Henkilökultti

torstai, huhtikuu 29, 2004

Jes. Arwen kertoi tästä:

What Is Your Battle Cry?

Prowling out of the candy store, cutting down all who dare stand in the way using a sharpened screwdriver, cometh Juho Lindman! And he gives a low roar:

"By Odin's mighty spear, I plunder until Satan himself emerges from the pit to thank me!"

Find out!
Enter username:
Are you a girl, or a guy ?

created by beatings : powered by monkeys

Lehdessä tänään: Nokia aloitti hintasodan! Taas on näköjään asiantuntevaa talousjournalismia YLEltä. Herätkää hei, se hintasota alkoi jo pari viikkoa sitten. Pitäiskö munkin ryhtyä taloustoimittajaksi, kun suurin osa niistä ei tunnu omaavan sen vertaa kompetenssia, että miettisivät mitä markkinoilla tapahtuu. Tai no, jos sitä nyt pelkkiä firmojen laatimia lehdistötiedotteita lukee, niin onhan se vähän vaikea tietysti kovin syvällistä talousjournalismia kirjoittaa.

No en minä nyt sentään varmaan lehtimieheksi. Tyydyn vain arvostelemaan muiden ammattitaitoa boostatakseni omaa egoani.

keskiviikko, huhtikuu 28, 2004

Siis mitä? Tänään taisi tosiaan olla viimeinen varsinainen oppituntini kauppiksessa, jos kokeita ei lasketa. Kummallisen haikea olo - kohta olen kaksi vuotta käytäviä mittaillut ja jotenkin paikkaan on jotenkin kierolla tavalla kiintynyt. Villiä. Onneksi valmistuminen häämöttää vielä aika kaukana, pitää päästä useasta todella pahasta tentistä vielä läpi ja sen lisäksi se gradu saattaa loppuun. Ans kattoo monta vuotta tässä vielä menee.

tiistai, huhtikuu 27, 2004

Niin, en yleensä lainaa tänne suoraan lyriikoita, koska olen idiootti. Nyt tein niin kuitenkin, kiitos Heikille ja vähän Jännä-Eemelillekin siitä: (Nin joo, stereoissa siis ei soi Avain ja Punainen tiili. Jälkimmäinen on laulu ja ensimmäinen on auteur.)

kapitalismi tekee susta orjan bucksille,
sille luodaan yhteiskunta meidän lapsille
ja seuraaville seuraajille pohjaton kaivo,
auringonlasku horisontissa pidättelee mun raivoo.
kolmesataatuhat ilman duunii ahdingossa,
kaikki muka kunnossa ku yritetään nuorii brainwashaa,
systeemi fronttaa, pistää vasemmiston konttaan,
se Kahilan Pasin paino, sekin uppos konkkaan.
elä miten ajattelet on se elämäsi anti,
simo meidän koulust on linnas mielipidevanki.
muka ilman koulutusta ei oo elämälläs praissii,
pitäis ylös nostaa housut ja muuta oikeistoschaissee.
liian moni on jo oravanpyörään kaapattu,
puhdas ateisti, mulle spraykannu raamattu.
turha boustaa, meidän pitää oppii joustaa,
babylon on päässä, sinne vielä noustaan.

[Kerto]
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille tarmoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille arvoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille tarmoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille armoo

yrittää yritykset ostaa sun sielun,
älä pistä oikeistopropagandaa sun pieneen nieluun,
pistän nuolen jouseen, rupee pressure nousee,
ammun kritiikkii, älä usko siihen sourceen.
hip hop FUNDAMENTALISTIT deppaa sukupuuttoon,
emceen punainen tiili, kylille jäähyväissuukko,
tänään räppi ja politiikka samanlainen soppa,
vaikee tienaa elantonsa ja puhuu lisäks totta.
pelkkää rakkautta, ei biffii hoppareille lainkaan,
kohdista viha suurempaan, yritä saada jotain aikaan.
pikkuporvarit näkee Hollywood unii nättei,
50 vuotta eteenpäin, nää nuoret kantaa gättei.
ainoo pelastus, rakentaa uus demokratia,
ryöstää ahneilt valta, kytkee pois byrokratia.
mulle on päivänselvää, onks sulle edellee enigma,
katuslangi Roihikas jättää jäljen niinku stigma.

[Kerto]
Tasa-arvo-o-o-aa ey yo ihmisille tarmoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille arvoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille tarmoo
Tasa-arvo-o-o-aa, ey yo ihmisille armoo

mo' money mo' problems, auringomme alla,
aurinko muuttuu mustaks ja ihmiset ottaa vallan,
ihmiset muuttuu eläimiksi, palataan luontoon,
palataan takas valkoset vastaan punaiset muotoon.
kiertää pääoma, tasa-arvo syö pääoman,
sauli niinistö, tarvii sun pieni pää lomaa.
naurettavaa palkkaa ei eletä teidän siives,
kuka jeesaa ku oikealla jopa Suvi-Anne Siimes.
Istun ikkunan ääres, dokaan viimeistä lestii,
suunnittelen protestii, wraittaa omaa manifestii,
tekstii, kriittisesti kapitalisteille ikuisesti,
vala sementtii jalkoihini ja pistä sitten cooperin testii.
asutte linnoissa, vaikka suomi on täynnä lähiöitä,
30 tonnii kuus, tekemättä ees niitä vähii töitä,
nuoriso on tulevaisuus, varokaa mun plattaa,
vitut väkivallast, jos sanat pystyy tappaa.

punainen tiili kädes, sinä vapauteesi juokse.
välil maan ja taivaan raha menee rahan luokse.
alas kapitalismin kahleet, näin unessani enteen.
elä aatteidesi puolesta, vedä vielä kerran henkee.

punainen tiili kädes, huomenna kaikki muuttuu.
raha enää vain muisto, rakkaus enää vain puuttuu.
alas kapitalismin kahleet, näin unessani enteen.
elä aatteidesi puolesta, vedä vielä kerran henkee.

Oho, HYY valitsi Ylioppilaslehdelle umpivasemmistolaisen ja vieläpä aktiivisen sellaisen päätoimittajaksi huolimatta siitä, että hän oli pätevin hakija (oma mielipiteeni). http://www.helsinki.fi/hyy/nyt/yol_pt_tiedote_04.html . Odotan mielenkiinnolla ensi syksyä, että näen mihin suuntaan lehden linja kääntyy. Niin, juhlittu on jo monta päivää.

Muissa asioissa pää-asiassa gradua, joka pitäisi jättää viimeistään ensi kuussa. Hätäkös tässä, mutta kun olisi pari tenttiä vielä ennen sitä. Eipä sen kummempia, täytyy vaan vielä parin viikon loppurutistus, niin tämä vuosi on pulkassa. Onneksi nakkisuojat menivät jo automaattisesti päälle. Faraviaa odottelen vähän sekavin tuntein, mutta hyvä siitä vielä varmasti tulee. Huomaan käyväni vähän peleissä, joita en itse ole järjästämässä. Tämä on varmastikin huono asia.

lauantai, huhtikuu 24, 2004

Voiko Oscarilla palkittu elokuva olla hyvä? Jos olet sitä mieltä ettei, niin käy katsomassa Fog of War (Sodan oppitunnit). Bio Rexissä joka päivä 20.00 vielä pari viikkoa kulkeva dokumentaarinen (sota/jännitys)elokuva USA:n entisesä puolustuministeristä McNamarasta. Ja vaikket olisikaan, niin käy silti katsomassa se, koska se on oikeasti paras tänä vuonna näkemäni elokuva.

"At the end we lucked out! It was luck! That prevented nuclear war! - Rational individuals came that close to total destructions of our societies." - McNamare

"[Toisesta maailmansodasta, Kenraali] LeMay said, "If we'd lost the war, we'd all have been prosecuted as war criminals." And I think he's right. He and I'd say I, were behaving as war criminals." -McNamara

lauantai, huhtikuu 17, 2004

Kahdeksan tuntia koneella ja sitten Etulinjan edessä - nyt on niin hyvä olo, että voisi juoda yksin kossupullon ja mennä nukkumaan. Kaimani oli tehnyt kyllä etulinjastaan huonoimman elokuvan sitten Matrix kolmosen ja se on jo paljon. Oli siinä Sotaromaanissakin sentään edes se yksi kunnon sosialisti. Jotain bileitä olisi, mutta ei voi jaksaa minnekään. Hyvä kirja huumehouruisesta tajunnan alkemiasta (kiitos Mikko) pitänee minut tyytyväisenä.

Miksei kukaan kertonut, että kauppakorkeassa pitää opiskellakin välillä, jos meinaa valmistua. Ei millään ehtisi juuri nyt, kun olisi muitakin projekteja ja lisäksi vielä upeita ilmoja, joita on ikävää sisällä istumalla pilata. Jos jollain olisi mulle mustaa nahkaa tai niittejä kevään fantsupeliin, niin otan ne mielellään vastaan. Nahkahaarniska tai edes nahkahousut otetaan myös ilolla vastaan. Ei haittaa edes vaikka vähän kiristäisi, kunhan pystyn hengittämään ja kävelemään näyttämättä hevarilta.

torstai, huhtikuu 08, 2004

Kun en tämän enempää päivän HYY-aiheesta viitsi kirjoittaa, niin kiinnitän vain huomionne Ylioppilaslehden PMS-palstaan viimeisellä sivulla:

"Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:N vastatarjous opintoaikojen rajauspaineelle on ollut ns. passiivirekisteri: opiskelija siirtyisi passiivirekisteriin, jos ei saisi vuoden aikana suoritettua lainkaan opintoja. Se on kuullostanut valtaosasta opiskelijoistakin reilulta. Mutta ei kuullosta enää.

Nyt, kun passiivirekisteristä - jossa olevat eivät enäää saisi opiskelijaetuuksia - alkavat innostua myös virkamiehet ja opetusministeri, mitä tekee SYL? Lisuu opiskelijoiden edun ja akateemisen vapauden ajamisesta minkä kerkiää päättämällä sisäpiirissään, että sopiva opintoviikkoraja passiivirekisterin raunamilla on kymmenen opintoviikkoa. Kymmenen!?!

Kymmenen opintoviikkoa on aika eri asia kuin lainkaan opintoja, ja monelle raja on aika kova. Varsinkin mielenterveysongelmista kärsiville, joille olisi henkisesti tärkeää pystyä opiskelemaan edes hieman, edes yhden tentin tuomat pari opintoviikkoa. Perseestäkö te näitä ehdotuksianne revitte?

-Anna-Liina Kauhanen"

tiistai, huhtikuu 06, 2004

Passiivi jää, Jokiniemi here we come. Tai siis 1.5. alkaen Ohratie 16 F, 2h+tpk, 2krs., 61,5m2. Ellei nyt mitään ihmeellistä vielä sitten satu, niin kotikuntani muuttuu sitten kolmannen kerran elämässäni takaisin Vantaaksi.

HYY:ssä hirveä säätö toiminta-avustuksista 2004, mutta onneksi (tai valitettavasti) en nyt ole ollut siellä säätämässä sen enempiä, niin ei tarvitse yöuniaan menettää. Eiköhän niistäkin vielä ihan hyvät tule/tulleet.

Hain koko joukon kirjoja kirjastosta luettavaksi jo ennen tenttikautta. Saapa nähdä miten tässä valmistumisyrityksessä tänä keväänä käy, kun jo nyt olen laskeskellut että se voi aika tiukalla mennä.. odotan mielenkiinnolla onnistuuko. Tällä hetkellä arvioisin, että mahdollisuudet on kutakuinkin sixty-fifty -luokkaa.

maanantai, huhtikuu 05, 2004

Kävin katsomassa ison kalan. Jos jaksat käydä katsomassa amerikkalaisia elokuvia, niin tämäkin kannattanee vilkaista. Siinä oli muutamia sopivan kummallisia maisemia eikä päähenkilökään ollut kuin osan aikaa rasittava. Kerronnassa oli vähän yritystä epälineaarisuuteen, mutta lähinnä se pysyi juonen tasolla. Ihan sopivan kummallinen, ja koska olen pitänyt Burtonin elokuvista aikaisemmin lienee tämä helposti niistä paras. Vaikka oli se Batmankin toki hyvä, noin niinkuin batmaniksi.

Asuntosäätöä HOASin kanssa ja passiasia pitäisi selvitellä huomenna. Larppauksesta ja P. ympyrästä juttua uusimmassa Helsingin Pravdan kuukausiliitteessä. Larppijulkkiksista olen kyllä eri mieltä - ei se reaktio ole niin usein WAU kuin se on VOI EI!

lauantai, huhtikuu 03, 2004

Onneksi olkoon Harmaasudet 10 vuotta. Gaalassa oli mukavaa ja hauskaa, vaikka susia ei sijoitettukaan viereiseen Jääkärisaliin. Pidin puheen, mutta jätän sen sisällön paikallaolijoiden silminnäkijäkertomusten varaan.

Olen miettinyt havaitsenko elämässäni liikaa Cthulhu-viitteitä. Tänään Bodomin lasten surmaaja oli pidätetty. Poliisi myöntää toistaiseksi ainoastaan sen, että murhaajalla on sama nimi kuin ainoalle henkiinjäänelle. Lehdet keksivät heti, että tottakai se on se sama tyyppi. Mutta onkohan sittenkään... iä iä.

torstai, huhtikuu 01, 2004

Höh, ilmeisesti juuri kukaan ei mennyt aprillipilaani, kun mokomat osasivat odottaa sitä. Pitää varmaan lopettaa traditio, kun ei mua enää uskota. Tai sitten tämänvuotinen vain oli hiukan liian läpinäkyvä. Se olisi tietenkin pitänyt olla Säästäkää Maunula -verkosto.