Henkilökultti

perjantai, elokuu 31, 2007

- Olen väitellyt tohtori.
- Hohhoijaa, aijaa semmoinen suomalainen tohtori, vai?


Koskakohan tästä tuli koulutusjärjestelmäämme keskeisesti haittaava ongelma?

torstai, elokuu 30, 2007

Olen ottanut vihdoin parin jutun suhteen itseäni niskasta kiinni, mikä lienee ihan hyvä. Nyt kun saisi vielä nostettua itsensä hiukan ylemmäs... tai sitten nakkisuojat taas päälle suuremmalla volyymilla. Joo, siitä voisi itse asiassa vaikka lähteä.

Kissa tykkää rutata kaikki matot ja piiloutua sitten niihin. Tämä olisi varmaan muuten ihan ok, mutta se johtaa siihen, että ne ovat sekavina myttyinä pitkin seiniä. Muuten yhteiselo on sujunut melko rauhallisesti, protestointiakaan ei ole ollut paitsi silloin kun asfalttikone on mylvinyt ulkona tai jos on yritetty syöttää valot päällä.

Jos jaksaisi käyttää viikonloppuna vielä reilusti aikaa rästihommiin, niin ensi viikkoon ja lukukauteen voisi lähteä ilman taakkaa aikaisemmista tekemättäjättämisistä.

tiistai, elokuu 28, 2007

Ei sitten tarvitse enää juoda alkoholia ikinä tai ainakaan tällä viikolla.

sunnuntai, elokuu 26, 2007

No, se oli yhtä mahdotonta kuin päästä yhteisymmärrykseen sosiologin kanssa siitä mitä sana teoria tarkoittaa.

Tämänkin sanoivat jo CMX ja Kotiteollisuus:

Vielä aamu harmaampi koittanee
Vielä ilta hiljainen saapuu
Vielä hetken elämä voittanee
Sitten katseen saa kääntää pois

Vielä kuuluu toisinaan naurua
Päivä päivältä katkerampaa
Vielä siivet halkovat ilmoja
Hetki hetkeltä tummenevat

Jos olisin lintu, räpiköisinkö öljyssä jossain?
Jos susi umpihankien, ulvoisin kohta viimeistä kertaa
Jos oisin järvi, olisinko jo kasvanut umpeen?
Jos vielä lapsi, minkä väristä taivasta katselisin?

Eipä asiat meidän nuo huolenneet
Syödään juodaan ja naidaan me vaan
Voitot maksimiin pian, me kuolemme
Noustaan voittajain nirvanaan

Eipä elämä meille oo kallista
Valtaa juhlimme voimakkaimman
Olemme isien, äitien kuvia
Kohta vanhoja katkeria

Sinisilmät suljettuina maailmalta hautaan asti
Nyt marssimme voitokkaina suoraan alas jyrkänteeltä

Vapaus! Johtaa kansaa
Vapaus! Johtaa kansaa

Olipa hauskat hääjuhlat, tunnelma oli saatu juuri oikeanlaiseksi eli ei pönötystä tai alentavia leikkejä. Muutamia hommia on näköjään päässyt kertymään, mutta tekemällähän ne siitä lähtevät. Vähän kahvia vaan alle.

Hassu olo. Monilla kavereilla alkaa uusi vaihe ja suunta elämässä ja nämä mun vaiheet ovat alkaneet jo vähän aikaa sitten. Taustalla häämöttää ajatus siitä, että filosofian gradu vaatinee jonkin verran huomiota jossain vaiheessa.

Kissa tuli tänne hoitoon. Varikset, orava ja verhot näyttävät kiinnostavan.

lauantai, elokuu 25, 2007

Olipa taas taidetta. Mike ei ollut erityisen vaikuttunut ja en tainnut olla minäkään. Olihan siellä paljon mielenkiintoista, mutta kovin elämys taisivat sittenkin olla mustalaistanssit Kannel-talolla. Loppuillasta opeteltiin ikärajoja ja kuultiin Pohjannaula. Koko ylä-asteeni vaikutti olevan ihan Espalla, joten terveisiä vaan sinne päin. Ehkä sen enempää ei tartte kirjoitella.

Tänään pelkäsin, että edessä olisi "Thrilling and exhilarating adventure of installing Linux" ja vieläpä Visvaiselle koneelle. Ubuntu upposi saapasleiriin puolessa tunnissa ihan nikottelematta, enemmän säätöä ja opettelemista tuossa mikkisoftan "viimeisessä käyttöjärjestelmässä". No ei se nyt tietenkään ihan nappiin vielä toimi, mutta ihan tarpeeksi hommien hoitamiseen.

Ehkä huomattavin tunne oli helpotus, kun koko ajan Vistaa ajaessa olen levoton mitä koneellani tapahtuu huomaamattani. Linuxilla ja mäkillä käyttäessä ei ole ollenkaan tuota samaa pelkoa tuntemattomasta. Ehkä olen taas lukenut liikaa juttuja tietoturvasta, kun tuntuu että jopa suht ok suojatulle koneelleni olisi suht simppeliä tulla ulkokautta, juuri tuon Vista/Exploder/Mmail täyskäden avulla. Nyt pelottaa paljon vähemmän. Kun vielä keksisin olisiko parempia vaihtoehtoja kuin ottaa nettikaapeli irti turvassaoloon silloin kun joudun ajamaan Vistaa...

keskiviikko, elokuu 22, 2007

Suomen pääministeri Matti Vanhanen antaa esimerkin uuskielestä kertoessaan hallituksensa tekosista. Sai myös kahvit lentämään monitorille naurusta. Olisi varmaan pitänyt itkeä.

Vahva talouskehitys ja parantunut työllisyys antavat hallitukselle mahdollisuuden panostaa sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan politiikkaan Suomessa ennen näkemättömällä tavalla


Siis mitä *****? Mä en tiedä missä absurdistanin kolkassa on näin leutoa ylätuulta, mutta ei ihme, että politiikka ei ole kovin uskottavaa. Ja pakkohan mun on lähteä uudelleen ehdolle - Vanhanen made me do it.

tiistai, elokuu 21, 2007

Nyt ne mailit taas toimii, sopii häiriköidä.

Kun tätä nyt koko ajan kysellään, niin J. tosiaan muuttaa kuluvan lukukauden ajaksi Kuggomiin ja viikonlopuiksi osakamoineen tänne Puotilaan kuluvalla viikolla. Minulla on siis hurja sarjakuvakokoelma sen saavuttua tänne tänään.

Olisi ylimääräinen senkki, se lähtisi hakemalla pois. Yhteydenotot blogin ylläpitäjälle.

EDIT: Epätietoisuuden selvittämiseksi, minä en ole siis J. Ylläoleva linkki auttaa.

maanantai, elokuu 20, 2007

Jaha, sähköpostini on taas rikki, pitäisi varmaan hankkia jostain parempi uusi. Käyttäkää vaihtoehtoisia kommunikaatiotapoja, kuten telepatiaa.

sunnuntai, elokuu 19, 2007

Sori Kazakstan, mutta toitte tämän itse päällenne. "Kazakstan is a great country!" via hesari.

Vaalitulos tarkoittaisi sitä, että puolue saisi 98 paikkaa 107-jäsenisestä parlamentista. Kaikki muut puolueet ovat jäämässä parlamenttiin vaadittavan 7 prosentin äänikynnyksen alle. Yhdeksän jäljelle jäävää edustajaa nimeää presidentti.

Pääoppositiopuolueen Kansallisen sosiaalidemokraattisen puolueen äänisaalis on jäämässä vajaaseen 5 prosenttiin.

Valtion televisiokanavan Khabarin mukaan vaalit olivat "suuri askel demokratiaa kohti". Sosiaalidemokraattisessa puolueessa yritettiin vielä muotoilla lausuntoa, "johon ei sisälly kirosanoja".

Kuten Suomen tasavallan presidentti kommentoi uudelleenvalintaansa: "Se oli sitten venceremos."

Hauskoja bileitä ollut monta päivää putkeen. Eilen ensin grillausta ja sitten Avaimen kirjanjulkkarit julkkisten seurassa ja sen jälkeen kallion yö Stadin tähtineen. Sieltä olen näköjään aamukymmeneksi saanut kömmittyä jo Aleksandriaan.

Perjantaina Kannelmäessä huutamisen lisäksi ihan hyviäkin ideoita. Erityisesti paskaisuuden estetiikan ja valistuksen projektin suhdetta sietää miettiä pidemmällekin. Tai siis lähinnä sitä perustuuko historianelävöittäminen ylevään konservointiin ja suurmiesten elämien ja tekojen kuvauksiin? Tai toisaalta sammakkoperspektiiviin: epänormaalin, poikkeavan, likaisen ja paskaisen alleviivaamiseen. Valtavirtaa vai vastavirtaa? Tähän voikin lainata eräissä piireissä suosittua mottoa: Vain kuolleet kalat uivat myötävirtaan.

Miten elävöitys se suhtautuu asiaan nimeltä moderni, entäpä käsitteeseen (teknologinen, sosiaalinen, poliittinen) edistys? Onko paskaisuus esteettinen arvo, jonka avulla 1) ilmaistaan (nykyhetken) habitusta ja hankitaan sitä (nykymaailman) sosiaalista pääomaa vai 2) kuvaus hahmon habituksesta, jota se käyttää erottuakseen ja ilmaistakseen omana aikanaan. Vai 3) protesti jotain historiakäsitystä vastaan? Tai 4) ehkä hahmo ei vain jaksanut tai ehtinyt peseytyä ja korjata vaatteitaan. Että näistä kerroksista kaivellaan sitten. Miten syvältä keinutuolista lienee myös varsin hyvä kysymys.

torstai, elokuu 16, 2007

Lempiantropologi lähetti terveisiä Papualta Port Moresbystä, oli selvinnyt hengissä.

Paikka on muutenkin ollut uutisissa tänään Ihmissyöjien jälkeläiset pyysivät anteeksi lähetyssaarnaajien syömistä

Siis kenen pitäisi pyytää anteeksi ja keneltä? Erityisesti pidin jutun lopusta:

Tapauksen jälkeen englantilainen metodisti George Brown johti rankaisuretkikuntaa, joka kosti murhat tappamalla suuren joukon heimolaisia ja polttamalla heidän kyliään.

Britannian siirtomaahallinto tutki myöhemmin Brownin toimet, mutta ei todennut hänen syyllistyneen rikoksiin.

tiistai, elokuu 14, 2007

Uhoh, nyt on taas verkostoiduttu. Borat tarjosi kyllä eilisen illan aika tehokkaasti. No, kaipa maastaan saa olla ylpeä, vaikka sen ilmasto muistuttaakin Kazaskjnetania.

Tänään takaisin cityyn ja vähän ropea, huomenna paluu arkeen. Muutama palautumispäivä tulisi tarpeeseen, mutta ans nyt kattoo.

sunnuntai, elokuu 12, 2007

- Juho hei, ei se ole elävä, älä yritä iskeä sitä.

Terveiset Teiskosta, Näsijärven rannalta, Metalliliiton Murikan konferenssikeskuksesta. Täällä sitä verkostoidutaan taas kuin pienet eläimet. Paikka on kuin jostain matkailumainoksesta. Peruskauraa, jo nyt vähän väsyttää. Tiistaina takaisin Cityyn.

Ropecon meni ja siellä oli yksipäiväisenäkin ihan hauskaa. Sosialisoimisen ja baarinotkumisen välillä ei jäänyt aikaa toteuttaa itseään ehkä ihan tarpeeksi, mutta hauskaa oli silti.

perjantai, elokuu 10, 2007

Ilmoittautuminen on auki, nyt larppiin kokemaan 70-luku.

GM J: (J kokeilee lahjakilttiä)
Pelaaja R: Noniin, enää kissankorvat päähän ja sä olet ihan valmis 'coniin.


---

Filosofivalmentaja M: (Kävelee ulos laitokselta suippokärkisissä kengissä.)
Opiskelija J: Ai, säkin olet menossa Ropeconiin


Jaha, töistä tulee varmaan tänään just sitä.

torstai, elokuu 09, 2007

Oho, korkomarkkinoilla paukkuu. EKP työnsi sata miljardia ja FED vielä parikymmentä lisää vakauttaakseen. En tiedä kyllä vakauttaako vai hermostuttaako entisestään. Ja missäs muualla olisi ongelmia, kuin jenkkien asuntolainoissa. Perjantaina tulee jännä päivä osakemarkkinoilla veikkaisin.

- Assemblyillä ja Ropeconissa käy ne samat tyypit, jotka puhuu klingonii, quenyaa ja javascriptii. Ja kumittelee kolmosedikan hahmolomakkeita ja tekee välillä laskareita.


Huomenna se 'con taas alkaa, joskin omalta osalta numero kolmetoista jää yksipäiväiseksi. Ei auta.

keskiviikko, elokuu 08, 2007

and so it begins... Lahdessa mystisiä sähkökatkoksia

Pakko lainata PMMP:n Kesäkaverit, kun se kiteyttää pari juttua tästä kesästä.

Monta kivaa kesäkaverii,
koluttu miljoona terassii,
ja kokeiltu hupina, montako fisua
kannattaa kumota yhdessä illassa.
Tulee pari hyvää ideaa:
nyt jos aamuun asti dokataan,
niin noin puoli seiskalta,
kun aukee stadikka,
me ollaan uimassa bokserit jalassa.

En muista teidän sukunimiä,
voiko silloin sanoa "ystävä"?
Sinä olet sellainen,
ole siinä lähellä, ota mua kädestä,
sinä ymmärrät minua.

On kuivin heinäkuu vuoden -55 jälkeen.

Kun uinnin jälkeen tulee kova nälkä,
me päätämme mennä taksilla hotelliin,
ja Hiltonissa väki paheksuu
et noi on pelti kiinni.
Höh. Otan pekonii.

Monta uutta kesäkaverii,
tällaista on ehkä olla nuori:
kerrankin unohtaa kaikki se vakava,
mitä on huomenna ja vittu ikinä.

Nyt on pakko mainostaa kotimaista roolipelituotantoa, lainaan Roolipelaajasta Miken uusimman mainosta:

POP-vallankumous!

Puhemies Maon ja muiden coolien kommunistien lempibändi on Evolution, jonka seksikkäät mutanttitytöt poistavat lopullisesti uskontojen, suuryhtiöiden ja muiden taantumuksen voimien vaikutuksen ympäristöstämme!
-Evolutionioa tuottaa SanomaNET Music Finland Oy


Tässä linkki

Lukeekaapa muuten Palestiinan tilanteesta Lauran, Danin ja Sailan blogeista.

Filosofian opiskelijoita on kahdenlaisia. 1) Sellaisia jotka kuvittelevat jonkun historian merkkihenkilön jo tietäneen vastaukset kaikkiin kysymyksiin ja 2) sellaisia, jotka kuvittelevat itse löytäneensä jo vastaukset kaikkiin kysymyksiin.

Opiskeluiden kuluessa tyypit muuttuvat enemmän toisensa kaltaiseksi, koska ensimmäiset oppivat miten oppi-isä itse asiassa tiesi ja jälkimmäiset miten vähän ne itse tietävät. Tämä prosessi on aina tuskallista ja yleensä johtaa pää-aineen vaihtoon. Onnea silti uusille filosofian opiskelijoille.

SUPO hakee päällikköä.

Tehtävän menestyksellistä hoitamista edistävät hyvät sisäiset ja yhteiskunnalliset vuorovaikutustaidot sekä kansallisen ja kansainvälisen sidosryhmäyhteistyön hyvä hallinta.


Pelkään kysyä mitä nuo sisäiset vuorovaikutustaidot ovat...

tiistai, elokuu 07, 2007

Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaa. Toisaalta onneksi ihan kaikkea ei edes tarvitse ehtiä puuhastella. Ahkerasti on kirjoiteltu, mutta silti tulokset eivät tyydytä. Joko itsekritiikkini on kasvanut tai sitten olen muuten vain tullut tyhmemmäksi.

Venceremoksen ilmottautuminen julkaistaneen tässä lähipäivinä, seuratkaa joukkotiedotusvälineitä. Näihin kesteihin kannattaa, olipa sitten luokkakantainen, taantumuksellinen tai taistelija kukkasin.

Mietin ideologia-pätkää kirjoittaessani mikä oli 70-luvun tragedia? Tulin siihen tulokseen, että se ei ollut niinkään ihmisten vaipuminen, sortuminen ja hajoaminen liian isojen ja totalisoivien eli mahdottomien ideologioiden alle. Sen sijaan se oli se, että ihmiset olisivat voineet toteuttaa ideologioitaan, jos olisivat olleet parempia ja voimakkaampia - mutta he olivat silti ihmisiä.

Traagista ei ollut mahdoton - vaan mahdollinen, johon ei kuitenkaan ylletty.

sunnuntai, elokuu 05, 2007

C'est l'histoire d'un mec qui tombe d'un immeuble de cinquante étages, et qui au fur et à mesure de sa chute se répète sans cesse pour se rassurer : Jusqu'ici, tout va bien? Jusqu'ici, tout va bien? Mais l'important c'est pas la chute? C'est l'atterrissage".


Tämä on tarina miehestä, joka putoaa viisikymmenkerroksisesta talosta ja joka toistelee tippuessaan vakuuttaakseen itsensä "tähän asti kaikki on hyvin, tähän asti kaikki on hyvin". Tärkein asia ei ole kuitenkaan pudotus, vaan laskeutuminen.


- La Haine, intro.

Mikäli se ei ollut ilmeistä, niin putoava mies on tietysti ranskalainen yhteiskuntajärjestys ja ennen kaikkea sen otteensa menettänyt integraatiopolitiikka. Elokuva on tänään yhtä ajankohtainen kuin 1995.

lauantai, elokuu 04, 2007

Greenday vähän problematisoi valtakulttuuria, media ja yhteiskuntaa biisissä American idiot.

Don't wanna be an American idiot.
Don't want a nation under the new media.
And can you hear the sound of hysteria?
The subliminal mindfuck America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones who're meant to follow.
Well that's enough to argue.

Well maybe I'm the faggot America.
I'm not a part of a redneck agenda.
Now everybody do the propaganda.
And sing along in the age of paranoia.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones who're meant to follow.
Well that's enough to argue.

Don't wanna be an American idiot.
One nation controlled by the media.
Information nation of hysteria.
It's going out to idiot America.

Welcome to a new kind of tension.
All across the alien nation.
Everything isn't meant to be okay.
Television dreams of tomorrow.
We're not the ones who're meant to follow.

Vanhurskaan sydän miettii vastatakseen, mutta jumalattomien suu ryöppyää pahuuttaan" (Sananlaskut 15:28)


Sen siitä saa, kun pilkkaa jumalaa blogissaan, tänään olivat jehovat ovella. Valitettavasti ei millään ehtinyt kutsumaan kavereita keskustelemaan sisään erinäisiä, kun piti kirjoittaa vallankumouksellisia tekstejä.

"Voisimmeko lukea erään kohdan Raamatusta?". Tämä siis hihattomassa t-paidassa olevalle itähelsinkiläishevarille, joka soitti HIMiä ja Sonata Arcticaa taustalla tukka auki - ja silmäkulmasta toimitusta katseli Lenin. "En nyt ehdi, tulkaa vaikka huomenna uudestaan." Toivottavasti eivät tule silti 70-luku unisex-pelimme gm-kokoukseen, mutta kyllä kahvit lupaan tarjota.

Ainakin pahuuden ongelmaan on saatava joku vastaus. Mahdollisesti myös siihen miksi jumala tekee ateisteja sekä ylipäänsä näihin kadotukseen liittyviin kysymyksiin.

"Joskus kuulen huhupuheita siitä, että seurustelisin jonkun kanssa - jonkun jota en edes tunne! Monet juoruilijat eivät vaivaudu tarkastamaan tosiasioita." (Mike)


-Herätkää, elokuu 2007, sivu 12, palstalta Nuoret kysyvät: Miten katkaista juoru?

perjantai, elokuu 03, 2007

Ranskantuttujen (Jean-Nicolas vokaalit ja kitara) bändi Dagmanrrock levytti vihdoin.

Vanha juttu on parempi kuin pussillinen uusia: god FAQ.

Jos tuo ei mielestäsi ollut yhtään hauskaa, niin tässä sen sijaan taidetta: Ecce homo. Ecce homon loistokkuutta sanaleikkinä voi ihastella Wikipediasta. Siellä tosin ei lue vielä lauseen roolipelikäyttöä. Ehkä Niklas lisää sen seuraavassa päivityksessä sitten.

Dieu qui voit tout, regarde-nous, regardez-vous
Dans nos maisons coule un poison qui a un nom
La haine, la haine...
Comme un serpent dans vos âmes
La haine, la haine...
Qui vous fait juge mais vous condamne
La haine, la haine...
Je la vois brûler dans vos yeux
La haine, la haine...
Qui fait de vous des malheureux
Je hais la haine


Roméo et Juliette, La haine

torstai, elokuu 02, 2007

Niinjuu, jos joku on lukenut tohtori Toni Johnson-woodsin poliittis-analyyttisen South park kirjan Blame Canada, niin voisi kommentoida kannattaako mun investoida aikaani siihen.

Meidän piti tehdä nukeista eläviä ja hengittäviä sekä pukea heidät vaatteisiin, jotka vanhemmat voivat hyväksyä. Laskelmoivaa ajattelua, mutta ei näyttelijöitä voinut pukea kuin lutkia.


Kommentoi Sean McNamaran eli Bratz-elokuvan ohjaaja Hesarissa.

keskiviikko, elokuu 01, 2007

Ei hyvää päivää Fox-newssistä. Internetin Anonymous-liiga riehuu Habbo-hotellissa, postaa homopornoa Myspaceen ja paljastaa Harry Potterin juonen etukäteen. Uutisen huippukohdasta näytetään räjähtävää pakettiautoa. Leikkauksen lisäksi pidin ilmaisusta Hackers in steroids.

Mutta mitä tekemistä tällä oli journalismin kanssa?

Elokuu alkoi eri tavoin hyvin positiivisissa merkeissä. Esimerkiksi lomarahat tulivat yllättäen tilille ja kadonnut laukkunikin löytyi. Siellä ollut kännykkä oli sen sijaan varastettu, joten minulle ei kannata soittaa enää siihen numeroon. Samoin viimeisen kahden viikon aikana lähetetyt tekstiviestit ovat kadonneet, kuten myös monta jännittävää numeroa. Ei auta :). Koulu antoi sen sijaan uuden mukana kulkevan teknovempeleen, jossa lienee piilossa jossain myös puhelin.

- Do you know how to Java?