Henkilökultti

keskiviikko, tammikuu 31, 2007

Ilmassa liikultetavien esineiden määrä on viime aikoina kasvanut eksponentiaalisesti, mistä johtuen nakkisuojat ovat lukittuneet ala-asentoihin. Onneksi olen saanut kalenteria siivottua koko loppuvuoden, joten näistä varmaan selvitään. Ja onneksi on ollut iloa tutustua ihquihi ja muutenkin ahkeriin tyyppeihin.

Eilen perusmurjotettiin HYY:n uudesta hallitusohjelmasta, mutta tänään sentään voitettiin oikeudessa. Tai siis eräs yhdistys voitti, kiitos hallituksensa nykyisten ja entisten jäsenten suvereenin laintuntemuksen.

Lehtiin on soiteltu ja kirjoiteltu, allekirjoittautunutkin ehkä esiintyy jossain joskus. Tieto ja omistus ovat olleet viime päivien avainsanat.

sunnuntai, tammikuu 28, 2007

Viikonloppuna vähän latailemassa Yläneellä. Talvi tli vihdoin, oli sitä odoteltukin jo. Nyt sitä onkin sitten toisaalta jo nähtykin eli eiköhän se kevät kohta jo koittaisi... varmaa on ainakin se, että tämä keskitalvi tulee olemaan aika lyhyt.

Olen lukenut kirjoja, erityisesti Strange ja Norrell kiinnostivat noin niinkuin ihan yleissivistyksen kannalta. Odotukset olivat korkeammalla, mutta ehkä se vielä loppua kohti tiivistyy.

keskiviikko, tammikuu 24, 2007

Oho, olenkohan oikeilla listoilla? Vihertesti sen kertoi: Olen 96% vihreä. Mitähän tästä pitäisi nyt päätellä? En kuitenkaan oikein hahmottanut sitä hybridiautoarvontaa. Nojaa.

tiistai, tammikuu 23, 2007

Taas kysyttiin, miksi vaalisivujen osoite on se, mikä on. Vihjaan, että kyseessä on suuresti rakastamani olio, sanaleikki.

Annetaan avaimeksi Wikipedian tekijänoikeusrimpsun pari riviä: "Tekijänoikeus ei koske teoksia joiden suoja-aika on jo mennyt umpeen. Englanniksi näiden sanotaan olevan ns. "public domain" -teoksia. Näiden teosten käyttö on vapaata ja länsimaisen tekijänoikeusjärjestelmän ideana on, että lopulta kaikki teokset päätyvät tähän katergoriaan." Pitäisi varmaan olla kategoriaan.

Niin miksi en luuhaa filosofian laitoksella? Tässä ehkä osa vastauksesta: Jäähyväiset yliopistolle.

maanantai, tammikuu 22, 2007

Viime aikoina on internetistä saanut nähdä myös ihan uusia puolia. Klikkaukset omalla vastuulla.

Sivu autorikollisuudesta

Sivu viranomaisrikollisuudesta.

Politiikan seuraaminen on vaalien alla todella palkitsevaa. Tiukimmatkin talousliberaalit kääntyvät vasemmalle ja vihreälle pari kuukautta ennen vaaleja. Nyt sen ovat tehneet jo Kokoomus, Keskusta, Vasemmistoliitto ja Vihreät. Seuraavaksi vuorossa lienee Kokoomus ja SDP (jolle se on jo joka vaalikautinen takinkääntöperinne).

Siksi juuri nyt on oikea aika linjata ja puhua politiikkaa: nyt on nimittäin ainoa aika, kun poliitikot oikeasti ovat kiinnostuneet kansalaisten kuuntelemisesta (esim. korvakampanja) ja saattavat jopa joskus keskustella. Nyt kysymyksiä tulevaisuuden politiikan suunnasta ehdokkaille ja sitten kuluttajansuojaa äänestäjälle vaalien jälkeen.

Pitemmän aikavälin politiikkaa saadaan varmasti sitten taas heti vaalien jälkeen. Ei kannata unohtaa silti menneitä äänestyksiä: ne antavat paremmin suuntaa tulevasta kuin epämääräisyydet.

Tiukimman esimerkin takinkäännöstä tähän asti antoi kuitenkin tänään valtion taloutta koko vaalikauden tiukasti pienentänyt Pääministeri Vanhanen ehdottamalla Perloksen kansallistamista (sentään naamioituna liirum-laarumilla) "Esimerkiksi valtion pääomasijoitukset ovat mahdollisia, mutta ensin on katsottava, mitä tuotannon osia alueella voidaan mahdollisesti säilyttää. Valtion välineet on katsottava sitten myöhemmin". Lisää tätä!

Sain perjantaiyönä yhden dl:n taakseni, joten sen jälkeen on ollut suhteellisen kevyt olo. Tai no, perussäätöä melkein joka rintamalla, mutta sehän nyt on yleistä.

Keskiviikkona olisi pelipaikkareissu ja saattaisin kyetä siihen. Tämä oli niin miellyttävä yllätys, että yritän mennä sinne.

Politiikka on puhuttu useita, eritysesti energiakysymykset mietityttävät. Lopullinen ratkaisu energiaongelmiin ei toistaiseksi vaikuta olevan näköpiirissä.

Ainiin, Teoston asiakaslehti syyttää erästä elektronisia oikeuksia puolustavaa yhdistystä pelottelusta. Ilmeisesti kuitenkin myöntää samassa artikkelissa kuuluvansa termin tekijänoikeusmafia piiriin. Yritystä näytti olevan myös teknologiateollisuuden suuntaan.

lauantai, tammikuu 20, 2007

Ihmetelkääpä tätä kulttuuritekoa: suomalaista peikkofantsua. Kiitos, Nina.

Jos se ei maita, niin Tero keikalla Turkoosissa 24.1. (Lönkka 19). Tai siis Lazy angel (feat. Nuppu)

Ja kun meni tällaiseksi, niin Raakku 15.2. Hevimestassa.

torstai, tammikuu 18, 2007

Ainiin, Juhon&Alinan uskomattomat vaalibileet on sitten torstaina 8.2. illalla, voi merkata kalenteriin. Vain kerran vaalikaudessa! Lisätietoja seuraa allekirjoittaneelta.

keskiviikko, tammikuu 17, 2007

Helsingin Sanomat ja Microsoft yhteistyöhön

maanantai, tammikuu 15, 2007

Katsoin televisiosta vaalitenttiä. Vain yhden sai valita. Intelligent Design vai evoluutio? Puoluejohtaja Räsänen valitsi ensimmäisen. Ei siitä sen enempää.

"Kansainvälisiä urapolkuja" kertoo Perlos verkkosivullaan. Tällä kertaa 1400 saa lähteä ja valmistus Suomessa lopetetaan.

"Vapaan" markkinatalouden lait kertovat sen, että jos liiketoiminta ei ole kannattavaa, niin silloin sitä ei kannata tehdä. Toisaalta, minua on aina kiehtonut kysymys siitä, että jos Nokia kerran vetää piuhan irti Perloksesta, niin mitä tekemistä sillä on vapaan markkinatalouden kanssa? Eikö se ole vain liiketoimintapäätös, joka johtuu asymmetrisestä neuvotteluvoimasta näiden kahden osapuolen välillä.

Edelleen, en myöskään oikein osta argumenttia siitä, että Perlos toimisi ihan täydessä yhteiskunnallisessa tyhjiössä: ehkäpä julkinen valta voisi napata yritykseltä sen viime vuosina saamat aluetuet, tutkimusmäärärahat ja ehkä ulosmitattavan osan muustakin kunnan epäsuorasta tuesta? Ja jos ei se auta, niin ehkä Pekkarinen voisi soittaa Keilaniemeen.

Ainiin, mutta eiväthän vapaat markkinat toimi niin. Ne eivät etsi ratkaisuja Joensuuta uhkaavaan 17 prosentin työttömyyteen ja siitä seuraaviin sosiaalisiin ongelmiin ja inhimillisiin tragedioihin. Onneksi maan hallitus sentään tekee jotain: ministerit jakavat miljoonia "äkillisten rakennemuutosten" aluetukea. Pekkarinenkin perusti kriisiryhmän. Hellanlettas.

Sijoittajat ovat kuitenkin mielissään hyvistä uutisista: investointiohjelma Kiinaan ei häiriinny ja tulevaisuudennäkymät ovat valoisat. Tilinpäätös viime vuodelta julkaistaan kolmen viikon kuluttua.

Tässäpä vaaliteema kenelle tahansa ehdokkaista: Miten eduskunnan tulisi toimia, että Perlos toteuttaisi yhteiskuntavastuutaan? Pitäisikö hoitaa oireita vai sairautta?

Pääministeri Vanhanen (jota pidän henkilökohtaisesti vastuussa suomalaisen omistuksen merkittävästä pienentymisestä) puolustaa sentään onneksi kotimaista omistusta juhlapuheissa "Myös työntekijöille on eduksi, että yrityksen omistaja on lähellä. Kotimaisilla omistajilla on luonnostaan paremmat edellytykset nähdä tilapäisten vaikeuksien yli, valmius etsiä kilpailukykyisen toiminnan mahdollisuuksia Suomessa silloinkin, kun ulkomaisen omistajan kärsivällisyys loppuu."

Kotimaista omistusta? Niin, onhan sitä Nokiassakin melkein kymmenen prosenttia.

lauantai, tammikuu 13, 2007

Linkkaillaan pari muutakin hyvää juttua laitokselta sitten: Marx sanoo suorat puoluejulkisuudesta (ja Totte kans) ja Kalle muuten vaan muutamasta mediasta.

Ja sitten vähän huonompia juttuja. Lipponen (siis kuka?) Hesarissa: "Lipposen mielestä monella taholla ajetaan erityisetuja taloudellisuuden ja ilmastopoliittisten tavoitteiden kustannuksella."

Sori vaan Jussi, mutta nyt mä sut linkkaan. ;)

Tunnista Keskustalaiset mieskansanedustajat

Oho, oikeisto virittelee hallitusohjelmaa. Stubb ehdottaa Keskustan ja Kokoomuksen yhdistämistä keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi (ja hallitukseksi vaalien jälkeen). Siinä on pohja valmiina - kun päälle heitetään vielä pari kristillistä ja Timo Soini opetusministeriksi, niin johan meillä on valmis Puola. Tämä "keskusta-oikeistolainen", "liberaali" ja "edistyksellinen" koalitia varmaan olisi aika unelmaa - ainakin Kokoomuksen puoluetoimistolle ja sen bulvaanille EKlle.

Käytännössä ehdotus johtaisi kaksipuoluejärjestelmään. Tämä ei ole mitenkään yksiselitteisen hyvä asia, kuten voimme amerikasta nähdä. Kaikki kysymykset polarisoituisivat kahden vaihtoehdon välille - ja muita vaihtoehtoja ei otettaisi huomioon. Äänestämisestä tulisi valinta kahden huonon välillä ja kampanjoinnista loanheittoa. Kaikki vihaisivat tämän jälkeen vastapuolen epäinhimillistä "toista".

Poliittiset rintamalinjat menisivät nähdäkseni suunnilleen samoin kuin viime pressanvaaleissa: tasa-arvo, solidaarisuus, kansainväliyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus vastaan populaari, "vapaan" talouden, suurpääoman ja konservatiivisuuden kannattaminen.

Monien vasemmistolaistenkin märkä uni. Ei tosin minun. Siksipä ei kannata manata tätä kehitystä.

perjantai, tammikuu 12, 2007

MTV3 vaalikone antoi tuloksia. En muuten suosittele tuon tekemistä, koska siinä on parikin aika hämäävää kysymystä. Lisäksi tuo gridin avulla tähtäily aiheuttaa sen, että kun koen monetkin asiat hyvin tärkeiksi (melkein kaikki), niin en oikein pärjää vertailuissa. Vaikkapa Kepan toistaiseksi aukeamaton vaalikone on parempi.

Eiköhän nämä mun kanssa yleensä samoilla linjoilla olevat tuosta alta tule kuitenkin aika selväksi.

Uusimaa:
1. Juho Lindman Vasemmistoliitto
2. Saila Ruuth Vasemmistoliitto
3. Katja Syvärinen Vasemmistoliitto
4. Salla Salo Vasemmistoliitto
5. Sinikka Ala-Paavola Vihreät
6. Kirsi Pihlaja Vasemmistoliitto
7. Kaisa Leka Vihreät
8. Maarit Fredlund Vasemmistoliitto
9. Jussi Saramo Vasemmistoliitto
10. Terho Pursiainen Vihreät
11. Milla Jaakkola Vasemmistoliitto

Helsinki:
1. Paavo Arhinmäki Vasemmistoliitto
2. Pirjo Korhonen SKP
3. Jaakko Vasankari Vasemmistoliitto
4. Thomas Wallgren SDP
5. Outi Alanko-Kahiluo Vihreät
6. Alina Mänttäri Vasemmistoliitto
7. Linda Wallgren SKP
8. Tiia Aarnipuu Vasemmistoliitto
9. Tiina Sandberg SKP
10. Anna Tammisto Vasemmistoliitto
11. Miina Kajos Vasemmistoliitto

keskiviikko, tammikuu 10, 2007

Tässäpä oli lyriikoita. Laitetaan lievää suuremmasta pateettisuudestaan huolimatta jouluisen goottikauteni päättymisen kunniaksi.

It's all a game, avoiding failure, when true colors will bleed
All in the name of misbehavior and the things we don't need
I lust for after no disaster can touch us anymore
And more than ever, I hope to never fall, where enough is not the same it was before

Come feed the rain
Cos I'm thirsty for your love dancing underneath the skies of lust

Yeah feed the rain
Cos without your love my life ain't nothing but this carnival of rust

-Poets of the Fall, Carnival of Rust

Mm. SAK ja EK ajavat Suomeen kuudetta ydinvoimalaa, kuten maanantaina saimme lehdestä lukea. Yhdyn esimerkiksi Paavon käsitykseen: käsittämätöntä meininkiä. Esimerkiksi Vasemmistoliiton vaaliohjelmassa lukee yksiselitteisesti:

"Tulevalla vaalikaudella ei pidä ryhtyä ydinvoiman lisärakentamiseen tai Vuotoksen altaan rakentamiseen, vaan energian kysynnän ja tarjonnan tasapainoa pitää tavoitella ennen muuta tehostetulla energian säästöllä. Kansalaisten turvallisen elämän kannalta välttämätöntä lämpö- ja muun energian tuotantoa on kehitettävä panostamalla paikallisiin, uusiutuvia energialähteitä käyttäviin tuotantolaitoksiin."

Johan se tuossa yllä luvattiin. Ei lisäydinvoimaa, kiitos. Luen mielelläni vastakkaisia perusteluita, mutta ei kannata leikkiä, että ilmastonmuutos kiinnostaa, jos ajaa sitä kiihdyttävää politiikkaa.

Lisää kulttuuritekoja Suomesta: Diplo (Le Monde diplomatique) tulee suomeksi. Kyseessä on siis altermondialistien johtava lehti, jossa on erittäin hyviä kansainvälisiä juttuja muutoin vaietuista Aasiasta ja Afrikasta. Lehden linja on vasemmistolainen ja hyvin kriittinen. Se pyrkii availemaan ovia vaihtoehtoiselle ajattelulla maailman tilasta ja kansainvälisestä politiikasta. Tästä lähtee tilaukseen.

Bonuksena voi lyödä luun kurkkuun kaikille ns. intektuelleille (ei tietääkseni kirjoitusvirhe), jotka lukevat Diplonsa ranskaksi.

Huomaa Hanna tieteiden yössä!

tiistai, tammikuu 09, 2007

Kiitos Jenni: Deadline kertoo seuraavaa minulle.

"Elät 1 prosentin todennäköisyydellä 74-vuotiaaksi tai vanhemmaksi" ja "Nykyisillä elintavoillasi kuolet 68-vuotiaana, keskiviikkona 25. syyskuuta vuonna 2047. Sekunteja kuolemaasi 1284643960."

maanantai, tammikuu 08, 2007

Menkää Ylioppilasteatteriin. Tämä uusin produktio on hyödyntänyt suoraan viime kesäisen live-roolipelimme materiaaleja ja hahmoja. Nähkää ne siis myös toisessa, valmiimmassa, ilmaisumuodossa. Pitäisiköhän alkaa näitä tekeleitään tyrkyttämään ihan todellakin?

Otava halusi käyttää erään vanhemman produktiomme mainosmateriaaleja opetusesimerkkinä äidinkielen tunnilla (ilman henkilötietoja). Kyllähän se sopi. Mihin viemme live-roolipelit seuraavaksi?

Toivottavasti emme tänne. Sitä paitsi tuo juoni oli kyllä paitsi saagoissa ja yleinen käytäntö, myös meidän keksimä! Emme tosin kehdanneet viedä sitä aivan noin typeriin mittasuhteisiin.

Blogini ei kuulemma päivity. Epäilen sen johtuvan yleisestä tietoteknisestä vaikeudesta viime viikkoina. Edelleen se on ehkä kytköksissä muutamiin aikaa vieviin projekteihin ja yleiseen saamattomuuteen. Ehkä käynnistymisvaikeudet ovat olleet kunnon loman kääntöpuoli. Nyt niistä ilmeisesti on kuitenkin päästy yli.

Eilen oli Yrjönkadulla saunaa herraseurassa. Päheä paikka. Onpa tuollaisiakin. Harjoitettuamme ulossulkevia käytäntöjä (joita muuten vahvisti keskivoimakkaasti Helsingin liikuntavirastoksi kutsuttu institutionaalinen ympäristö) siirryimme baariin. Niinjuu, Jaakko sai levyhyllyn (ei-pahaa musiikkia), onneksi olkoon.

torstai, tammikuu 04, 2007

Oho. "Onneksi olkoon! Olet voittanut Yliopiston arvonnassa kutsuvieraslipun Olli Saarelan ohjaaman Suden vuosi -elokuvan ennakkonäytökseen! TERVETULOA SUDEN VUODEN ENNAKKONÄYTÖKSEEN" Jee!

Yleensä en voita koskaan mitään. Olen muutenkin viime aikoina tuntenut oloni seurapiiritähdeksi saatuani bilekutsuja ovista ja ikkunoista, yhden kutsun taidenäyttelyn avajaisiin ja yhden kutsun herrasaunaan. Ja kutsuthan ovat mukavia, koska juhlissa on yleensä hauskaa! (Jätetään ehkä siltikin tämä yöväen residentti -teema aiheessa lahjakkaammille.)

Viime aikoina on mennyt ihan kiitettävän lujaa, mutta ilmeisesti tahti vielä tästä tiukkenee kohti maaliskuuta. Hyvä, että lomalla sai akkujaan ladattua. Hiukan on ollut käynnistymisvaikeuksia toistaiseksi, mutta toisaalta onneksi kiire näyttää tosissaan alkavan vasta ensi viikolla. Jos saisi kunnolla hommista kiinni ensi viikolla, niin sitten voisi unelmoida Irlannin-keikasta, joka voisi sisältää ammatillisia, ja muita, haasteita. Katsotaan, sanoi pelinjohtaja.

Eilen Janilla viettämässä sen synttäreitä. Nostalgiaa oli havaittavissa, mutta onneksi jotkin asiat eivät muutu.

maanantai, tammikuu 01, 2007

Kiitti Minna

My Peculiar Aristocratic Title is:
His Highness Juho the Paragon of Walk upon Water
Get your Peculiar Aristocratic Title