Henkilökultti

perjantai, helmikuu 27, 2004

Päivän hyvä työ: kirjoita Googleen "Henkilökultti" ja Kokeilen onneani. Olen nyt siis kuuluisa. Kun vielä "puoluesihteerillä" saisin saman aikaan maksamatta siitä rahaa..

Ajattelin kirjoittaa antisemitistä ja intellektuellien luokan synnystä, mutten sitten jaksanutkaan- mutta Bataillen pornonovelleja on kuulemma netissäkin, googlella etsivä löytää. Muuta valaistunutta antropologista materiaalia salaseuroista kannattaa etsiä miehen teoksesta Noidan oppipoika, jota en jaksanut lukea. Tai siis onhan se siistiä, että kaikki eläimet paskovat maahan, mutta ihminen taivaaseen tai että sykkivällä tulivuorella ja gorillan persaukolla on ilmeisiä yhteyksiä paitsi Bataillen mielikuvituksessa, niin myös jossain antropologisesti kiinnostavassa paikassa.

Ai miten niin sen huomaa minusta, kun olen lukenut kolme päivää niinkin kuolleena syntyneestä ideasta kuin elektronisesta kaupasta (vuonna 2000) kirjoitettua kirjaa? Onneksi kauppatieteelliset tutkimusmetodit ovat aina yhtä oivaltavia: "Käyttäisitkö elektronista kauppapaikkaa, jos se toimisi nopeasti, luotettavasti ja moitteetta" menee minulla samaan sarjaan kun "Lähtisitkö kuuhun, jos se olisi turvallista, vaivatonta ja edullista". Jes mitä tutkimusta - Wou!11

Bataillesta takaisin Matti Vanhaseen. Näyttää siis siltä, että opintuki"uudistukset" ovat lykkääntyneet hamaan tulevaisuuteen. Nyt on siis aikaa kerätä voimia oikein kunnon mielenilmaukseen, sitten kun ne tuota yrittävät. Se adressi on netissä, googlellä etsivä löytää.

maanantai, helmikuu 23, 2004

En tavallisesti anna vinkkejä, mutta tässä pari suomalaista:

Yliopiston Attacin uudet sivut http://www.helsinki.fi/jarj/attac/
Todellinen miestenlehti http://www.tuuhea.com

Sen lisäksi en kerro edes linkin muodossa kuka on seksuaalisesti yhteensopivin LOTRin mieshahmoista.

Niin juu, Solmukohta meni. Tämä ja eilinen päivä meni kipeydestä toipuessa, toivottavasti ei mene huominenkin. Kyllä, siellä oli ulkomaalaisia ja sain kirjan. Show oli hyvä, ja kalkkuna kuivaa.

torstai, helmikuu 19, 2004

Solmukohta tulee. Jos tulee kieliongelmia, niin muista: "Hassa spelar drummor i hetpotatis!"

maanantai, helmikuu 16, 2004

Uusi viikko, uusi kujeet. Optimoin jonkin verran opintojani ja näyttää edelleen silti, että valmistun tänä keväänä. Ei se nyt vielä varmaan ole, joten sampanjat jäihin toistaiseksi. Toivotaan, toivotaan.

Lupauduin Solmukohtaan töihin, enkä ole oikein osannut ainakaan vielä orientoitua siihen laisinkaan. Ehkä sitten loppuviikosta voisin vähän jo orientoituakin.

Huomenna olisi tentti, mutta saapa nähdä kuinka paljon maltan tässä valmistautua. Ns. open-book exam on kyllä aikamoinen koetus mielestäni - niihin laitetaan niin laajoja kysymyksiä, että ihminen ei voi kahdessa tunnissa ehtiä - ainakaan lukea niitä muistiinpanojaan. Ehkä se on taas sitä totutusta nopeiden päätösten tekoon puutteellisella informaatiolla ja tiukalla aikapaineella. Ei sekään oppi ehkä ihan hukkaan mene - välillä tuntuu tosin siltä, ettei kauppiksessa muuta paljon opetetakaan..

sunnuntai, helmikuu 15, 2004

Jaa. bloggeri ei taas ole näköjään vähään aikaan julkaissut minua. Käyttäytyisi nyt.

torstai, helmikuu 12, 2004

Jesh, Ruusu ja risti on nyt ohi. Pelit menivät suunnilleen suunnitelmien mukaan ja ilmeisesti onnistuivat ainakin kohtuullisesti. Moniin olivat tehneet vaikutuksen hyvässä tai pahassa, joten ainakaan emme olleet "ihan kivoja". "Hauskana" jälkinäytöksenä tietämättämme pitämämme laiton henkilörekisteri, jonka poistaminen oli yhdenlainen seikkailu tietokantojen ihmemaassa. No, onneksi siitä sentään tarttui koko joukko mielenkiintoisia IP-osoitteita seurattavaksi. Toinen vaihtoehto on se, että Vallilassa ollaan sairaalloisen kiinnostuneita menneiden pelien hahmoista, mikä toki on myöskin mahdollista.. ;)

Ilmeisesti suunnitelmista poiketen saatankin majailla minusta riippumattomista syistä viikonloppuna pääkaupunkiseudulla. Varokoon öiset kulkijat. En tavallisesti osaa linkata mitään, mutta Hukan sivuilla on ollut keskustelua YTV:n touhuista, joista meuhkasin pari päivää sitten omassakin blogissani. Osoite siis: http://hukka.greywolves.org/20040206Liiketalous.html

Etenen demokratiassa: tällä hetkellä olen 1. varajäsen sit-vasin ryhmässä eli jos yksikin edustaja ei pääse, niin menen paikalle edustamaan. Ja ennemmin helvetti jäätyy, kuin kukaan ei ole poissa.. Käytännössä minun siis pitäisi olla läsnä kaikissa edarin kokouksissa. Huraa.

perjantai, helmikuu 06, 2004

YTV teki siis kuuden miljoonan euron tappion. Tuloksena tästä, yllättäen, YTV aikoo nostaa lippujen hintoja ja karsia vuoroja jo tänä vuonna. YTV:n logiikan mukaan tämä johtaa parantuneeseen asiakaspalveluun ja myynnin kasvamiseen. En ole varmasti ihan ainoa, jonka mielestä pitkällä tähtäimellä tätä strategia johtaa täysin päinvastaiseen - joukkoliikenteen alasajoon. Käyttäjät kyllästyvät odottamaan bussia, joka ei tule tai joka ovat tupaten täynnä tai sitten jatkuvasti noussut lipunhinta tekee liikkumisesta liian kallista.

On nähdäkseni täydellistä kyvyttömyyttä, jos YTV ei näe näiden toimiensa seurauksia. Inflaatiokorotuksen voin juuri ja juuri hyväksyä (vaikka se ei edistäkään joukkoliikenteen täydellistä maksuttomuutta), mutta tulosvastuullisuus ei vain sovi tuohon laitokseen. Ammatillinen mielipiteeni kuluttajakaupan eksperttinä ja kvantitatiivsen analyysin osaajana on se, että jos YTV nostamisen sijaan laskisi lippunsa hintaa 20%, niin sen tulos alkaisi vihdoin parantua huononemisen sijaan. Osoittaisin tämän matemaattisesti, mutta en jaksa nähdä tässä vaivaa.

Mutta ei, sama kylmyys asiakkaita kohtaa, joka estää laskemasta hintaa vaikka siihen olisi varaa sen takia, että se olisi "liian vaikeata, kun se on nyt tasaraha" tai "epäkannattavaa" tai "liiketaloudellisesti harkitsematonta" estävät tekemästä täysin järkeviä päätöksiä. Ihan kuin jo tämä vaihtoehto olisi kategorisesti poissuljettu, jollain ihmeen tieteellisen tai loogisen lainomaisuuden voimalla. En ymmärrä miten YTV:n toimintaa saavat suunnitella henkilöt, jotka vievät koko laitosta vuosi vuodelta kohti syvempää aallonpohjaa ja vielä kokoajan tekemällä täysin saman virheen - karsimalla vuoroja ja nostamalla hintoja.

tiistai, helmikuu 03, 2004

Nokian uusin moka, NGAGE:n hinta tippui irtohuhujen mukaan tukkumyynnissä (siis kännykauppiaille) tänään 229 euroon siitä vajaasta kolmestasadasta, joka se vielä eilen oli. Nyt siis kännykauppaan (tai pelikauppaan, pick your poison) seuraamaan paljon jälleenmyyjä kehtaa siitä katetta ottaa. Ja toisaalta voi seurata myös sitä, koska todelliset pelimiehet tiputtavat hinnan tuohon 229 eli varastot alkavat tyhjentyä. Voi mennä hetki siihen.

Ei niin, että olisin jälkiviisas, mutta ei siihen kovin paljoa ajattelua tarvita, että todetaan Nokian uusin visio (langaton internet joka taskuun) suhteellisen haasteelliseksi tai älyttömäksi, kumpaa nyt haluaakin käyttää. Minä sanon nyt, että minähän sanoin kuten ennustin Noksulle NGAGEnkin tuhon. Strategisesti ajatellen: uusi tuote, uusi markkina - väärä strategia, väärä asiakasryhmä. Eikä tähän tarvittu kuin neljä vuotta korkeakoulua. Sori vaan, mutta tulevaisuus ei ole Noksun. Lisäksi on uskomatonta, että samat ihmiset ja pelurit mokaavat ensin wapin ja sitten NGAGEn. Ei siinä mitään, innovatiivisille yrityksille sattuu virheitä. Mutta kenelläkään ei voi olla varaa tehdä _tismalleen samaa_ virhettä kahta kertaa. Joko tuolisi tärisee, Jorma?Pitäisikö mun mennä sinne Nokialle näyttämään, miten saturoiduille kännykkämarkkinoille pitäisi myydä vanhoja kunnon kumisaappaita. Aamen.

Annan siis poikkeuksellisesti seuraavat sijoitusvinkit:

1. Älä sijoita vaan osta rahoilla ruokaa, metsää tai asunto.
2. Jos kuitenkin sijoitat, niin sijoita matalatuottoisiin osakkeisiin, kymmeniksi vuosiksi ja vähintään kymmeneen erilaiseen.
3. Älä sijoita teknologiayhtiöön. Erityisesti älä sijoita mobiiliyhtiöön tai bioyhtiöön. Erityisesti älä sijoita Nokiaan - aurinko laskee jo.
4. Sijoita valtionyhtiöihin kuten Postiin tai Valtionrautatiehen (älä kuitenkaan matkalippuun)
5. Osta kaikilla rahoillasi warrantteja tai käy kauppaa lyhyeksi. Niin voi tehdä omaisuuksia.

Hiukan (epä)amerikkalaista politiikkaa.

http://www.bushin30seconds.org/view/01_small.shtml

sunnuntai, helmikuu 01, 2004

Noniin, kohta on ikää kaksikymmentä ja viisi ja pileetkin on pidetty. Se oliko tämä viisastumisen alku, loppu vai renesanssi saamme nähdä myöhemmin. Tänään olenkin sitten pää-asiassa toipunut ja hoidellut R&R-juttuja. Solmukohdassakin olen nyt sitten töissä - pitäähän sitä kansainvälisyyttä ja kaikenoloisia live-roolipelitapahtumien live-ilmiöitä tukea varauksetta. Siellä on varmaan sitä paitsi ainakin välillä ihan siistiä. Vältyin myös yövuoroilta mikä on hienoa - ei mene sitten ihan menetetyksi ihan koko viikonloppu.

D&D on tullut jäädäkseen - nyt pyöriviä kampanjoita on jo kaksi. Ihan joka viikko ei sentään kumpaakin pelata, mutta kokonaistahtina peli per viikko on aika sopiva -ainakin minulle. Se, ettei koko ajan tarvitse myöskään vetää on yllättävä bonus!