Henkilökultti

maanantai, heinäkuu 31, 2006

Kaikki lukijani lienevät varmaan jo kyllästyneet Libanoniin. Se kuitenkin pyörii edelleen mietteissä ja unissa, joten ilmeisesti kirjoitan tänne vielä jotain.

Noiden pönttöjen toilailu on nimittäin jotenkin koskettanut. En voi ymmärtää sitä typeryydeen, väärien valintojen ja vääräksi tiedettyjen mielipiteiden takana seisomisen määrää, joka tilanteeseen on johtanut.

Viimeksi eileen Kaanaan häissä (se vesi--viini -homma) murhattiin yli viisikymmentä ihmistä, ilmeisesti valtaosin lapsia. Israel sanoi Hizbollahin olevan vastuussa tästä(kin). Yhdysvallat sanoi Israelin toimivan pysyvän ("sustainable") (sick) rauhan puolesta "uuteen lähi-itään".

Herätkää! Ei uudistuksia tehdä lapsia tappamalla. Joku raja politiikallekin.

perjantai, heinäkuu 28, 2006

Lyhty tilasi Taloustutkimukselta ammatillisen mielipiteeni mukaan hölypölytutkimusta.

Miksi? Myös johtopäätökset kuuluvat tutkimukseen. Jos niiden vetoa ohjaa vain poliittinen tarkoituksenmukaisuus, ei päättelyä vielä sinällään voida hyväksyä - ei edes vaikka asiasta olisi samaa mieltä.

Tutkimuksen tekijän pitää osoittaa riittävä todistus päätelmilleen, jotta satunnainen lukija pystyy toteamaan annetut johtopäätökset uskottaviksi tai edes hylkäämään täysin vastakkaiset johtopäätökset.

Päivän linkkivinkki, tuttu ja turvallinen The Doomsday List

Jos apokalypse ahdistaa, niin täällä on jotain ihan muuta.

Kuten huomasitte, pcuf oli nurin. Nyt se ilmeisesti taas toimii, että voitte irrottaa sormenne reload napista.

torstai, heinäkuu 27, 2006

Päivän otsikko: Tuliketun, meriapinan ja myrskylinnun haavat paikattiin

keskiviikko, heinäkuu 26, 2006

Oho. Nyt Israel näyttää käyvän sotaa jo YK:ta vastaankin. Onneksi jenkeissä yritettiin sentään ensin syyttää Hizbollahia tästä(kin) ja sitten YKta itseään ("Oudoin näkemäni itsemurha, pommittivat kuusi tuntia omia asemiaan ja pudottivat lentopommin päälleen"). Pääsi Suomi ainakin otsikoihin.

..mutta kai nyt viimeistään jokaiselle on käynyt selväksi, ettei tätä sotaa käydä vain Hizbollahia vastaan. Tai ainakin sen uhrit tulevat ihan jostain muualta kuin sen riveistä.

Kaikkein uskomattominta on kuitenkin Israelin ja jenkkien ilmeisesti aito usko siihen, että lähi-itään saataisiin pysyvä rauha murhaamalla kaikki potentiaaliset terroristit. Pyssyuskonto. Miten he eivät ilmeisesti ole oppineet sitä, että väkivalta ruokkii aina itseään: tappamalla yksi paha, luodaan kaksi pahaa tilalle. Tämä ei lopu, ennen kuin kaikki ovat kuolleita.

Edelleen uskomatonta on täysi välinpitämättömyys siviilien kärsimyksiä kohtaan: jos yhden terroristin surmaaminen tarkoittaa kymmeniä siviiliuhreja, niin voi kysyä, oliko se sen arvoista? Olivatko valitut keinot oikeita tavoitteisiin nähden? Mitkä eivät enää olisi?

"EU on hiljaa,
ei voi hyväksyä!"

Hesarikin heräsi kommentoimaan: tuskin puhdas vahinko.

Israelin politiikka on täysin vastuutonta. Siviilinaisten ja lasten tappaminen "täsmäiskuilla" ei ole puolustettavissa millään tekosyillä. Tuomitaan nyt varmuudeksi myös Hizbollahin siviileihin tähdätyt hyökkäyksetkin. Israel on kuitenkin valtio, ei sekalainen organisaatio. Sillä pitää olla vastuu armeijan käytöstä toisen maan siviilejä kohtaan.

Joka tapauksessa siitä, kuka on tällä hetkellä antava ja kuka ottava osapuoli, ei ole mitään epäselvyyttä.

tiistai, heinäkuu 25, 2006

NOT IN MY CV

Kirjoittelin yhteen hommaan liittyen ansioluetteloa akateemisista kiinnostuksen kohteista. Alimpana, lopullisesti versiosta karsittuna, kohtana oli kohta Muut akateemiset mielenkiinnon kohteet. Julkaisin sen ensimmäisen palan täällä, jos joku vaikka haluaisi kontribuoida tai tilata.

MUUT AKATEEMISET MIELENKIINNON KOHTEET

- Virtuaalitodellisuustutkimus
- Cryptonomia, salaustekniikat ja niiden historia
- Talousjärjestelmä luottamusjärjestelmänä
- Empiirinen tutkimus maan ulkopuolisesta elämästä
- Unitutkimuksen historia
- Alkemian historia

- Tietokonerikollisuus, tietomurrot
- Virukset, spämmi ja muu ei-toivottu sisältö
- Piratismi
- Digital Restrictions Management

- Digitaalinen omistusoikeus ei-niukkana ilmiönä
- Omistusoikeuden filosofia ja historia
- Laki digitaalista omaisuutta suojelevana ilmiönä
- Sponsorimania

- Kulttuurin yleisyys vs. yksityisyys
- Kulttuuri yhteisenä projektina vs. yksityisenä projektina
- Tekijämyytin historia
- Yksityisyys (liberaalin) demokratian ennakkoehtona
- Yleisyys (liberaalin) demokratian ennakkoehtona

- Kansalaisten sivistäminen hyvinvointivaltion oikeutuksena
- Julkiset kirjastopalvelut ja rahoitus
- Julkiset tiedepalvelut ja rahoitus
- Julkisen keskustelun ehdot ja historia
- Julkisen keskustelun politiikka
- Kansalaisvaikuttaminen

- Avoin tiede historiallisena ilmiönä
- Tieteen privatisointi historiallisena ilmiönä
- Tiede vs. teknologia
- Tiede vs. rajatut resurssit
- Teknologia vs. rajatut resurssit

Töissä on luettu ja luettu. Kohta lisäksi vielä kirjoittamaan jotain.

Hesari kertoo: Israel käyttänyt hyökkäyksissä kuorma-ammuksia .

Taktiikkana siis kaupunkien rypälepommittaminen. Oho, kun saatiin samalla siviiliuhreja. Mä alan kallistumaan maan johdon asettamiseen sotarikosoikeuteen rikoksista ihmisyyttä vastaan.

maanantai, heinäkuu 24, 2006

Markus oikeudenmukaisuudesta (ja tasaverosta). Euroopasta voidaan esimerkiksi ottaa esimerkiksi tasaveron käyttöön ottanut Slovakia.

Valtion rooli on lähes onnistuttu purkamaan ja tuloerot räjäytetty pilviin. On dynaamista. Mutta onko tämä rikkaimmain epäoikeudenmukaisuus tosiasiassa tulevaisuutta vai eilistä päivää?

lauantai, heinäkuu 22, 2006

Hovarit olivat, paitsi keränneet poliittisia pakolaisia ympäri eurooppaa, myös tehneet (dyykattuja) ruokia. Bonuksena myös dyykatyt juomat ja tupakat, dyykattyja rahoja ei sentään ollut laitettu pöytään. Monia takavuosien tähtiä oli myös vierailemassa.

perjantai, heinäkuu 21, 2006

http://www.pysayttakaasota.net/ tiesi kertoa, että maanantaina osoitetaan mieltä Israelin sotatoimia vastaan 24.7. klo 17 Kiasmalla, josta kulkue Israelin suurlähetystölle (Yrjönkatu 36).

Ei kai tätä voi enää seurata sivusta.

Sisäministeriö osaa myös: "Sisäministeriö kiistää uusien passien tietosuojaongelmat" sisältää mm. seuraavaa: "Passin viestin sieppaaminen vaatii esimerkiksi kookkaita antenneja ja lyhyttä matkaa. Lisäksi passin sirua tyypillisesti luetaan viranomaisten
valvomissa ympäristöissä."

Miten mukavaa, että tyypillisesti (!!!) on näin. Tulikin heti paljon luottavaisempi olo moisiin passeihin.

torstai, heinäkuu 20, 2006

Henkilökultti suosittelee lukemiseksi: henkilökultti.

Päivän sukupuolitus: ohjelmoija on mies ja käyttäjä on nainen. Pitäisiköhän laajentaa vähän tätä mun kulttuurilukua.

Samaan aikaan muualla: teknologinen determinismi. Mietin, kirjoittaisinko sanasen innovaatiopolitiikasta, mutta koska kivet olivat kiinnostuneita, jätän sen tulevaan.

Ainiin, sitten on vielä suomalaisten alkukotikeskustelu. Miten kaikki asiasta kirjoittavat tohtorit voivat olla noin uskottoman typeriä? Ottaisivat päänsä, ööö, pussista ja miettisivät sitten mikä on kansa, mikä on kieli ja millä oletuksilla tieteestä kirjoittavat.

Sarjassamme uutisia: Microsoft vetäytyy Libanonista

Jaksoin melkein katsoa eilen kolmosen vaalikauden käynnistäjäiset. Siellä oli eri puolueiden puheenjohtajia. Olivat melko tylsiä ja puhuivat ihan mitä sattuu pätkätöistä ja nuoristakin.

Lisäksi Vanhanen antoi kaikille eri puolueiden ehdokkaille vapaan mandaatin luvata mitä vain kampanjoissaan (ja implisiittisesti sitten pettää nämä lupaukset päästyään valtaan). Musta koko ajatus on kansanvallan vastainen. Toisaalta, ilmeisesti se toimii Matille. Summa summarum: idealistisuus politiikassa lienee siis lähinnä traagista.

tiistai, heinäkuu 18, 2006

Varoitus: seuraava entry sisältää ns. huumoria.

JUHO VAATII ISRAELILAISSOTILAAN VÄLITÖNTÄ VAPAUTUSTA

Simo Hovari -niminen uskonnollinen bilepuolue on oikeudettomasti vanginnut asuntoonsa Israelin vapaan tasavallan sotilaan. "Miehen jo monta kuukautta kestänyt bileputki ei ole mikään tekosyy vangitsemiseen. Miehen oleilu myös täyttää kaikki vankeuden tunnusmerkit" arvioi tilannetta Herra K.

Hovarit ovat julkaisemassaan tiedotteessa luvanneet palauttaa vangin kunhan Israel lopettaa perusteettomat aggressionsa lähinaapureihinsa ja palauttaa maahan hyvän meiningin (mm. hyviä konemusiikkiartisteja). Juho myöntää Hovareiden vaatimusten hyvät perustelut, mutta vaatii silti, että vangille on tarjottava ruokaa ja Geneven sopimuksessa luetellut muut vähimmäisvaatimukset.

Suomi on joutumassa EU-puheenjohtajamaana asiassa pahaan välikäteen: "Emme tiedä asiasta mitään" myöntää EU-puheenjohtamaan ulkoministeri Tuomioja. "Sattuuhan sitä tosin itsekullekin pieniä bileputkia" hän jatkaa luultuaan mikrofonia suljetuksi.

Juho vaatii miehen vankeuden lopettamista sekä tuomitsee Israelin iskut. "Asiat on selvitettävä neuvottelemalla" ohjastaa Juho. "Menen itse paikan päälle perjantaina neuvottelemaan tilanteesta ja jakamaan hyvää meininkiä".

Jee.

Pohjoinen puhaltaa,
riisuu mielen vaatteistaan
ja epäonnen sirpaleista
peili liimataan
se siellä palelee
sinun mykkä kuvasi
se todistaja
totisena kaiken jälleen kerran turhan pantiks toteaa

ja teitpä minkä teit
viiltää vihma vastaan
ihmishahmot jäätynyttä
tuulta sylkee vatsastaan.
Kun käsin avatuin
tahtoo toivoo parastaan
ja viimein herään aamun tullen saapuu eteen portti
joka johtaa tyhjyyteen

Ei virtaa mikään, kaikki jähmettyy
ei vedenkalvo heijasta kuin pimeää
ja hahmo, joka rantaa kulkee yksin kylmissään
yksin kulkee, yksin sinne jää

-CMX, Kain

torstai, heinäkuu 13, 2006

Kiitos asianomaisille tästä:

Zidane pelasti maailman tuholta?

Lehtiväite: Materazzi yritti manata esiin Cthulhua

keskiviikko, heinäkuu 12, 2006

Olitpa sitten mitä mieltä minusta tai mistä tahansa, niin jokaisen nykypäivän ihmisen pitää tarkastaa netistä prekariaattiruoska.

tiistai, heinäkuu 11, 2006

Käyty kaksi kertaa Ikeassa tällä viikolla. Tänään oli melko väljää ja siedettävää, toisin kuin viikonloppuna lapsiperheiden tultua "viihtymään" koko perheen kesken. Sitten kun kirjoitan jotain kaunokirjallista elämästäni, niin laitan siihen luvun kuvauksen kys. liikkeestä. Alkaen kirkkaiden värien tykyttävästä päänsärystä ja päättyen huojentavan ryysikseen poistumisteillä. No, ehkä kestän senkin kerran vuodessa.

Pitäisiköhän kuunnella tuota poikabändiä helvetistä. En osaa oikein päättää, mitä mieltä siitä pitäisi olla. Vrt. Rammstein.

Yksi tuttu, jonka olisi sietänyt, ei ainakaan toistaiseksi päässyt Helsingin vihreiden listalle. Eilen funtsin pitkään, että johtaako oikeisto-vasemmistokompassin puuttuminen ja puoluekurin heikkous ehdokkaiden tarkempaan valikointiin. Tämä olisi lähtökohtainen ongelma: äänestäjien pitäisi valita edustajansa (kansanedustajat), ei puolueen. Tai ehkä kyseessä on vain viime vaaleista periytyvä vihreiden Drake-syndrooma. Tai pyrkimys "oikeaksi" puolueeksi, mitä ikinä se sitten milloinkin on.

Joka tapauksessa toivottavasti (hekin) saavat kovan listan, kunhan se valmistuu.

lauantai, heinäkuu 08, 2006

Joistain huhuista poiketen takaisin pääkaupungissa, mutta tietty epämääräisyys liikkeissä säilyy. Vietimme muutaman mukavan päivän artisti H:n saaristomaisessa kesäresidenssinssä. Ihanaa.

Viiden seuraavan vuorokauden sää enteili tuskaista kuumuutta. Ei pitäisi valittaa vaan muistella säitä sitten syksyllä, kun sataa lunta ja pieniä eläimiä.

Ainiin, hankin faksin. En ymmärrä lähipiiristä kuuluvaa nurinaa sen hyödyttömyydestä ja elimellisestä kasikytlukulaisuudesta.

tiistai, heinäkuu 04, 2006

Terveisiä Joutsenosta. Tutkimukseni kuolemattomuuden salaisuuden eli viisasten kiven eli ensimmäisen elementin eli perimmäisen viisauden eli edesmenneen Solomonin temppelin kellarin ruukkukasvien parissa ovat jälleen edenneet. En uskalla paljastaa tässä epäilemääni salaliittoa. Googlesta löytyy hyviä.

HYY arpoi kesälomani kunniaksi talon kunnostamista. Ryhmämme oli parhaaseen jaetun kehitystyön perinteen mukaan kriittinen Moskovasta Victorian putouksille. Pääasiassa hankkeen hyötysuhteelle. Ja viesteistä päätellen aika lomatunnelmissa, kuten heinäkuussa pitääkin.

Olen miettinyt ropea. Behold.