Henkilökultti

keskiviikko, joulukuu 31, 2003

Uusi vuosi, uudet kujeet. Näin vuoden viimeisinä hetkinä pitäisi kai vihdoin vilkaista viime vuotta ja sanoa siitä jotakin syvällistä. Lisäksi kai perinteisesti pitäisi tehdä lupauksia uudeksi vuodeksi.

Sanotaan nyt vuodesta se, että aikamoista hulinaa on ollut. Opiskeluiden kanssa ja yhdistyselämässä on ollut kiirettä, töissä ei olisi kyllä millään kerennyt käymään. Ensi vuodeksi täytynee kai töitä etsiä: joten jos tarvitset jonkun laskemaan rahaa, niin olen käytettävissä. Erityisen mukavia olisivat jonkin sortin kansalaisjärjestöt, mutta palkan haluan tehdyiltä tunneilta. Ensi vuonna pitänee myös kerrata ranska, koska näyttää siltä, että pääsen tosissani käyttämään sitä ensi syksynä.

Kiinnostus filosofiaan on ollut hyvin keskittynyttä ja olen ihan tahallanikin ollut ottamatta kaikkia vähänkin kiinnostavalta kuullostavia kursseja. Kyseessä lienee filosofian opinnoissa tyypillinen kolmannen vuoden väsymys - kun tajuaa, miten vaikeaa ajattelu on paitsi tuhatvuotiselta sisällöltään, niin myös väistämättömältä formaalilta muodoltaan. Kun tuon väsymyksen voittaa, niin sitten kuulemma valmistuu. Ja en ole vaihtamassa pää-ainetta tai menettämässä kiinnostustani ajatteluun, kunhan vain ymmärrän paremmin edessä olevan haasteen.

Roolipelit pöydällä palasivat viime syksyllä elämääni ja ovat tuoneet todella tarvittavaa vaihtelua arkeen. Samoin tietokonepelejä olen pelaillut vapaa-ajallani runsaasti. Nyt Exult osasikin pyörittää Ultima seiskaa, joten yöunet alkuvuodesta lienee menetetty.

Olen ajatellut kirjan kirjoittamista. Minulla on paljonkin sanottavaa, mutta toistaiseksi ei välineitä sanoa haluamaani toivomallani tavalla. Kaltaiseni lahjoiltaan keskinkertainen ja kieliopiltaan sekä sanavarastoltaan puutteellinen kirjoittaja joutuisi varmaan työstämään töitään kohtuuttomasti. Toisaalta suomalaisen nykykirjallisuuden tason huomioonottaen minun varmaan pitäisi vakavasti harkita tätä vielä. Ehkäpä kirjoitan sitten niitä ankaria filosofisia teoksia, joita tilataan vain filosofian laitoksille ja myydään divarien alennushyllyillä. Siinä olisi hyvä elämäntehtävä valittavaksi.

Mitäköhän sitä haluaisi tehdä isona?

sunnuntai, joulukuu 28, 2003

Olinpas ollut kiltti, kun sain paljon hienoja lahjoja! Erityisesti D&D 3.5ed. lämmitti paitsi omaa mieltäni, niin Monstrous Manualin uusilla ököillä pilaan pelaajieni päiviä varmaan toukokuulle asti. Ajattelin, että päivitys versiosta 3.0.versioon 3.5. olisi lähinnä figupelaajien rahastusta, mutta itse asiassa tutustuttaessa sääntökirjaan pintapuolisesti, vaikutti siltä, että siihen oli tehty ihan järkevän oloisia muutoksia: rankkurista ja bardista oli tehty (melkein) hahmoluokkiakin, loitsuja oli järkeistetty, koko tappeluluku kirjoitettu uudestaan, featteja lisätty, aseita lisätty ja skillejä vähennetty. En olisi ehkä osannut itsekään tehdä oikeamman suuntaisia muutoksia. Sokerina pohjalla koko concealment säännöstä oli pistetty uusiksi. Taisin siis olla taas ennakkoluuloinen ihan turhaan.

Kirjoja on luettu ja kannettava tietokone lainassa. Saa nähdä saanko mitään tuottavaa - kutsen sitvasin tilinpäätöstä - tehtyä lähipäivinä. Loma Yläneellä ja Hiekkaharjussa rentoutti, joten arkeakin alkaa jo odotella ihan innolla. Jes.

R&R pelaajalistat netissä. Tsekatkaa http://alltal.greywolves.org/ . Muistakaa myös ilmoittautua, jos olette mies tai myöhässä. Aina joku peruuttaa kuten edellisessä pelissä 60% pelaajistani. Eivätkä ne hahmot edes olleet huonosti kirjoitettuja.

sunnuntai, joulukuu 21, 2003

Tuleeko joulu myös internetiin? Toivotaan parasta. Ainakin muutama ihminen lisää väittää löytäneensä tämän päiväkirjan, joten eikun pieni käsi heille. Toivotan tässä samantien oikein hyvää joulua kaikille. Olkoon siinä lämpöä ja läheisyyttä tai ainakaan televisiosta ei tule mitään (jos olisi televisio).

Syksyn aherrus on nyt loppu ja hiukan jännittää mitkä kaikki kurssit menivät läpi - erityisesti muutama kauppiksen kurssi saattaa olla vähän siinä hilkulla. Toisaalta, jos eivät mene ekalla läpi, niin aina on onneksi uusinta. Kiitos edes siitä.

Ryöväsin Malmin kirjastosta aivan mahottomat läjät kirjoja, joihin ajattelin upota joulun hiljaisempina hetkinä. Saapa nähdä miten siinä käy, koska sain tuon Windows-emulaattori Winen pyörittämään lainaamaani Fallout2-tietokone(rooli)peliä. Koin hetken hyvää karmaa tietokoneiden kanssa, koska tuolla nimenomaisella pelillä on vaikeuksia toimia kaikissa PC eikun siis Windows-koneissakaan. Lisäksi sain jo kolme tärkeää elämänopetusta: hirviöt pitää tappaa, ötyjen kuoleman kohmettamista kylmistä käsistä saa tarpeellisia tavaroita ja mutanttirottien potkiminen on vaivalloista. Koitetaan pärjätä näillä tämä vuosi loppuun.

keskiviikko, joulukuu 17, 2003

Eilen olin taas ylioppilaskunnan edustajistossa ihan varsinaisena edustajana kun varaedustajia oli poissa. Toistaiseksi olen siis ollut varsinaisena edustajana molemmissa edustajiston kokouksissa. Tällä kertaa meni neitsyys puhujapöntössä. Kävin ehdottamassa, että poliittisten järjestöjen (sisältää siis osakuntalaisen unionin ja ainejärjestöliiton) avustukset jaettaisiin samoin perustein kuin kaikkien muidenkin HYY:n alaisten järjestöjen. Tiukan väännön jälkeen edustajisto äänesti ehdotuksen läpi äänin 26-28. Aihe olikin oikeastaan ainoa, josta edustajisto oli selkeän jakautunut ja keskustelu kävi välillä aika kiivaanakin. Mallin muuttamista vastustivat keskeisesti osakunnat ja ainejärjestöliitto, jotka varmaan aiheellisestikin pelkäsivät sen vaikuttavan ensi vuoden avustukseensa. Uskon kuitenkin pitkällä aikavälillä uuden mallin olevan paitsi oikeudenmukaisempi muita järjestöjä kohtaan, niin myös pitkällä aikavälillä tekevän ihan hyvää ylioppilaskunnalle kehottamalla poliittisia kehittämään toimintaansa ja raportoimaan siitä.

Ensimmäinen kuudesta vaalilupauksestani on siis täytetty toisessa edustajiston kokouksessa. Tästä on hyvä jatkaa. Enköhän samalla saanut sitten nimeni tunnetuksi kaikkien ryhmien keskuudessa ja paljon uusia minua dissaavia tyyppejä erityisesti kahden muun suuren ryhmän keskuudessa. Kokous kesti melkein kuusi tuntia loppuen puoli yhdeltätoista. Sen jälkeen illalla ihme adrenaalinibursteja ja kummaa oloa eikä unikaan oikein meinannut tulla.

perjantai, joulukuu 12, 2003

Joulu, tuo kaupallisista juhlista jaloin, on täällä kohta taas. Tajusin sen tänään kirkkaasti kun yritin väistellä ammattiyhdistysaktiiveja ja joulushoppailijoita ydinkeskustassa. (No tietenkin mä laitoin nimen siihen STTK:N lappuun, kapitalistia turpaan). Olen varmaan maailman huonoin lahjojen ostaja, kun pää-asiassa ostan vain kummallisia lahjoja, jotka vastaanottajat ottavat hiukan kiusaantuneena vastaan, kun eivät oikein uskalla sanoa vastaankaan. Sitten sen lisäksi minä saan aina kaikkea kivaa, käytännöllistä ja hyvää, kuten vaikkapa karkkia, sukkia, kirjoja tai käyttökelpoisista mielilahjoista hyödyllisintä, kylmää käteistä.

Ymmärrän hyvin, miksi niin monet vihaavat joulua. Joululaulut ärsyttävät, eikä telkkaristakaan tule mitään. Tai edes ole, vaikka tulisikin. Lisäksi on vielä Petteri Punakuono ja Joulumaa. Onneksi ruoka on sentään hyvää. Brändättyä pikkujoulua siis vain kaikille. Toivottavasti se valkopartainen sosialistinen isähahmo jakelee tarpeeseen tulevaa krääsää, eikä äidy liian rasittavaksi.

Mikäköhän minut sai tämänkin entryn kirjoittamaan. Varmaan ne STTK:n järjestöjyrät, jotka toivottivat menestystä ja työtä. Jos ne keräisivät portsun edessä, niin ne saisivat varmaan vielä parempaa tahtia lahjalistoihinsa nimiä. Valtsikalla tai Topeliassa tosin taitaisi olle vielä enemmän opiskelijoita, joilla ei ole mitään tulevaisuutta.

tiistai, joulukuu 09, 2003

Erehdyin surffailemaan ja muistin miksen koskaan mene satunnaisille sivuille:

Top 10 Least-Played D&D Classes: http://www.gamespy.com/top10/january02/dndclasses/

Oho, huomenna olisi vielä kaksi tenttiä. Taitaapa käydä ensimmäistä kertaa elämässä niin, että kokeilen tenttiin menoa lukematta laisinkaan. Onneksi sentään proseminaarini on lähes valmis (huomenna se on valmis ja julkaisen senkin sitten internetissä kommentteja varten). Virittäkää selaimenne siis tälle taajuudelle viimeistään loppuviikosta.

R&R pelaajani, kiitokset pidättyväisyydestänne ja saamistani maileista. Lähetän lyhyet kuvaukseni nyt lauantaina, kun opiskelukiireet helpottavat jonkin verran. Minäkään en melkein malta odottaa, että voin saattaa hahmot näppeihinne.

Leikin tänään Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen talousvaliokunnan puheenjohtajaa. Ihan hyvin se meni, vaikka ilmeisesti olinkin onnistunut jännittämään hiukan - no onneksi en sählännyt. Ja ei, en ole ensi vuoden HYY:n hallituksessa talousvaliokunnan puheenjohtajana omasta tahdostani riippumattomista syistä, koska minun tukkani on vähän liian punasävyinen. Ainejärjestöille hallitusnevotteluiden neuvottelutulos taisi olla tyydyttävämpi. En puutu tähän asiaan enää koskaan blogissani, koska muuten minusta tulee kyyninen ja jököttävä jäärä.

maanantai, joulukuu 08, 2003

Kuokkikset onnistuivat saamaan positiivistakin julkisuutta. (Sitä paitsi 400 mielenosoittajaa on Suomen oloissa hyvin noinkin lokaan ennakkoon lyödylle miekkarille. Ilmeisesti vain muutama (eikä tainnut olla edes tuttujani) sai syytteitä) Olen yllättynyt ja hämilläni.

Juhlikaa te Linnassa, me maksamme kyllä - vaikka sitten nälkää nähden ja velkaa ottaen.

Putin järjesti vaalit ja sai kaksi kolmasosaa äänistä. Sen seurauksena vuorostaan oppositiossa olevat kommunistit arvioivat vaaleja farssiksi ja Etyjkin huomauttaa vaaleista ja arvioi Venäjän demokratiakehityksen vaarantuvan samaan aikaan kun Kaukasuksella loukataan törkeästi ihmisoikeuksia. Bonuksena Kreml on täynnä kenraaleja ja KGB-menneisyys näyttää taas hyvältä CV:ssä. Tulee ihan vanhat "hyvät" ajat mieleen Neuvos, eikun Venäjän touhuista. Onneksi Putin sentään kertoo meille demokratian vahvistuvan Venäjällä ja demokratian puolestapuhujista sekä Berlusconi että Bush Jr. lienevät samaa mieltä - tai ainakaan terrorismia vastaan käytävässä sodassa ei opposition kanssa aleta tekemään kompromisseja.

Vielä kun Putin valitaan eliniäksi virkaan, niin ympyrä on täydellinen. Jos vasemmisto ei uskaltanut tuomita neukkujen toimia silloin, niin nähdäkseni oikeiston tulisi se tehdä suunnilleen juuri nyt.

Onneksi Suomi sentään on puolueeton ja meillä on tämä uskottava puolustus ja selkeä ulkopoliittinen linjattomuus. Eikä Zirinosviakaan äänestänyt kovin monta miljoonaa venäläistä.

lauantai, joulukuu 06, 2003

Vanhanen tykittää taas: matalapalkka-alat osa talouskasvua. Vaikuttaa siis siltä, että pätkäkulttuurille ei ole ihan lähiaikoina tulossa vaihtoehtoa. En nyt sen enempää tuosta jaksa kritisoida, koska minun on vaikea ottaa neutraalisti koko asiaan kantaa: näen itse asian mieluummin niin päin, että pätkätyöt ovat paitsi kansantaloudellinen, terveydellinen sekä erityisesti mielenterveydellinen rakenteellinen ongelma. Siihen pitää puuttua jo ihan hyvinvointivaltion näkökulmastakin - ei se niin mene, että yhteiskunta tarkoittaa vain markkinavoimien tuhojen korjailua ja siltä ylijääneiden heikkojen ja tuottamattomien tehtävien hoitamista.

Ja vielä kilpailusta sen verran, että mielestäni ei ole Vanhaselta johdonmukaista argumentoida toisella toimialalla tuotannon pätkäistymisen ja vapaan kilpailun puolesta samaan aikaan kuin kysin ja hampain yrittää pitää toista toimialaa eli maataloutta ehdoin tahdoin suojassa kansainväliseltä kilpailulta. Maatalouden pätkäistäminen ei taitaisi syystä tai toisesta ihan heti Matin asialistalle mahtua, vaikka taustalla oleva logiikka on tismalleen sama.

perjantai, joulukuu 05, 2003

Jaa, päivän testi (By Meira)

Your Brain Usage Profile

Auditory : 31%
Visual : 68%
Left : 41%
Right : 58%

torstai, joulukuu 04, 2003

Minäkin olin Storm, kuka se ikinä lieneekään. ( kts. vaikka http://www.helsinki.fi/~ristisuo/blogger.html )

Tänään HYY:n uuden edustajiston ensimmäinen kokous ja asialistalla HYY:n hallituksen kokoajan ja sen jälkeen saman tien hallituksen valinta. Hallitusvastuussa neuvottelujen mukaan olevana sit-vas ei kai oikein voisi äänestää ehdotusta vastaan, mutta minä en kyllä ainakaan toistaiseksi ole keksinyt miten muka voisin äänestää viime perjantain ylioppilaslehdessä julkistetun hallituksen puolestakaan. Tämä siis nyt ei luottamuslauseena ketään yhtä vaan koko lopputulosta kohtaan. Vaikka ilmeisesti "vaihtoehtona" on sitten se, että sit-vas lähtee samantien suosiolla oppositioon ja viimeksi kun jouduimme oppositioon, niin se ei ollut vuosi tai kaksi vaan kahdeksan ja sitä en välttämättä haluakaan enää kontolleni.

Äh, vaikeus - toivottavasti tulen johonkin lopputulokseen ennen viittä.

maanantai, joulukuu 01, 2003

Tänään olenkin sitten ollut kipeänä ja koittanut vaan relata. Pyörin jo häntäni ympärillä, mutta en nyt silti tee tänään mitään tuottavaa. Jotta että saatte niitä R&R maileja vasta huomenissa, jos silloinkaan. Palautin (kauppiksen) gradun kirjallisuusosion ja sain siihen lähinnä vain hyvää ja kannustavaa palautetta. Ehkä lähikuukausina koitan sen sitten palauttaa, mikäli aikani riittää sen tarvittavaan hiomiseen. Olisi kyllä parempi jos riittäisi, kun olen jo muita menoja vastaavilla tavoilla karsinut.

Olen miettinyt vaihtoonlähtöä ensi syksynä. Laitoksella on kaksi vaihtopaikkaa Sorbonneen (Pariisi) - haluaisin saada runon kielen kunnolla hallintaan tieteellistä sanastoa myöten, aistia euroopan pääkaupungin sykettä ja lisäksi siellä olisi gradun (filosofia) kannalta hyödyllistä opetusta. Monet asiat tosin hämmentävät enkä lähtöpäätöstä ole toistaiseksi pystynyt tekemään. Joululomalla täytyisi sitten päättää. että yes vai no.