Henkilökultti

perjantai, lokakuu 31, 2008

Kirjoitan tätä hotellin aulasta, jossa odotan epätoivoisesti saisinko vielä tehtyä töitä vai olisiko jo aika suunnata kohti lentokenttää ja uusia seikkailuja. Tällä hetkellä jälkimmäinen vaikutttaa todennäköisemmältä.

Tulin Bilbaoon maanantaina EU-projektini (tai no, itse asiassa se ei ole EU-projekti vaan ITEA-projekti, mutta koska tuskin kukaan lukijoistani osaa tehdä tätä eroa, niin EU-projekti lienee ihan tarpeeksi tarkka määritelmä) viimeisestä kokouksesta. Nyt on edessä reilu vuosi tutkijakoulua projektin päätyttyä. Projektipäällikkö EU-projektissa näyttää kivalta CVssä kivalta, vaikka varsinainen esimiestyö ?asiantuntijaorganisaatiossa? ei varsinaisesti eroakaan paitsi byrokratian osalta vapaaehtoistyössä puuhastelemistani koordinaatiohommista. Ehkä jos olisi ollut jotain ongelmia jossain vaiheessa. Lähinnä muutama isojen hajautettujen kansainvälisten tutkimusprojektien ongelmakenttää tuli aika selkeäksi.

Katsotaan viihdynkö koko ajan Suomessa, vai pitääkö mennä vähäksi ajaksi muualle. Varmoja työmatkoja näyttää tällä hetkellä olevan vain muutama: kuun lopussa Osloon ja joulukuussa Pariisiin. Näiden jälkeen seuraava työmatka näyttäisikin sitten olevan vasta ensi kesänä. Voi tosin olla, että näitä siunaantuu jostain vielä pari.

Kirjoitin yhtä paperia, joka esitetään Aasian OSS konferenssissa Balilla kahden viikon kuluttua ja olisin saanut matkarahatkin mennä sinne. En kuitenkaan kokenut sen edistävän väitöskirjatyötäni oleellisesti, joten olen nyt skippaamassa matkan. Ilmeisesti mustakin on tulossa jotenkin vähän vastuullinen? Pitäisi myös miettiä haluanko hakeutua akateemisiin luottamustehtäviin ? kai se lienee hyvä asia uralleni (mikä sitten onkaan).

Tämä matka ei ole ollut erityisen työntäyteinen, vaan pikemminkin suht rauhallinen. Se oli toisaalta ihan hyvä, koska minulle on tehnyt äärimmäisen hyvää olla pari päivää poissaa Helsingistä. Auttanee kääntämään katseen tulevaan. Sitä on tiedossa vielä viikonloppuna sitten vähän lisääkin kun mennään suunnittelemaan Antikristuksen yötä Pertunmaalle. Se vaatisi hiukan esitöitä, joita on sitten varmaan yritettävä huomenna (tätä kirjoittaessa perjantai).

Olisi pari juttua, joista voisin kirjoittaa, mutta niiden paikka ei varsinaisesti ole päiväkirjassani. Ehkä jätän ne siis jälleen kerran sen ulkopuolelle.

keskiviikko, lokakuu 29, 2008

Keräsin vaalien alla koko joukon ihmisten sanomia kadulla. Ihmiset kysyivät asiallisia ja hyviä asioita. Osa oli myös aika hauskoja, alla muutamia parhaista.

- Mä äänestän kyllä mielelläni aina punavihreää naista!
Ilahtunut kysyjä Riikalle tämän jakaessa flaikkuani Hakaniemessä

- Oletko sä mies?
Kysyjä Riikalle tämän jakaessa flaikkuani Kontulassa

- Olet leikannut tukkasi tästä flaikusta?
Kysyjä Riikalle tämän jakaessa flaikkuani Puotilassa

- Ai tutkija? Mitä sä oikein tutkit, naisten anatomiaa vai?
Kailotti mummo Kauppatorilla

- Minä äänestän aina komiaa poikaa.
Kertoi täti Kauppatorilla

- Kiinnostaako Wincapita?
Jakoi T. flaikkujani

- Mun äidin siskonmies oli Otto-Ville Kuusinen. Mun ei enää tartte äänestää.
Äänestäjä Kontulassa

- Tiesitkö muuten, että Pinochetin kadettitodistus oli tosi huono!
Äänestäjä Vaasanaukiolla

- Sisällissodassa on vielä paljon tutkittavaa ja paljastettavaa. Parhaat kirjat kirjoitettiin 70-luvulla aiheesta.
Äänestäjä Vaasanaukiolla

- Toi Sedu ei enää koskaan äänestä. Se on Toni Halmeen seta.
Informoitiin Vaasanaukiolla

- Mä äänestän aina Arhinmäkeä, mutta anna se flaikku Stibulle.
Yöbussissa. Seuraavan illan yöbussissa Stibu kertoi vitsin 38 kertaa. Kuulemma tulee paremmaksi sadan jälkeen

- Sä annoit mulle banaanin, joten mä annan sulle ruusun. Ihanaa, että nuoret jaksavat taistella!
Kysyjä sai reilun banaanin ja haki kaupasta ruusun vastalahjaksi

- Kyllä mun täytyy tästä banaanista antaa teille jotain, kun näytätte niin köyhiltäkin.
Mummo yritti maksaa reilujen banaanin jakajille

- Äänestä Juhoa. Ei skandaaleja, vielä.
Jakoi T. flaikkuja

- Kokoomus: Eriarvoisuus luo vaurautta!
Jakoi T. flaikkuja

- Ottakaa rahaa!
S. jatkoi vaaliesitettään vaalimökillä

- Miten ratkaisisit city-kani ongelman?
Kolmas kysyjä samasta aiheesta päivää ennen vaaleja

- Oletko sä tosiaan tässä kuvassa?
Kysyjä Itäkeskuksessa

- Laittakaa nyt pojat jo ne banaanit pois.
Sanoi mies päätään puistellen Hakaniemessä. Olisi pitänyt varmaan jakaa katukiviä.

- Sehän on kommunisti!
Huudahti mies Porthanian edessä ilahtuneena

Tunnisteet:

Terveisiä välillä auronkoisesta Bilbaosta. Olen täällä EU-projektini loppupalaverissa solmimassa nauhat ja puhumassa tulevasta, Guggenheim-museo oli yliarvostettu, mutta kaupunki on kyllä ihan mielenkiintoinen.

Vaalikampanjaa pitäisi purkaa vähän, mutta en taida vielä kyetä sitä tänne tekemään, kun se on liian tuoretta. Suuresta luottamuksessa on kummarruksen aihetta ! Kiitos! Ääniä tuli niin paljon, että niiden avulla pitäisi päästä lautakuntatyöhön mukaan ihan mielenkiintoiselle paikalle.

Helsingissä hyvät tyypit lisäsivät kannatustaan. Kapungin tasapaino taitaa nyt mennä siihen suuntaan, että kokoomus vie kuten ennenkin ja vihreät sekä persut peesaa. Aika sen kuitenkin vasta näyttää.

tiistai, lokakuu 28, 2008

Sähköinen pilotti hävitti yli kaksisataa ääntä. Nyt on usko äänestysjärjestelmään koetuksella. Mielestäni sen on tarkoitettava sitä, että:

1. Kunnallisvaalit järjestettävä uudestaan Karkkilassa, Vihdissä ja Kauniaisissa
2. Sähköiset äänestyskokeilut lopetettava kokonaan.
3. Oikeusministeriön vaalipäällikkö Jääskeläisen erottava.

Oikeusministeriö on Vihreiden. Toimikaa.

Tunnisteet:

maanantai, lokakuu 27, 2008

Vaalitulos herätti aika paljon erilaisia ajatuksia, mutta nyt on liian pian niiden läpikäyntiin. Ehkä ensitunnelmissa ainakin se, että Perussuomalaiset näyttävät saavan kymmenen prosentin kannatuksen Vantaalla ja yksitoista Espoossa. Halla-Ahon äänivyöry Helsingissä vahvistaa myös käsitystä, että meillä on taas oma äärioikeistomme.

Kokoomuksen menestys maanlaajuisesti vetää vakavaksi: ainakin kun tietää mitä naminamihöpöhöpöä siitä seurannee monessa paikassa ja vielä erityisesti yhdistettynä lamaan.

Vihreiden vaalivoitosta voi olla tyytyväinen (vaikka voisin mielelläni vaihtaa sieltäkin pari läpimennyttä naamaa toiseksi), mutta Vassin olisi pitänyt pystyä parempaan. En vain oikein tiedä ainakaan toistaiseksi miten. Vaikka demarien romahdus vältettiin ja Vassin äänimäärä esim. Helsingissä kasvoi muutama sata edellisistä kunnallisvaaleista ja vassia äänestäneiden eduskuntavaaleista reilulla puolellatoista tuhannella, niin yksi paikka valtuustossa meni. Erityisen ikävää kahdeksannen paikan menetys on siitä, että se kahdeksas lienee ollut sangen loistava ehdokas Miina Kajos, joka olisi todella ansainnut tuon paikan hoidettuaan loistavasti tonttiaan neljä vuotta ja vedettyään kovan kampanjan. Nojaa.

Eilen päällimmäinen tunnelma oli lähinnä se, että juurikaan enempää ei inhimillisesti ainakaaan omalla porukalla enää olisi voinut tehdä. Monia asioita toki paremmin, mutta pitää käydä aika tarkasti miten ja miksi näin kävi ja miten se voidaan välttää ensi kerralla.

Sillä jos eduskuntavaaleissa tulee kolmen vuoden kuluttua eilisen kaltaiset luvut, muuttuu koko maan meininki sietämättömäksi. Ainakin pitää keksiä lääkkeet vastata siihen, että Kokoomuksen ehdokkaat pystyvät käyttämään neljä kertaa enemmän rahaa markkinointiin. Toinen miettimisen arvoinen seikka lienee se, että puolueiden sisällä on enemmän poliittisia eroja kuin niiden välillä. Tilanne, joka puoluevaalissa on hieman erikoinen.

Sitten pää pystyssä ja niin edelleen. Ensin kuitenkin Bilbaoon hiukan ottamaan etäisyyttä kampanjointiin.

Tunnisteet:

108 kertaa kiitos!!1

Tunnisteet:

sunnuntai, lokakuu 26, 2008

Magneetti oli huomannut sekä MTV3:n että Ylen vaalikoneessa aika mielenkiintoisia ominaisuuksia. Vaalikoneet paljastavat ehdokkaan sivulle mitä vaalikoneen käyttäjä on vaalikoneisiin vastannut. Olkaapa siis tarkkana vastauksienne kanssa...

Yle oli tukkinut omansa suht nopeasti.

perjantai, lokakuu 24, 2008

Oho! Vihdoin se myöntää sen ite: Greenspan oli väärässä.

Greenspan toimi Fedin johdossa 1987?2006. Häntä on ylistetty vapaan markkinatalouden ja markkinoiden itsesäätelyn kannattajana. Toisaalta monet ekonomistit ovat arvostelleet Greenspania liiasta hölläkätisyydestä ja sokeasta uskosta markkinoiden kykyyn korjata itse itsensä.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen komitean edessä torstaina puhunut Greenspan myönsi, että hän on ollut näkemyksissään "osittain väärässä".

"Olen havainnut virheen [markkinoiden toiminnassa]. En tiedä kuinka suuri tai pysyvä se on, mutta se on huolestuttanut minua suuresti", Greenspan sanoi brittilehti Guardianin mukaan.

Greenspan sanoi katuvansa sitä, että hän aikanaan vastusti säätelyn tiukentamista. Hän sanoi uskoneensa, että pankkien kaltaiset toimijat voisivat suojata pääomiaan ja osakkeenomistajien etua.

Tunnisteet:

torstai, lokakuu 23, 2008

Minulla on jo jonkin aikaa ollut sellainen tunne, että laiminlyön blogiani. Erityisesti, koska se näin vaalien alla vaikuttaisi kiinnostavan rakkaita lukijoitani. Teko- ja ihan oikeanakin syynä on kiire.

On oikeasti vaikea ehtiä paitsi käydä kampanjaa, niin myös koittaa saada työnsä tehtyä ja lisäksi vielä yrittää ladata akkuja siinä ohessa. Raskainta lienee jatkuva kiireen tuntu ja se, että koko ajan pitäisi olla jossain tekemässä jotain tai että melkein minkä tahansa asian voisi vielä tehdä niin paljon paremmin. Olen onnistunut mielestäni kohtalaisesta, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Työjuttuja onneksi on pystynyt hiukan siirtelemään pois ihan vaalien alta.

Olen koittanut tehdä suunnilleen niin paljon vaalityötä kuin jaksan hyvillä mielin. Ihan kaikkeen tarvittavaan ei mitenkään ole voinut revetä ja toisaalta ei varmasti ole tarviskaan. Hymy irtoaa vielä mukavasti eli sinällään voimia siis on ihan hyvin. Loppukiriin on vielä runsaasti paukkuja jäljellä.

Monet asiat olisi voinut tehdä paremmin ja monet varmasti huonommin. Näitä tosin on tarkoitus katsoa sitten ensi viikolla tai vähän myöhemmin.

Nyt ensin vielä loppukiri eli jos voin vielä vaikuttaa jotenkin äänestypäätökseesi Helsingissä, niin otappa vaikka yhteyttä ja kysy mitä on mielessä.

Muuten eikun äänestyskoppiin nyt sunnuntaina, olipa sitten millainen myrsky tahansa.

Tunnisteet:

No nyt se on julkista: Taideteollinen säästökuurille tappiollisen instituutin takia..

Tämä uutinen auttaa selittämään pari juttua, jotka tässä viime aikoina ovat olleet ilmassa.

perjantai, lokakuu 17, 2008

Aikataulut jonkin verran kaaoottis-neutraaleja. Mutta hetkinenhetkinen: nyt se on tainnut alkaa. IS: Tom Cruise ei kuollutkaan.

tiistai, lokakuu 14, 2008

T. on tehnyt hienon ja just hyvän bannerin.

http://www.mv.helsinki.fi/tammisto/lindman403.gif

keskiviikko, lokakuu 08, 2008

Nyt iso pyörä alkoi pyöriä euroopassakin. Rahamarkkinat ovat täysin kaaoksessa. Keskuspankit tekivät yhteisen koronlaskun, mutta silti pörssit menevät alamäkeä.

Britannia aloitti koko pankkisektorinsa sosialisoinnin. Forex ei noteeraa Islannin kruunua, koska "Se maa on kuin Zimbabwe".

Sääli etten kerkiä kirjoittamaan analyyttisesti aiheesta. Kehotan kansalaisia valppauteen, isoja asioita on tekeillä.

Tunnisteet:

maanantai, lokakuu 06, 2008

Pro-kantakaupunki lähestyi minua tällaisella ja koin tarpeelliseksi julkaista kyselyn ja vastaukseni siihen. Kuulemma monivalinnat julkaistaan myös Töölöläinen-lehdessä.

1. Onko mielestänne oikein keskittää 2/3 uusista paikoista akselille Töölö-Kallio? kyllä ( x ) Ei ( )

2. Tuletteko toimimaan aktiivisesti Sininauhasäätiön Ruusulankadulle suunnittelemaa asuntolaa vastaan?
kyllä ( ) Ei ( x )

3. Helsinkiin ollaan perustamassa vaikeasti asutettaville 750 uutta asumispaikkaa, joista yli 500 kantakaupunkiin. Onko päihdeongelmaisten keskittäminen kaupungin keskustaan mielestänne perusteltua?
kyllä ( x ) Ei ( )

Perusteita ei saa antaa vapaatekstikentässä.

Tuo on ihan sairasta, menkää töölöläiset hoitoon!

Jos minut valitaan lupaan taistella loppuun saakka, että töölöläisten asukasyhdistysaktiivien painostus tässä asiassa ei vaikuta päätöksentekoon. Vielä prokantakaupunki? Tiheämmin asutuille aluille tulee tottakai keskittää tukiasuntoja. Ne kuuluvat kaupunkiin.

Lisäksi kehotan Ruusulankatua vastustavia töölöläisiä käymään joskus Itä-Helsingissä.

Tunnisteet:

torstai, lokakuu 02, 2008

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kommentoi puhelimitse YLE Uutisille Lapin Kansan nykyisen päätoimittajan lausuntoa.
- Vaikea uskoa, että hän olisi sanonut, että julkilesbo ei sovi Lapin Kansan päätoimittajaksi. Ja jos näin on: lausunto ei edusta Alma Median kantaa, Telanne sanoo.


Mulle on jäänyt hiukan epäselväksi mikä se Alma Median kanta on. Onko se, että A) Päätoimittaja ei saa olla lesbo vai B) päätoimittajan puoliso ei saa toimia politiikassa (Keskustapuolueen ulkopuolella).

Olipa kanta kumpi tahansa, niin ei voi kuin ihmetellä millä vuosituhannella Alma Mediassa oikein eletään ja miten näitä laukovat saavat itse pitää duuninsa?

Ei ole vaikea vetää samaa johtopäätöstä kuin Journalistiliiton Arto Nieminen:

"En tiedä, parantaako tämä selitys tilannetta Alman kannalta yhtään. Ne ovat vain kerta kaikkiaan sekaisin siellä."


Tässä vielä ote Suomen perustuslaista Alma Medialle, että osaisitte saattaa rekrytointiprosessinne tälle vuosituhannelle:

6 §
Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.