Henkilökultti

tiistai, heinäkuu 31, 2007

Takaisin Suomessa ja takaisin töissä. Yllättäen paska ei ollut osunut tuulettimeen kovinkaan pahasti. Samaa ei ehkä voi sanoa lomalla tekemättä jääneistä asioista, mutta toisaalta totesin, etten murehtisi niitä vaan otin loman ihan lomana. Mikä näin jälkikäteen oli aivan loistava idea ainakin siltä kannalta, että pää tuntuu taas toimivan. Jes.

Istumalla pari iltaa koneella, näyttävät vapaa-ajan projektit etenevän hyvin. Loppuviikosta. Gradun suhteen pitänee tehdä jotain päätöksiä, ehkä ensi viikolla.

Mitähän Saltvikista sanoisi? Ehkäpä njammannjammannju, nammannammannju. Kuvafootage alkaa varmaan parin päivän viiveellä löytää tiensä internetiin.

Ensi kesälle esitettiin kaikenlaisia larp-muotoisia uhkakuvia, mutta kaikki hallitusvaihtoehdot ovat edelleen pöydällä (tai sen alla), joten niistä lisää hallitusneuvotteluiden edistyessä.

keskiviikko, heinäkuu 25, 2007

Jou ja terveisiä Mussulasta. Saltvikiin ollaan vähitellen siirtymässä, joten yhteydenottokeinoksi suositaan telepatiaa. Kehittyneempi kommunikaatiovälineistö edelleen jossain Lontoossa, jossa näyttää olevan enemmänkin maailmanlopun merkkejä. No, kai ne sieltä tulevat, ennemmin tai myöhemmin. Ehkei toimitusta silti viikinkimarkkinoille, koska luottamus ei ole kuitenkaan ihan sitä luokkaa.

Mitä muuta? Niin, loma loppunee ensi viikolla, mutta sitä voi miettiä sitten. Niinjoo, ja näyttäisin saavan kämppiksen viikonlopuiksi.

maanantai, heinäkuu 23, 2007

Miksi mä löysin tän vasta nyt?

Sitting in a corner all alone,
staring from the bottom of his soul,
watching the night come in from the window, window

It'll all collapse tonight, the fullmoon is here again
In sickness and in health, understanding so demanding
It has no name, there's one for every season
Makes him insane to know

Running away from it all
"I'll be safe in the cornfields", he thinks
Hunted by his own,
again he feels the moon rising on the sky

Find a barn which to sleep in, but can he hide anymore
Someones at the door, understanding too demanding
Can this be wrong, it's love that is not ending
Makes him insane to know

She should not lock the open door
(run away, run away, run away)
Fullmoon is on the sky and he's not a man anymore
sees the change in him but can't
(run away, run away, run away)
See what became out of her man... fullmoon.


Sonata Arctica, Fullmoon.

KESKUSTELUITA

(Bostonilainen tyttö tappaa kärpäsen.)
Finnish guy: Americans! It always starts with bugs...
Russian guy: Soon you'll be in everlosing war, again.
American girl: "Fuck you guys."

Russian guy: In Russia we have D for democracy.
Finnish guy: No,what you have is three Cs: Currency, curfew and corruption.

Suuri sukupuolikeskustelu ei osoita hiljentymisen merkkijä baareissa tai viikinkiteltoissa. No, riittääpä ainakin puhuttavaa sitten Saltvikissa. Ilmeisesti H-sanan käyttöä pitäisi rauhoittaa. H-sanahan oli siis luonnollisesti heteronormatiivinen.

Pelattiin En ole koskaan hyvässä seurassa. Jouduin juomaan, koska olin ainoa, joka oli pelannut vampyyria. Siis mikä teitä ihmisiä vaivaa? No, loman kunniaksi sentään kolmeksi kotiin. Jotenkin aavistuksia, että tästä viikosta voi tulla jonkin verran kaaoottinen.

Laukut edelleen kateissa, paitsi modernit kommunikaatiovälineet, myös henkilöhygieniani on jossain Lontoossa. Ehkä löytyvät ja päätyvät minulle ennen Saltvikia. Näin voisi ainakin toivoa.

Eilen kirjoittelin jotain juttuja, mutta kirjoituskuri on vielä lomalla. Ehkäpä tänään ja ensi viikolla sitten paremmalla onnella.

sunnuntai, heinäkuu 22, 2007

Ei ihan, mutta ehdin kuitenkin ylihuomiseksi tänne. Parikymmentä tuntia odotusta myöhemmin vihdoin Suomessa. Laukkuja odotellaan edelleen.

Olisin varmaan vieläkin Englannissa, jos en olisi käyttäytynyt kuten, ranskassa kauniisti ilmaistaan, portugalilainen. Toisin sanoen ohittanut parikymmentä tuntia jonoa tunkemalla suoraan tiskille ja kiukuttelemalle sekä pyytämällä erikoiskohtelua jokaiselta vastaantulevalta BA:n työntekijältä. Nojaa, olivat ne mokiensa takia sen ansainneet.

Ja Heatrowlle en mene kyllä enää koskaan (vaikka nyt tietäisinkin sen terminaalien salapolut) sen verran alistava kokemus oli kokonaisuus. Kumma, että matkustaessa joutuu tinkimään ihmisarvostaan pahemmin kuin sairaaloissa tai vankiloissa. Koko seikkailusta pitempi stoori myöhempänä entrynä.

Myös suojien laittaminen päälle ("Pint and double whisky, love") tuntui auttavan. Jos nyt kuitenkin nukkumaan.

lauantai, heinäkuu 21, 2007

Uh, jumissa Lontoossa, ehka huomenna paasee pois. Palaillaan

"Thank you for flying with British Airways"

torstai, heinäkuu 19, 2007

Spamalot oli oletetusti aivan loistava, joskin kevyempi kuin ajattelin. Finland laulettiin sentaan ihan ensimmaisena ja tontut lapsivat toisiaan joulukuusen alla Suomen lippujen loisteessa.

Tanaan matkusteltu ympariinsa ja huominen menee sitten lentokoneessa palatessa kotimaahan. Ei ole viela tullut koti-ikava, mutta kai se tasta. Sitten kai pitaisi alkaa miettia seuraavaa matkaa, mutta ehka nyt kuitenkin vasta kotona sitten.

Kokonaisuudessaan Englanti on aika metka paikka. Taalla on paljon kaikenlaista. Mielialoissa jotenkin aistii tiettya surumielisyytta, johtuisiko osaltaan sotavasymyksesta.

Brittien lehdet ovat tosi paskoja. Ne ovat ihan taynna roskaa, jopa muutamat ihan laadukkailta nayttaneet. Tanaan uutispommi oli se, etta naiden sisaministeri myonsi kayttaneensa kannabista. Vastaavasti sen jalkeen kuusi muuta ministeria teki saman tunnustuksen, muutamat myonsivat myos kokeilut seksin ja rock&n roll musiikin parissa. Riittaapahan puhuttavaa taas muutamaksi paivaksi. Koskahan Suomessa...

keskiviikko, heinäkuu 18, 2007

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot.


Terveisia Yorkista, Guy Fawkesin kotikaupungista. Muuria ja roomalaisia oli, sen lisaksi ehdoton firmasuosikkinen, muuttofirma Viking Removal Services. Paras juttu oli tietenkin se, etta Yorkin kouluissa ei vieteta Guyn paivaa juurikaan ja miehen entisen poikakoulun rehtori on sentaan ilmaissut: He was the only person I know who knew what he was doing when entering the parliament.

Sen jalkeen tanne Lontooseen. British museum petti odotukset, mutta sen sijaan Taten taide oli hyvaa. Missasin sen Dalin nayttelyn, koska se oli liian kallis. Brittilaista kulttuuria on ollut muutenkin eilen Harry Potter (kamala) ja tanaan Spamalot eli Monty Pythonin Holy Grailiin perustuvaa teatteria. Olisin halunnut TSHn teatteriversion, mutta mokasin sen.

Lisaa matkasta, kun paasen takaisin.

Baarin tytto ilmaisi minulla olevan syvat silmat ja merituulta hiuksissa. Kai niinkin saa tippia.

sunnuntai, heinäkuu 15, 2007

- Oh, from Russia? I thought we already deported all you guys.

Edinburg, goottikauhun paakaupunki, erityisesti City of Dead on aivan ehdoton. Evil Edinburg (lausutaan muuten edinbRa) on monella tavalla todella mielenkiintoinen paikka ja nakemista tuntuisi riittavan vaikka milla mitalla. Silti tanaan iltajunalla Yorkiin.

Tavaranikin saapuivat perille, vain noin viisikymmenta tuntia myohemmin. Linnassa, museossa, taidenayttelyissa, kauhukierroksella ja David Humen haudalla turisteiltu. Bonuksena metallia ja rockia jollain sekavilla klubeilla, muutenkin viski tuntuu ihan toimivalta, vaikkei olekaan erityisen halpaa.

Jos muuten olette ikina hostellimajoituksessa taallapain, niin Castlerock on aivan ehdoton. Siella vietettiin jonkun juhlia. En tuntenut ketaan, mutta affiliaatiot saapuivat aamukahdelta. Niinhan sita tosin tutustuu uusiin ihmisiin, tassa tapauksessa ne olivat portugalilainen hevimuusikko ja tanskalaiset bilehileet. Kun toverit vihdoin saapuivat, koko hostellin henkilokunta oli dokaamassa yhteistilassa, samoin kuin noin 70% asukkaista. Check-in onnistui, vaikka sen suorittaneet australialaiset (tyypit) ilmoittivat, etta siina menee vahan pitkan aikaa, kun kaikki ovat niin kannissa. Ensimmainen kommentti oli tyyliin, "is this your picture, you seem to a criminal, welcome!"Sitten tarjottiinkin viskipaukkuja. Voisin pysya taalla pitempaankin.

If anybody asks, Im from Canada. Actually, Im from Detroit, Michigan - and not going back!

perjantai, heinäkuu 13, 2007

- Well, Scotlands small country just north of England

Lentokoneet hukkasivat kaikki tavarani, sen jalkeen eksyin kaupunkiin ja lopulta loysin itseni baarista joidenkin alkuasukkaiden luota. Myos amerikkalaiset osasivat juoda olutta. Ne suosittelivat Haggiksen ampumista. No, seikkailuthan nyt ovat vaan hyvasta.

Tanaan tutustumista kaupunkiin ja kiipeilemista kukkuloilla. Olisi vaan jotenkin varmempi olo, jos saisi kamansa tai edes yhden pitkahihaisen paitansa jostain. Nojaa, mennaan nailla mita on.

torstai, heinäkuu 12, 2007

Nyt suuntana Skotlanti. Mukaan vain välttämätön ja Dorian Grayn muotokuva. Palataan asiaan elokuussa.

Ja vähän Therapiaa kesään (Screamager):

Screw that
Forget about that
I don't want to know about anything like that

I've got nothing to do, but hang around and get screwed up on you

keskiviikko, heinäkuu 11, 2007

Oho. Jee!

Kaikkihan tietävät, että hesarin poliittiset ja historialliset keskustelut ovat kirvoittaneet aivan käsittämättömän kuraisia rimanalituksia. Nyt luin biologiaan liittyviä keskusteluja pikkumammuteista ja lintumaisista hirmuliskoista. Siis voi jeesus näitä kretinistiurveloita. Ja älkää väittäkö, ettei osa nimimerkeistä lymyile sanomatalon väsyneissä taukohuoneista.

maanantai, heinäkuu 09, 2007

Totesin lupailleeni taas vähän sinne ja tänne kaikkia kirjoitushommia. Toisaalta onneksi eri tyylilajeissa. Niitä vähän väänneltävä ennen poistumista taas maasta.

Jaha, eräillä on sitten virtuaalinen punk-kokoonpano loistavalta nimeltään Vanhanen made me do it. Taas kynnetään suomalaisen poliittisen musiikin kyistä peltoa mikrososiologian happamaan maaperään.

Copa America jatkuu, Meksiko lähetti Paraguain pakkaamaan. Hävinneen joukkueen valmentaja kommentoi suomalaisen urheilujournalismin perinteitä uhmaten: "- Teimme heti alussa virheen, joka ratkaisi ottelun suunnan. Lähdemme kotiin täysin nöyryytettyinä ja tunteellisesti köyhinä"

sunnuntai, heinäkuu 08, 2007

Edelleen tiukkaa lomailua. Skotlanti tulee kovaa ja varmaan hyvä niin. Epäilen sen iskevän kuin tuhat volttia. Tai no.

Nähty kavereita ja kivaa ollut. Arvoin menisikö jossain vaiheessa Joutsenoon käymään vai ei. En tosin tehnyt asiassa vielä mitään päätöstä. Eritoten siksi, etten ole ihan varma miten edes kerkeäisin, kun elokuulle tullee vähän joka viikonlopulle jotain ja töissäkin pitäisi. Nojuu.

lauantai, heinäkuu 07, 2007

- Ja shitten mhä ajathelin, etthä ei hitto, ja vhetäsin ne shisäshaumat ompelukoneella.

Kesä ja reissuja joka suuntaan. Eilen puhdistettiin ensin varastoa ja sitten ullakkoa. Yllättävän savuista. Taidetta ja tieteenfilosofiaa sivuttiin, mutta kukaan ei puolustanut humanismia. Ilmeisesti kaikki vakihumanistit ovat matkoilla tai töissä lauantaisin. 'Susien Suuri Mättökeskustelu sukupuolineen raivosi eri lokaatioissa, puhelimitse ja listoilla. Huomenna täytyy katkaista baariputki.

Ensi viikolla Skotlantiin. Toivottavasti eräiden sota kansainvälistä terrorismia vastaan ei haittaa lomailua.

perjantai, heinäkuu 06, 2007

Kiitos tästä edellisestä, Markus. Videolla Krapula soittaa aina kahdesti.

torstai, heinäkuu 05, 2007

Taas on ihmetelty näitä KELAn kuka-panee-ketä -lomakkeita (Selvityspyyntö asumisolosuhteiden muutoksesta, ehtona opintotuen maksamiselle). Mulle on edelleen jäänyt vähän epäselväksi miten se tarkalleen ottaen valtiolle kuuluu? Erityiskiitokset niille tahoille, joiden mielestä "opintotukijärjestelmä toimii pääpiirteissään hyvin, mutta pientä hienosäätöä voidaan aina harkita".

HYY heräsi myös kommentoimaan aihetta. HYY: YHDESSÄ ASUMINEN KÄY OPISKELIJALLE KALLIIKSI

- Etelä-Saimaasta hyvää päivää, olisiko hetki aikaa?
- No, mä olen lomalla...
- Hyvä. Mitä mieltä olet kuntaliitoksista?


Onneksi totuus tulee Lehdestä: Vanhanen: "Rauha meidän elinajaksemme" ja Lounais-Sipoon tyhjennys alkoi. Niin kai nämä pakkoluovutukset on yleensä vaadittu asumattomina.

keskiviikko, heinäkuu 04, 2007

- ...joten mitä mun pitäisi tehdä?
- Tee niinkuin Lemmy tekisi!


EU mainostaa itseään orgasmivideolla. Reipasta kulttuuripolitiikkaa, hyvä. Tästä lähtee.

- 205 on niin hidas, mulla menee tosi pitkään!
- Ota 626!


Näistä keskusteluista voi jo päätellä missä musiikin värittämissä sfääreissä tämä loma on kulunut.

Pitäisi päivitellä, mutta olen lomaillut niin 110% ettei ole kerennyt. No, aika chilliä settiä. Feminismi-keskusteluja on ollut ja ne ovat aina jotenkin vaikeita. Yleensä niihin liittyy aika ihmeellisiä käsityksiä ismeistä. Ajattelin lähestyä asiaa tekemällä analyyttisen erottelun feminismistä akateemisena, sosiaalisena ja poliittisena ilmiönä. Tämä ei tosin auttanut kovin paljon asioiden selkeyttämiseen. Latteuden uhalla mä ehkä sitten vaan puhun tasa-arvosta. Tämänpäivän tasa-arvouutinen on tietenkin se, että naisen euro alkaa olla yksityisellä sektorilla lähempänä viittakymmentä senttiä kuin euroa.

Jossain ilmaisjakelulehdessä Kotro oireili jotain miesten tasa-arvohaasteista ja feministisestä ongelmanomimisesta. Ongelmana mulla oli lähinnä argumentoinnin nojaaminen juuri siihen äijäkulttuuriin, joka on suurin hidaste tasa-arvon toteutumiselle. Kotro koittaa välttää sitä, mutta en ole aivan varma miten se onnistuu ja ennen kaikkea miten kirjoitus luetaan. Siis jos kaikki osapuolet ovat samaa mieltä siitä, että on yhteiskunnallisia ja rakenteellisia ongelmia. Ja siitä että oikeudenmukaisemmassa maailmassa näitä ei olisi. Niin eikö ole toisarvoista riidellä siitä, kenen ongelmat ovat tähdellisempiä ja vaativat nopeampia toimia? Niitä toimia. Nyt Uhkana on se, että todetaan: "fine, teillä on nuo ongelmat ja meillä on sitten kostoksi nämä toiset ongelmat", eikä mitään tarvitse vieläkään tehdä.

Toinen lukunsa ovat sitten vaikkapa Tammisalon yrityksen paaluttaa riidat takaisin tieteen sisään tai niiden välille. Siis jos biologiassa, psykologiassa, lääketieteessä ja yhteiskuntatieteissä on päästy tieteellisesti eteenpäin (olettaen, että tieteellinen keskustelu ja edistys ovat mahdollista) ihmeellisistä ennakkoluuloista ja heteronormin perusteettomasta paaluttamisesta, niin pitääkö sitä yrittää sitten tunkea sinne tieteenfilosofisen hölmöilyn saranapuolelta? Ja vieläpä myymällä nojaamalla konservatiiviseen äijäkulttuuriin?

Olen saanut kommentteja, että mun pitäisi kirjoittaa argumenttini paremmin auki. Nää.

Your Love Life is Like The Graduate

"Would you like me to seduce you? Is that what you're trying to tell me?"

You believe that you can't pick who you fall in love with. And that sure explains a lot about your past!
For you, love has always been dramatic and crazy... which suits you just fine.

Your love style: Unconventional and a bit shocking

Your Hollywood Ending Will Be: Eerily calm