedä, että jos pelit toimivat tekosyynä hengata kavereiden kanssa, niin onko se paras mahdollinen taiteellinen motivaatio... joka tapauksessa täytyy kyllä harkita tätä pelinjärjestämishommaa ja pelaamishommaa on harkittu jo jonkin aikaa. Kaksikymmentä järjestettyä kun olisi hyvä määrä lopettaa ja mä en edes osaa laskea kuinka monta on kertynyt. Siellä hollilla se kuitenkin lienee.

perjantai, maaliskuu 23, 2007

KANNUSTINLOUKUT JA PERUSTULO

Olin kuuntelemassa Turun kauppiksen professoria Markus Jänttiä tässä kuluneella viikolla. Olin aikaisemminkin törmännyt miehen tutkimuksiin, mutta nyt vasta sain kimmokkeen kirjoittaa niistä tänne. Jäntti ja muutamat muut olivat tutkineet työllistymisveroastetta vuoden 1995 jälkeen. Yksinkertaistaen työllistymisveroasteella siis mitataan sitä, kuinka paljon rahaa jää käteen jos menee töihin verrattuna siihen, että ei mene.

Tulokset olivat melko hämmästyttäviä, ainakin julkisen keskustelun valossa. Usein nimittäin väitetään, että Suomessa ei kannata tehdä töitä, kun voi olla sosiaaliturvalla. Työttömyyttä voitaisiin siis vähentää, jos sosiaaliturva olisi huonompi. Daa. Toisaalta, ainakaan vasemmiston mielestä, sosiaaliturvaa ei voi pienentää olemattomiin, koska silloin väleihin putoavilla ihmisillä ei riitä raha asumiseen tai ruokaan.

Suomessa näitä kannustinloukkoja on purettu 1995 lähtien sangen tehokkaasti: yli 100% laskennalliset työllistymisveroasteet on saatu poistettua lähes kokonaan (siis ettei kannata mennä töihin, kun ei jäisi rahaa käteen, huomio vaan sinne takaoikealle). Toisaalta tutkimusten valossa,

1) sosiaaliturvan heikennyksillä ei näytä olevan työllistymisvaikutuksia.

Sen lisäksi 2) niillä on ollut täysin kiistattomat tuloeroja kasvattavat vaikutukset.

Toisin sanoen sosiaaliturvan heikennyksien ensimmäinen tavoite, työllisyys, ei ole parantunut ja toinen tavoite, oikeudenmukaisempi tulonjako, on epäonnistunut.

Silti edelleen julkisessa poliittisessa keskustelu pyörii edelleen työn "kannustavuuden" ympärillä, erityisesti heikommassa asemassa oleville. Tässä ei edes tarvitse mainita mikä puolue on pitänyt aiheesta eniten meteliä, mutta ovat siihen muutkin kyllä osallistuneet.

Ylipäänsä tarkasteltaessa talouspolitiikkaa tulisi ehkä tehdä jonkinlainen argumenttien jako kahteen: 1) valitun talouspolitiikan perustelut ja seuraukset, 2) moraalinen närkästys työn tekemättä jättämisestä. Tätä jälkimmäistä on tietenkin helpompi käyttää, kuten on taas perustulokeskustelun yhteydessä nähty.

Jos lähtökohdaksi ottaa sen, että valtion pitää taata kansalaisilleen poliittisten oikeuksien lisäksi sosiaaliset oikeudet (siis huolehtia väleihin tippuvista), niin moraalinen närkästys "köyhien laiskuudesta" pitäisi kyllä pystyä laittamaan johonkin kontekstiin. Eivät ne tsänssit ole eri ihmisillä samat, vaikka aina niitä tottakai on. Ja amerikkalaisella unelmalla on myös kääntöpuolensa.

Talousjärjestelmämme käy ylikierroksilla pääoman kierron nopeutuessa, suurempien tuottovaatimusten paineessa ja sijoittamisen lisääntyessä. Tämä on johtanut työelämän muutokseen tehokkuusvaatimusten lisääntyessä ja työehtojen heikentyessä. Joku vastustaisi tässä kehityksestä käytettyä paskaduuni-sanaa, koska "onhan kaikki työ yhtä arvokasta". On joo, mutta mitä tekemistä sillä on minkään kanssa? Nuoret ovat tutkimuksien mukaan valmiit tekemään pitempään työviikkoa pienemmällä palkalla ja muutenkin huonoimmilla työehdoilla. Tuntuu siis melko pahalta, tulla leimatuksi laiskaksi ja ahneeksi sukupolveksi. Erityisesti sellaisten taholta, joilla odotusarvot ovat olleet merkittävästikin paremmat.

Työllistymisveroastekeskustelu kannattaa muuten huomata kyllä myös perustulon kannalta. Vaikuttaisi nimittäin siltä, että se osuu yhteen perustulon puolesta usein (nähdäkseni virheellisesti, mutta oikealle päin toimivasti) käytettyyn argumenttiin: että perustulo poistaisi kannustinloukkuja. Poistaisi poistaisi, mutta kun kannustinloukot eivät sinällään ole ongelmista se tähdellisin, ja niihin on puututtu sangen tehokkaasti jo vuodesta 1995 alkaen. Tai no, riippuu tottakai myös kannustinloukon määritelmästä kuinka monta sataa (ei monta) niitä on Suomessa, mutta nähdäkseni tämän ei ehkä kannattaisi olla tärkein tekijä kansallista tulojakoa suunnitellessa. No, ehkä kyseessä on osaltaan myös painotusero pikemminkin kuin aito erimielisyys.

Perustuloa ja vihreää verouudistusta puoltaa sen sijaan käsitys siitä, että pienempiin tuloluokkiin kohdistuvaa tuloverotusta sietäisi keventää ja vähintäänkin vastaavasti suurempiin korottaa (kuten mm. varallisuusvero palauttaa ja pääomaverotusta korottaa). Tämä johtuen siitä, että pienemmissä tuloluokissa työllisyyden on ainakin joissain tutkimuksissa nähdäkseni todettu toimivan paremmin työllistävänä kuin suoran julkisen tuen. Jos perustulo tehtäisiin siten, että siinä aidosti otettaisiin toimeentulon ja työllisyystavoitteiden lisäksi myös oikeudenmukaisemman tulonjaonkysymykset huomioon, olisi se aivan loistava uutuus (tai no, ei siinä sitten enää paljon uuttaa ole, muuten kuin kriittisempi suhtautuminen Kelaan ja pysyviin työsuhteisiin). Kysymys tosin liittyy edelleen myös verotukseen, joka sinällään on hiukan perustulosta erillinen aihe, mutta tottakai kietoutuu samaan ryppääseen.

Ja jos joku ei siis tiennyt, niin kannatan perustuloa (tässä vihreiden suht hyvin perustelu malli aiheesta), joskin indeksiin sidottuna ja sopiva summa voisi olla esimerkiksi 530e. Tiedän kyllä kustannukset valtiontaloudelle, mutta kustannusneutraalius ei ole nähdäkseni kovin hyvin perusteltu. Keskustelen myös mielelläni Kelan toimivuudesta ja vastikkeellisuudesta nimimerkillä opintotuen maksu katkaistu neljä kertaa perusteettomasti.

keskiviikko, maaliskuu 21, 2007

Jos todellisuus tuntuu välillä ahdistavalta, niin tämä kampanja on kyllä sinusta siistimpi kuin pussillinen apinoita. Siis wtf sen keksijöille, olen ihan fani ja käytän varmasti tulevassa pelissä.

Ai kuka Benjamin Breeg?

tiistai, maaliskuu 20, 2007

Suomi näyttää saavan porvarihallituksen, vaikka Vanhanen vielä yrittääkin tehdä jo käydyistä hallitusneuvotteluista muka-läpinäkyvät. Ilmeisesti moni ihan aidosti uskoo, että hallitusohjelmasta puuttuisi muutakin kuin muutamia yksityiskohtia ja allekirjoitukset. Varsin epätodennäköistä. Tosin vihreiden päätöstä osallistua tai olla osallistumatta en osaa ennakoida, mikä tietänee hyvää niiden neuvotteluasemalle.

Nyt huomio kannattaakin äänestäjän kuluttajansuojan nimissä suunnata siihen miten annetut lupaukset toteutetaan. Odotan mielenkiinnolla mitä tarkoittavat erityisesti Kokoomuksen lupaamat ilmastotalkoot ja tasa-arvotupo sekä kuinka köyhyyttä ja työttömyyttä pyritään poistamaan (köyhä kerrallaan?). Pätkätöistä nyt edes aloittamatta. Opintorahan korotuksestakin on alkanut kuulua reunahuomautuksia. Odotan myös tietenkin sitä, mitä vapautta aletaan ensin rajoittamaan jonkin toisen vapauden varmistamiseksi.

Toivoisin olevani väärässä, kun sanon pelkääväni lupausten liukenevat, kuten niin monien aikaisempienkin vaalihuumassa annettujen.

Monet vasemmistolaisesti ajattelevat kammoavat oikeistohallitusta. Oikeistolaiset sanovat usein, että tämä on perusteetonta mustamaalausta "vain" ideologisista syistä. Kerrataanpa edellisen porvarihallituksen syntilistaa (1991-1995): kaksi markan devalvaatiota vientiteollisuuden tukemiseksi, 400 000 työtöntä (työttömyysaste 3.5 muuttui lähes 20 prosentiksi, paikallisesti esimerkiksi rakennusalalla työttömyysprosentti oli lähes 50), satatuhatta konkurssia, pankkijärjestelmän romahtaminen sekä sokerina pohjalla julkisen sektorin säästökuurit, joista ei ole toivottu täysin vieläkään. Köyhyydestä tai inhimillisestä kärsimyksestä en viitsi edes puhua. Sotatarinoita voi kysellä vaikkapa tuohon aikaan eläneiltä.

Oikeisto kuittaa syytökset edellisten punamultahallitusten syyksi, kuten tekevät hallitukset aina. Osittain tässä on perääkin, koska pääomamarkkinat tosiaan oli vapautettu täysin vastuuttomasti ja kasinotaloutta ei hillitty ollenkaan siten kuin olisi pitänyt. Eipä näitä tosin oikealtakaan kovin äänekkäästi vaadittu. Toki myös ulkomaankauppa romahti Neuvostoliiton hajoamisen takia, eikä ulkomaisten lainojen koronnousuille voi paljoa. Toisaalta talouden laittaminen eurokuntoon vaati tiettyjä uhrauksia, joita ei kovin mielellään selitelty niiden antajille.

On kuitenkin on aivan ilmeistä, että porvarihallituksen naiviin markkinaliberalismiin perustuva talouspolitiikka, jota myös tieteelliseksi väitetään, ainakin pahensi, jos nyt ei suoranaisesti aiheuttanut edellä kuvattuja ongelmia. Vähimmilläänkin tiukka julkisen talouden menokuri viivytti elpymistä.

Kuulostaako tutulta?

Kuten muutamassakin keskustelussa eilen arvottiin: taloudellinen laskusuhdanne (jos nyt ei lama), oikeistohallitus, tarpeeksi tyytymättömät opiskelijat, vanhukset, työttömät sekä köyhät, ammattiyhdistysliikkeen yleislakkouhkaukset yhdistettynä antaa mennä talouspolitiikkaan? tämähän alkaa olla kuin vallankumouksellisen oppikirjasta.

Toivottavasti hallitusvastuussa ymmärretään nyt toimia vastuullisesti.

maanantai, maaliskuu 19, 2007

Wau! Sain 103 äätä eduskuntavaaleissa. Hieno homma! Pussaisin teitä kaikkia, ellei vaalisalaisuus estäisi!

Olen julkisesti todennut, että jos saan alle 101 ääntä, niin olen pettynyt - eli ei mennyt edes lähelle. Vaikka toki menestys ei ehkä ollut ihan kannattajien tai puoluetoimiston toivoma, niin fiilis on ainakin tänään lähinnä helpottunut.

Kokonaisuudessaan vasemmistolaisille voimille Suomessa tuli kyllä turpaan niin, että tukka melkein lähti. Onneksi uuteen eduskuntaan valittiin paljon naisia ja myös muutamia nuoria ja punavihreitä tyyppejä! Niille myös lämpimimmät onnittelut näin netin välityksellä.

lauantai, maaliskuu 17, 2007

Huomenna sunnuntaina on vaalit. Kantsii varmaan käydä äänestämässä. Tai sitten jättää ainakin äänestämättä oikeista syistä. Eiköhän kaikki muu aiheesta ole jo sanottu.

Meikä on 121 Uudellamaalla, muualla on muitakin hyviä numeroita. Kampanja on huimassa nosteessa nyt kun menin nuorisovaaleista läpi.

Huomenna sitten nähdään miten käy.

keskiviikko, maaliskuu 14, 2007

Oho. Juho meni Uudeltamaalta toisena Vassin listalta eduskuntaan Nuorisovaaleissa.

maanantai, maaliskuu 12, 2007

Apua. Olen kuollut ja joutunut 90-luvulle. Sveitsin Euroviisukappale, DJ BOBOn (!!!) Vampires are Alive lienee mun ääneni.

Muidenkin on näköjään täytynyt vähän keräillä, että klovnikiintiöt on saatu täyteen (muuallakin kuin Uudellamaalla).

Oho, mailini sekoilevat.

Jos siis en osallistu johonkin keskusteluun tai vastaa viestiisi, niin kannattanee lähettää se uudestaan.

Notkea rotan syö. Hyvin se näytti pääpiirteissään menevän, vaikka aina jää parannettavaakin.

Uhoh, tämän päivän ollut todella kevyt olo, vaikka tehtävää on kasaantunut ihan mukavasti. Tekemällä saa pahimmat onneksi hoidettua.

keskiviikko, maaliskuu 07, 2007

Juho tänään Kansan Uutisten etu- ja takakansipoikana.

Kuvat olivat eri vekkuleita vaan ei tästä naamasta oikeen kunnollista saa.

Perässähiihtäjä kommentoi Äänestäjän käsikirjastaa.

tiistai, maaliskuu 06, 2007

Tämänpäivän Voima-lehdessä ilmoitus Äänestäjän käsikirjasta.

maanantai, maaliskuu 05, 2007

Hesari kertoo Kokoomuksen kansanedustajasta Petri Salosta:

"Salo sanoi lauantaina vaalitilaisuudessa Vaasassa, että kaikki somalit ovat huumeidenkäyttäjiä eikä heillä ole aikomustakaan hankkia töitä.

Salon mukaan tilanteessa ainoa vaihtoehto on äänestää kokoomusta, joka Salon mukaan saa seuraavan sisäministerin salkun. Salo on toisen kauden kansanedustaja ja siviiliammatiltaan poliisi."

Näinkö toimii moniarvoinen ja suvaitsevainen oikeisto?

Kiitti Jenni.

SUPPOSEDLY if you've seen over 85 of these movies, you have no life. Mark the ones you've seen. There are 240 movies on this list.

(x) Rocky Horror Picture Show
( ) Grease
(x) Pirates of the Caribbean
(x) Pirates of the Caribbean 2: Dead Man's Chest
( ) Boondock Saints
( ) Fight Club
(x) Starsky and Hutch
( ) Neverending Story
( ) Blazing Saddles
( ) Airplane

Total: 4

( ) The Princess Bride
( ) Anchor Man
( ) Napoleon Dynamite
(x) Labyrinth
( ) Saw
( ) Saw II
( ) White Noise
(x) White Oleander
(x) Anger Management
( ) 50 First Dates
( ) The Princess Diaries
( ) The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Total so far: 7

(x) Scream
(x) Scream 2
(x) Scream 3
(x) Scary Movie
( ) Scary Movie 2
( ) Scary Movie 3
(x) Scary Movie 4
(x) American Pie
(x) American Pie 2
(x) American Pie Wedding
( ) American Pie Band Camp

Total so far: 15

(x) Harry Potter 1
(x) Harry Potter 2
(x) Harry Potter 3
(x) Harry Potter 4
( ) Resident Evil 1
( ) Resident Evil 2
(x) The Wedding Singer
( ) Little Black Book
(x) The Village
( ) Lilo & Stitch

Total so far: 21

( ) Finding Nemo
( ) Finding Neverland
(x) Signs
( ) The Grinch
( ) Texas Chainsaw Massacre
( ) Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
( ) White Chicks
( ) Butterfly Effect
( ) 13 Going on 30
( ) I, Robot
( ) Robots

Total so far: 22

( ) Dodgeball: A True Underdog Story
(x) Universal Soldier
( ) Lemony Snicket: A Series Of Unfortunate Events
(x) Along Came Polly
(x) Deep Impact
(x) King Pin
( ) Never Been Kissed
(x) Meet The Parents
(x) Meet the Fockers
( ) Eight Crazy Nights
( ) Joe Dirt
( ) KING KONG (original, that is)

Total so far: 28

( ) A Cinderella Story
(x) The Terminal
( ) The Lizzie McGuire Movie
( ) Passport to Paris
(x) Dumb & Dumber
(x) Dumber & Dumberer
( ) Final Destination
( ) Final Destination 2
( ) Final Destination 3
( ) Halloween
( ) The Ring
( ) The Ring 2
(x) Surviving X-MAS
(x) Flubber

Total so far: 33

( ) Harold & Kumar (go to White Castle)
( ) Practical Magic
(x) Chicago
( ) Ghost Ship
( ) From Hell
(x) Hellboy
( ) Secret Window
( ) I Am Sam
(x) The Whole Nine Yards
( ) The Whole Ten Yards

Total so far: 36

(x) The Day After Tomorrow
( ) Child's Play
( ) Seed of Chucky
( ) Bride of Chucky
( ) Ten Things I Hate About You
(x) Just Married
( ) Gothika
(x) Nightmare on Elm Street
( ) Freddy Vs Jason
( ) Sixteen Candles
( ) Remember the Titans
( ) Coach Carter
( ) The Grudge
( ) The Grudge 2
(x) The Mask
( ) Son Of The Mask

Total so far: 40

(x) Bad Boys
(x) Bad Boys 2
( ) Joy Ride
(x) Lucky Number Sleven
(x) Ocean's Eleven
(x) Ocean's Twelve
(x) Bourne Identity
(x) Bourne Supremecy
( ) Lone Star
( ) Bedazzled
(x) Predator I
(x) Predator II
( ) The Fog
( ) Ice Age
( ) Ice Age 2: The Meltdown
( ) Curious George

Total so far: 49

(x) Independence Day
( ) Cujo
( ) A Bronx Tale
( ) Darkness Falls
( ) Christine
(x) ET
( ) Children of the Corn
( ) My Bosses Daughter
( ) Maid in Manhattan
( ) War of the Worlds
( ) Rush Hour
( ) Rush Hour 2

Total so far: 51

( ) Best Bet
( ) How to Lose a Guy in 10 Days
( ) She's All That
( ) Calendar Girls
( ) Sideways
(x) Mars Attacks
( ) Event Horizon
( ) Ever After
(x) Wizard of Oz
(x) Forrest Gump
(x) Big Trouble in Little China
(x) The Terminator
(x) The Terminator 2
(x) The Terminator 3

Total so far: 57

(x) X-Men
(x) X2
(x) X3
(x) Spider-Man
(x) Spider-Man 2
( ) Sky High
( ) Jeepers Creepers
( ) Jeepers Creepers 2
( ) Catch Me If You Can
( ) The Little Mermaid
( ) Freaky Friday
(x) Reign of Fire
(x) The Skulls
(x) Cruel Intentions
(x) Cruel Intentions 2
( ) The Hot Chick
(x) Shrek
(x) Shrek 2

Total so far: 68

( ) Swimfan
( ) Miracle on 34th street
( ) Old School
( ) The Notebook
( ) K-Pax
( ) Krippendorf's Tribe
( ) A Walk to Remember
( ) Ice Castles
(x) Boogeyman
( ) The 40-year-old-virgin

Total so far: 69

(x) Lord of the Rings Fellowship of the Ring
(x) Lord of the Rings The Two Towers
(x) Lord of the Rings Return of the King
(x) Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
(x) Indiana Jones and the Temple of Doom
(x) Indiana Jones and the Last Crusade

Total so far: 75

( ) BASEketball
( ) Hostel
( ) Waiting for Guffman
( ) House of 1000 Corpses
( ) Devils Rejects
( ) Elf
(x) Highlander
(x) Mothman Prophecies
(x) American History X
( ) Three

Total so Far: 78

( ) The Jacket
(x) Kung Fu Hustle
( ) Shaolin Soccer
( ) Night Watch
( ) Monsters Inc.
(x) Titanic
(x) Monty Python and the Holy Grail
( ) Shaun Of the Dead
(x) Willard

Total so far: 82

( ) High Tension
( ) Club Dread
(x) Hulk
( ) Dawn Of the Dead
(x) Hook
(x) Chronicle Of Narnia The Lion the Witch and the Wardrobe
( ) 28 days later
( ) Orgazmo
( ) Phantasm
(x) Waterworld

Total so far: 86 (oh, no)

( ) Kill Bill vol 1
( ) Kill Bill vol 2
(x) Mortal Kombat
( ) Wolf Creek
(x) Kingdom of Heaven
( ) The Hills Have Eyes
( ) I Spit on Your Grave
( ) The Last House on the Left
( ) Re-Animator
(x) Army of Darkness

Total so far: 89

(x) Star Wars Ep. I The Phantom Menace
(x) Star Wars Ep. II Attack of the Clones
(x) Star Wars Ep.III Revenge of the Sith
(x) Star Wars Ep. IV A New Hope
(x) Star Wars Ep. V The Empire Strikes Back
(x) Star Wars Ep. VI Return of the Jedi
( ) Ewoks Caravan of Courage
( ) Ewoks The Battle For Endor (en tunnusta tätä)

Total so far: 95

(x) The Matrix
(x) The Matrix Reloaded
(x) The Matrix Revolutions
(x) Animatrix
( ) Evil Dead
( ) Evil Dead 2
(x) Team America: World Police
( ) Red Dragon
( ) Silence of the Lambs
( ) Hannibal

Total: 100

Mulla ei siis ole elämää. Ja miten mulla on sellainen fiilis, että näkemäni leffat edustavat tuon listan huonompaa päätä...Kiitti Olli. Tämä nauratti.

Jo ensimmäisissä vaaleissa sata vuotta sitten osattiin retoriikka. Terveisiä vaan nokitteleville SAKlle ja Kokoomukselle ja erityisesti mainostoimistoilleen.

Ehkä sitä asiapuhettakin nähdään vielä retoriikan takaa. Sitä odotellessa.

Ja sekava tekstihän menee:

Työmies joka äänestää porvaria
tekee kuin tämä.
Äänestätkö kansan pettureja!
Jos äänestät porvaria, niin muista silloin, että äänesi menee Laukon torpparihäätäjille!
10,000,000 markalla vallanostajille!
Lahtarikaartilaisille!
Ylioppilaslakkopetturien pitäjille!
Murhapolttajille (Kuopiossa, Loviisassa ja Porvoossa)!
Piiskanvinguttajille! ja Kemin tukkipoikain kurittajille!
Bobrikoffin suutelijoille, jotka punaista paitaa sinulle tyrkyttivät!
Kavahda raittiustohtoria, sillä äänesi menee heitä äänestäessä hukkaan.
Mutta jos äänestät sosialidemokraatteja, niin silloin tiedät, että
kaikki valta tulee kansalle!

Työväen kirjapaino 1907

sunnuntai, maaliskuu 04, 2007

Keskustelua autoveroista, nettipokerista ja kuljetusliikkeiden arkipäivästä Tikkurilassa. Anna sen soida, anna sen soida.

Ainakin aika hervottomasti on väkeä ollut poikkeuksetta iltaisissa vaalitapahtumissa ja on saanut nähdä Suomen hiphop-skenen kirkkaita tähtiä. Ensi viikonloppuna peliä ja siten ennen ja jälkeen jonkin sortin spurtti.

Niin, ennakkoäänestys alkaa 7.3. eli keskiviikkona. Kannattanee hoitaa pois alta.

perjantai, maaliskuu 02, 2007

Jee, Hesarin NYT-liite noteerasi Äänestäjän käsikirjan (Siivosen kolumni, sivu 50).